Patrolator Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 (editat) Buna seara doamnelor si domnilor. Va voi povesti acum ce-am învatat despre suspensia OME, cu toate ca multi (sau toti) stiu toate astea. Asadar, imediat dupa ce am achizitionat Animalu`(Nissan Patrol GR Y60, 2.8TD LBW), l-am dotat cu un set de "gume" de 33". Si pt. ca acestea sa se simta în largul lor, a trebuit sa înalt un pic masina. Solutia aleasa a fost un "kit" de suspensie Old Man Emu, asa zis +50mm., compus din 4 arcuri, 4 telescoape, 4 bucse caster, 1 telescop de directie si 4 Coil trim packers (2 de 10mm si 2 de 5mm). Dupa multa consultanta, am aflat ca pt. masina mea exista pt. axa fata 2 variante de arcuri si 2 variante de telescoape, iar pt. axa spate, 3 variante de arcuri si 5 variante de telescoape. Am pus pe hîrtie aplicatiile pt. care voi folosi masina, dotarile (modificarile) pe care preconizez ca le voi aduce si rezultatul a fost urmatorul: -pe fata arcuri + 51-100Kg si telescoape NITROCHARGER N21 (înaltare estimata 40-50mm) -pe spate arcuri Medium Load si telescoape NITROCHARGER N29 (înaltare estimata 30-50mm) Auzisem eu ca arcurile aceleasi axe au lungimi diferite si nu ma dumiream de ce. Am întrebat eu în stînga si dreapta, dar raspunsurile primite nu m-au satisfacut. Unii ziceau ca lungu`se pune pe partea soferului, ca sa-l compenseze pe "grasu`" (si aici conteaza pe ce parte e volanul), altii ca e pt. compensarea înclinatiei soselei (ce facem daca umblam doar în "pampa"?) iar altii ca e cica pt. "compensare" la masinile care "atîrna" în dreapta sau în stînga (de ce dracu`ar "atîrna" o masina?). Si pt. ca nu eram lamurit, am comandat arcuri egale, pe care le-am montat. Toate bune si frumoase, pîna cînd într-o buna zi, observ ca îmi "atîrna" masina spre dreapta. Încercam eu sa tot gasesc scuze, ba ca Hi-lift-ul e pe dreapta pe roof-rack, si bateria masinii (înlocuita de mine cu una mult mai mare) e tot pe dreapta, a doua baterie e tot pe dreapta, roata de rezerva... , etc., dar cînd am plecat în expeditie, cu tot "calabalîcul" greu (lada cu conserve, canistre, compresor, s.a.m.d.) pus "extra" pe stînga + eu la volan, tot în dreapta atîrna masina. Nu am mai avut liniste... . A trebuit sa stiu... . M-am documentat, consultat, studiat 2 sapt., dupa care am luat hotarîrea: demontez arcurile si le masor. Aveam eu, asa, o banuiala, ca am primit setul asa cum se vinde, adica cu arcuri inegale, iar eu, stiind ca le comandasem egale, le-am montat fara sa verific. Între timp, (cred ca) am gasit si raspunsul corect, la întrebarea "de ce sînt arcurile aceleiasi axe de lungimi diferite?" :wink: Asadar am demontat arcurile si... ...exact; INEGALE! Atît optic, cît si dupa Part Number (puntea spate diferenta dintre arcuri 15mm, fata 5mm). Si montate fals, asa cum banuiam. Le-am inversat si dorm iarasi linistit. :ypu Editat Mai 21, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Între timp, (cred ca) am gasit si raspunsul corect, la întrebarea "de ce sînt arcurile aceleiasi axe de lungimi diferite?" :wink: si ? care e raspunsul pe care l-ai gasit ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Din cate stiu eu dar nu bag mana in foc ca e chiar asa, dar kit-urile se fac in functie de greutatea masinii pe fiecare parte. Exact discutiile legate de pozitia bateriei sau a altor componente mai grele dar si de pozitia soferului. Am patit si eu asa cu kit-ul de OME pt o Toyota de-a mea. Arcurile spate au venit cu specificatii care arc sa fie pus pe partea soferului. Le-am montat asa si masina statea intr-o parte. M-am enervat si m-am pus de cautat solutii. Pana la urma m-am gandit ca in Australia , volanul fiind pe dreapta, inseamna ca si arcurile erau facute pt volan pe dreapta. Dupa ce am inversat arcurile stanga/dreapta, masina a stat dreapta. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Leaf Spring - A & B springs are used to compensate for uneven vehicle weight distribution. Springs marked A have a greater camber height than springs marked B. ' A ' type springs are generally fitted to the driver's side and the B springs to the passenger side. sursa http://www.quadratec.com/jeep_knowledgebase/article-14.htm Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 20, 2012 Autor Partajează Postat Mai 20, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Leaf Spring - A & B springs are used to compensate for uneven vehicle weight distribution. Springs marked A have a greater camber height than springs marked B. ' A ' type springs are generally fitted to the driver's side and the B springs to the passenger side. sursa http://www.quadratec.com/jeep_knowledgebase/article-14.htm Exact asa sta si în foaia tehnica de la OME, despre arcurile lamelare (foi). :g Eu însa, am pe masina arcuri elicoidale, iar aici, explicatia e alta: COIL SPRINGS: A & B springs are used to compensate for uneven vehicle weight distribution. 'A' type springs are generally higher in free high than the 'B' spring. Individual coil specifications are listed in the back of this publication :wink: În instructiunile individuale de montare a arcurilor pt. masina mea, zice ca la axa spate, lungu`sa-l pun în dreapta. Acuma zici ca-i logic, ca OME, fiind australieni, cu volanul pus aiurea în masina, e pt. ei, de la sine înteles ca în dreapta e soferul. Dar ei livreaza în toata lumea, si nu se poate sa se nu fi aflat pe "insulitza" lor, ca exista si masini cu volanul pe stînga, asa ca normal ar fi fost, sa scrie în instructiuni, sa pui lungu`pe partea soferului, daca asta era intentia. => ca nu are legatura cu locul soferului. :oc Alte pareri...? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... punte, diferential intr-o parte => lungimi diferite ale bratelor ? idem caseta de directie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Puntile nu cred ca intra in calcul aici. Mai degraba cutia de transfer si cardanele care, insumate, reprezinta o greutate considerabila la orice masina si care nu sunt montate chiar centrat pe axa imaginara fata-spate a masinii. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... N/S stands for near side or passenger side while D/S stands for driver side. Quite often driver side springs are made higher to compensate for the torque of the motor and uneven weight, such as driver, fuel tank, battery, spare wheel etc. In Ironman springs this difference can be as much as 20mm. If your vehicle exhibits a lean after installation, check to ensure the springs are installed correctly, also consider that if the weight distribution in your vehicle is disrupted by the weight of added accessories, the taller spring should be installed to the heavier side. In some cases trim packers may be required to fine tune the ride height. asta zic cei de la Ironman Suspension Coil Springs - Driver's or Passenger's side is shown on the individual coil only where applicable. This is to compensate on those vehicles with uneven weight distribution. Remember that the drivers side in AUS. Is our passenger side here in the US. si asta cei de la OME Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... kiturile OME pt Y60 vin cu arcuri inegale, indiferent cum le "comanzi" matali. Pur si simplu asa se fabrica/livreaza. Daca doresti sa ai 4 arcuri egale, atunci cumperi 2 kituri si imperechezi arcurile. Evident ca va iesi o masina "mai sus" si una "mai jos" . Ambii proprietari de acarete vor fi incantati ca masina nu le va sta stramba. De ce asa? Pt ca masina australiana are pe partea reginei : - volanul - coloana de directie - caseta de directie - bateria Toate astea adunate fac cam 100 kg. La masina europeana e alta treaba, greutatea e distribuita uniform, arcurile se vor monta in diagonala, pt a micsora efectul de inclinare al masinii. PS: Pt Y61 europa, OME fabrica arcuri egale ATENTIE: CAM orice fabricant de arcuri mentioneaza in fisa tehnica o toleranta de + sau -15% in ceea ce priveste caracteristicile mecanice/elastice ale produsului. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 20, 2012 Autor Partajează Postat Mai 20, 2012 (editat) Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Perfect de acord, însa la kit-ul pe care îl am eu, la puntea spate, arcul lung se pune (dupa cum scrie în instructiuni) în dreapta, egal pe ce parte e volanul. În plus, cum spuneam si mai sus, am pozitionat "calabalîcul" mai greu (cca 150 kg) anume pe stînga, si tot atîrna masina în dreapta. O idee despre de ce ar fi asa, mi-a venit urmarind un filmulet de genul asta. Am verificat la Patrol sensul de rotatie al cardanului si... BINGO! Acum sînt luminat.:id Editat Mai 21, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Sefu'... te-ai luminat un pic prea mult .... desi e Patrol , totusi ...e numai Patrol . Ce-a scris @nissan4x4 e corect pentru coltul asta de lume ... ( eu stiam de 14% tolerante de fabricatie ...dar asta nu face cele de mai sus incorecte ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 (editat) Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Bineînteles ca e corect ce zice colegul @Nissan4x4, se pun în diagonala, mai precis la axa spate lungu`pe partea dreapta. Ziceam la început ca asa mi se parea si mie logic; sa pui lungu`unde-i mai grea masina, respectiv la masini cu volan pe stînga, în stînga. Cu toate astea, în "papiere" zice clar, sa-l pui pe partea dreapta. Parerea mea e ca toleranta de elasticitate a unui arc si diferenta de lungime sînt 2 lucruri diferite. Si scurtu`si lungu`au acel +/- (egal cît la %). Si ce stiu sigur, ca desi e "doar" Patrol, Animalu`,are acelasi narav: la plecare, tinde sa se ridice stînga fata si sa se "afunde" dreapta spate. La fel si BMW-ul meu, chiar daca nu asa extrem. Cu cît mai înaltata e masina, cu atît mai pronuntat fenomenul. Nu are legatura cu marca, ci cu fizica (actiunea si reactiunea, momentul fortei, etc.). Exemple: În motocross, cînd motocicleta e în aer, poti influenta daca sa cazi în fata, sau în spate, frînînd (roata din spate) respectiv dînd gaz. Elicopterele simple, ar deveni titireze, fara rotorul mic (vertical). La acceleratie esti "înfundat" în scaun, la deceleratie, în parbriz (daca nu porti centura:grin:). Reculul la arme. Teoretic, fara gravitatie, aer si alte "impedimente", daca aprinzi o lanterna, lumina "pleaca" în fata si tu în spate, ...cu viteze egale:ha: s.a.m.d. Cu suspensia "stock" (arcuri egale!) si roti mici, efectul asta era mult mai mic; dupa ce l-am înaltat (din "gume" si arcuri), i-am demontat stabilizatorul spate si i-am pus pe acoperis 85 de Kg. (usurînd totodata interiorul masinii cu vreo 60 Kg.), bineînteles ca centrul de greutate s-a ridicat, masina "balanganind" mult mai accentuat la demaraje, frîne sau în curbe. Dar asta e stiut; cu cît mai pregatita este o masina pt. o anume aplicatie, cu atît mai rau se descurca în toate celelalte. Acum, cu lungu`la locul lui, "balanganeala" si-a mai revenit putin si ceea ce e cu adevarat important: MASINA STA DREPT! Editat Mai 21, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 (editat) Re: Experienta mea cu Old Man Emu... kiturile OME pt Y60 vin cu arcuri inegale, indiferent cum le "comanzi" matali. Pur si simplu asa se fabrica/livreaza. Acuma am priceput pîna si eu :grin: :tk Daca stiam asta de la început, probabil ca mi-as fi comandat, nu un kit, ci piesele separate, pe bucati (part.nr), mai exact, pt. spate, 2 x OMEGQ02AM / A :wink: ...si probabil atunci ar fi atîrnat masina invers :ang2 Însa totul e bine, cînd se termina cu bine... . Doamnelor si domnilor, aceasta a fost experienta mea cu Old Man Emu... . P.S.: Daca intereseaza pe cineva, am o întreaga "literatura" despre OME, ca PDF, pe care o pun cu placere la dispozitie. Editat Mai 21, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Doamnelor ... ... am o întreaga "literatura" despre OME, ca PDF, pe care o pun cu placere la dispozitie. sunt sigur ca doamnele exact asta asteptau de mult timp! ( nu m-am putut abtine! :grin: ) dar am citit cu interes, ca am si eu in plan sa-mi pun OME-uri pe masina... :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... vio, ca sa fie acea explicatie ...iti mai lipseste ceva vreo 1000-1500hp ca sa ai ce sa compensezi forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... @citat Patrolator Parerea mea e ca toleranta de elasticitate a unui arc si diferenta de lungime sînt 2 lucruri diferite. Si scurtu`si lungu`au acel +/- (egal cît la %). Ti-am mentionat de variatia de fabricatie a caracteristicilor mecanice ale arcurilor pt a intelege ca exista si situatii mai urate in care arcul mic vine prea moale(-15%) si arcul mare.... prea tare (+15%), he, he ............ atunci sa te tii probleme!!!!! Eu am o scula de masura a caracteristicii arcului ( N/mm) si de multe ori sunt nevoit sa le imperechez loco pt a scoate o masina asa cum trebuie. E drept ca daca le cumperi si instalezi de unul singur .......mai greu sa faci asta, neavand stocul necesar de arcuri , pt permutarile de rigoare. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 (editat) Re: Experienta mea cu Old Man Emu... vio, ca sa fie acea explicatie ...iti mai lipseste ceva vreo 1000-1500hp ca sa ai ce sa compensezi Soimu-le, cred ca ai citit pe sarite; :h5 ...am spus doar ca ideea mi-a venit vizionînd filmuletul (acolo este extrem). Fenomenul este însa prezent peste tot, mai mult sau mai putin accentuat. Si la o undita de un metru, altfel se misca vîrful decît la una de 7 metrii. Sa nu-mi spui ca patrolu`tau nu se ridica stînga fata cînd demarezi. Face si în timpul mersului, tot timpul cît motorul "trage", doar ca nu e asa vizibil. Idem puntea, rrotile se învîrt în fata, puntea vrea în spate, la frîna, rotile se opun "înaintarii", puntea (nemernica), de-a dreak`vrea în fata, si iaca-asa se f*t bucsele, crucile si suportii de motor. În afara de asta, eu nu am nevoie de 1000 de imprimante hp (heveltt-packard :ha:) pt. asa ceva. Eu o fac cu talent :oc (vezi secunda 54) :wink:: http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ&list=UU8tkW8h2GieofnkENl5Lo0A&index=58&feature=plpp_video si aici : Editat Mai 21, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 21, 2012 Autor Partajează Postat Mai 21, 2012 (editat) Re: Experienta mea cu Old Man Emu... @citat Patrolator Parerea mea e ca toleranta de elasticitate a unui arc si diferenta de lungime sînt 2 lucruri diferite. Si scurtu`si lungu`au acel +/- (egal cît la %). Da, asta mi-i klar. Ti-am mentionat de variatia de fabricatie a caracteristicilor mecanice ale arcurilor pt a intelege ca exista si situatii mai urate in care arcul mic vine prea moale(-15%) si arcul mare.... prea tare (+15%), he, he ............ atunci sa te tii probleme!!!!! Asta da situatie "extrema" :ang2, dar nu imposibil de rezolvat :id. Eu le-as reclama (trimite înapoi) si as solicita altele.:grin: Un astfel de aparat de care zici ca ai, e grozav. Te scuteste de multe batai de cap si îti economiseste timpul de constatre a problemei. :h5 L.E.: Ah, era sa uit. Am verificat arcurile din fata; acolo sînt egale. Într-un post anterior scriam ca e diferenta de 5mm. Gresit. Ma uitasem doar pe factura (unde scrie Part.nr. OME 972) si în tabel ( alea-s diferite -A 400mm, B 395mm). M-am bagat sub masina sa verific si în realitate Part.Nr. este OME 972E care sînt egale (ambele 404mm) Editat Mai 21, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Selejan Raul Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 (editat) Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Uite aici cum se ridica Patrolu cu doar 116hp....Urmariti toata filmarea si veti vedea stanga fata se ridica desi acolo e soferul (greutate in plus) iar dreapta ramane jos, ceea ce spunea si Patrolator, cardanu frate.... Editat Mai 22, 2012 de Selejan Raul TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 (editat) Re: Experienta mea cu Old Man Emu... L.E.: Ah, era sa uit. Am verificat arcurile din fata; acolo sînt egale. Într-un post anterior scriam ca e diferenta de 5mm. Gresit. Ma uitasem doar pe factura (unde scrie Part.nr. OME 972) si în tabel ( alea-s diferite -A 400mm, B 395mm). M-am bagat sub masina sa verific si în realitate Part.Nr. este OME 972E care sînt egale (ambele 404mm) OME 972E sunt dedicate pt Y61, motorizare RD28 sau ZD30 Cu montajul pe diagonala nu rezolvi nimic, pt ca ...nu ai o "diagonala", ...arcurile dumitale de pe fata au aceeasi inaltime. Editat Mai 22, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... OME 972E sunt dedicate pt Y61, motorizare RD28 sau ZD30 Cu montajul pe diagonala nu rezolvi nimic, pt ca ...nu ai o "diagonala", ...arcurile dumitale de pe fata au aceeasi inaltime. Perfect adevarat. Deci în concluzie, kitul meu de suspensie are urmatoarea configuratie: Axa fata: -Are arcurile OME972E, de Y61(egale ca înaltime - <404mm>) care, în afara înaltimii, au toate celelalte caracteristici si dimensiuni identice cu cele de Y60 (unde înaltimile arcurilor difera - <A=400mm, B=395mm>). -Telescoape N21 Axa spate: - Are arcurile OMEGQ02AM, pe stînga A (505mm) iar pe dreapta B (490mm). -Telescoape N29 În plus: -Telescop directie OMESD36 -Caster kit - Control arm OMECA77B -2xTrim Packer OMEGQPF05 (5mm) nu le-am montat. -2xTrim Packer OMEGQPF10 (10mm) nu le-am montat. Si sînt foarte multumit cu aceasta alegere. Mai ales acum de cînd masina sta drept. Probabil ca dupa ce voi mai îngreuna putin masina (cu barile si rockslider-ele), v-a deveni si mai confortabila. CONCLUZIA MEA: O SUSPENSIE BUNA, CARE ÎSI MERITA BANII Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 6, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Si dupa ce m-am dat cca. 50Kkm cu masina prin oras, expeditii si concursuri am fost nevoit sa schimb bucsele caster :ang2. Vezi foto: P.S.: A patra bucsa am "sacrificat-o" pt a avea cu ce depresa (sper ca asa se spune cînd scoti o bucsa cu presa - nu are legatura cu depresiile sau depresiunile :grin:) pe celelalte. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 6, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Acum am pus bucse de la SuperPro; ...cica sînt mai bune (garantie pe viata :rsp - îs curios :sc - înca n-am citit ce e scris cu litere mici :ha:) [ATTACH=CONFIG]233678[/ATTACH] Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 6, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 (editat) Re: Experienta mea cu Old Man Emu... Oricum am fost foarte pozitiv surprins de calitatea prelucrarii bucselor, instructiunile de montaj "ca pentru prosti", cu poze color si sabloane; ...mai tare ca IKEA :grin:. Dar asa a fost si la OME, deci pîna acum 1:1 P.S.: Vazînd sabloanele ajung la concluzia ca puntea fata de Toyota e mai subtire; ...mult mai subtire. Destepti baeti. Mai putin volum => mai putina masa. ...hmmm Editat Ianuarie 6, 2015 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Re: Experienta mea cu Old Man Emu... parerea mea, dupa 2 seturi de OME caster, ... mai bine fara ele Am pus Milner cu gaura centrala si de atunci nu mai am treaba deloc inclinatia am corectat-o prin prelungirea urechii din fata pe unde trece boltul din fata puntii, si am corectat perfect puntea pentru cei 7,5 cm inaltare reala. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate