Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transplant motor 300TD pe 280GE

vlad

Postări Recomandate

Preluand ideea unora mai titrati in off-road si incoltit de TPI, ma bate gandul unui transplant de motor la al meu G280 (din '87) cu un 300TD de 177CP (care a fost pus pe G, in a doua jumatate a anilor '90).

Aduc un E Class de prin 1997 si ii folosesc motorul si cutia (obligatoriu automata). Ar mai trebui facute niste chestii precum rezolvarea problemei baii de ulei (poate se potriveste cea de pe 280???), se pare ca exista comunicare intre cutia de viteze si pompa de benzina, configurarea esapamentului, etc, dar nu par imposibil de rezolvat.

Momentan masina nu este incrisa in circulatia, are doar numere provizorii. TPI ar fi vreo 6000E, conform noilor calcule (motor non-euro). La un motor de 3000 cmc euro2 ar fi vreo 1000E (daca masina va fi considerata in continuare ca avand peste 15 ani). Masina donatoare ar fi vreo 5000E. Valoarea manoperei si rezolvarii diferitelor probleme de compatibilitate nu o cunosc, dar o pot considera pe la 3000E. Mai recuperez din paguba prin vanzarea motorului "vechi" si a caroseriei donatoare. In final costurile nu par a fi foarte mari, prin comparatie cu resemnarea si plata TPI.

Si acum intrebarea de 1000 puncte: ce sanse am ca cei de la RAR sa aprobe schimbul de motor si apoi sa considere masina Euro2, cu peste 15 ani vechime?

Si una de 100 puncte: gasesc pe cineva capabil si dispus sa faca transplantul? Presupunand ca tehnic este posibil.

Si una de 10 puncte: ce cod are motorul de 300TD, 177CP de pe E Class (1997-1999)? O fi chiar acelasi cu cel pus pe G? Cred ca trebuie sa fac o cerere catre RAR in care sa specific codul motorului "nou". Daca imi da Reject, pot apela cu aceeasi intrebare la alt RAR sau sunt bannat pe vecie?

Mai am o varianta, cu un motor de 300TD de 147CP, pus pe E Class prin 90. Asta cred ca-i Euro1 dar nu a fost niciodata pe G.

Daca aveti alte sugestii, opinii, etc, nu ezitati sa mi le impartasiti.

Puch 280GE
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Transplant motor 300TD pe 280GE

din cate stiu, daca tipul de motor a fost pus pe tipul de masina, se poate la RAR.

vezi ca-ti trebuiesc ceva hartii de Mercedes, dar stiu ca se poate.

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

Vizitator nanuk

vb cu supunere si umilinta :

1. dupa noile calcule , taxa ar fi undeva la 3500 EUR (6700 EUR era cea veche)

2. RAR ul nu iti va recunoaste EURO2 in veci la remotorizare DECAT DK ESTE LUAT MOTORUL DE PE O MASINA OMOLOGATA IN RO CU CARTE SI TOT

3. masina va consuma tot enorm, dar motorina :grin:

4.potriveala noului motor cu cutia automata (sau transplantul cu totul) poate da probleme de compatibilitate

5. te complici

6. suna la nr de tel ce l-ai primit de la mine si vezi k el face acum un asemenea transplant

7. pe motorul vechi nu iei mai nimic

8. dk vrei sa il vinzi poate il iau eu.

bafta

Link spre comentariu

Ideea principala a transplantului era scaderea semnificativa a TPI. Care imi da pe la 5800E (aia veche era vreo 8000E).

Consumul este o chestiune secundara.

Puch 280GE
Link spre comentariu

Vizitator nanuk

Ideea principala a transplantului era scaderea semnificativa a TPI. Care imi da pe la 5800E (aia veche era vreo 8000E).

Consumul este o chestiune secundara.

aoleo,asa e k tu ai 2.800 cmc.si eu tot nu as strica o masina f bine pastrata cu transplantul lui peste fish.dar boi ca mine sunt putini in ziua de azi.

Link spre comentariu

Nu se merita sa faci transplantul. Nici un cod de motor de la G nu este ca cel de pe limuzina, chiar daca au exact aceiasi capacitate cilindrica si aceiasi putere.

Toti iti vor binele, asa ca nu-i lasa sa ti-l ia!
Link spre comentariu

sansele tale duc spre... zero.motiv?daca motorul de pe e class nu a fost pus pe G class vreodata.ar mai fi ceva sanse fff mici sa iti faca omologare individuala sau nu mai stiu sigur cum se numeste ...aaa artizanala,dar cresc mult costurile totusi succes!

Link spre comentariu

Mda, Nanuk a atins o coarda sensibila.

Masina este intr-o stare exceptionala, va ramane cu motorul ei original. Va primi un set de BFG MT 33 si cam atat deocamdata. Ramane problema celor 8000E datorati pe TPI :hm

Culmea este ca voi va intalniti la Fundata si masina va fi probabil langa Campulung cu numerele rosii expirate de 2 zile :cr !

Puch 280GE
Link spre comentariu

@Vlad - Incearca sa mai iei un rand de nr. rosii .... si dupa aia inca unul ... 5-6 luni tot o pacalesti. Bafta

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare