Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

schimb ulei cutie automata L200-2008

micutu_2000

Postări Recomandate

Salutare

Ma fratilor am sunat la service ca a venit timpul sa fac revizia de 60.000km si cica tre sa schimb si uleiul din cutie fiind automata...am ramas socat...uleiul in cutie ma costa 1200ron...nu am inteles prea bine...cica ii trebuie 4 litri dar foloseste 16....ce face cu 12 litri ...ii bea ca nu inteleg si ma depaseste...ca trebuie schimbata si nu stiu ce garnitura la cutie si ca filtrul este montat in cutie....si numai cu o pompa speciala. ceva sfaturi ar fi binevenite si eu ma revansez cu o bere rece cu brobonele pe ea...dar zau...nu sa arunc cu bani asa ca nu am tiparnita de bani acasa.

va multumesc

Editat de Astral
Noi suntem solutia confortului tau!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: schimb ulei cutie automata L200-2008

Salut!

Nu ma pot pronunta daca trebuie sau nu facuta aceasta operatie (schimb ulei cutie automata) la 60k km - incearca sa faci rost de un service schedule / caiet de intretinere.

Nu se prea poate scoate tot uleiul din cutia automata, pentru ca ramane foarte mult in convertizor :D Se schimba o parte din ulei, si apoi dupa 20k km se mai face o data treaba, inca 4 litri, etc...

Ca sa scoti astia 4 litri nu iti trebuie nicio pompa speciala, curge pe la buson si apoi cand dai baia jos ca sa schimbi filtrul. Cu pompa speciala si cu motorul mergand ar trebui sa fie in stare sa ii schimbe pe toti cei 14 sau 16 litri.

Da, se recomanda sa schimbi si filtrul care este in cutie.

Garnitura depinde cum ai norocul sa o scoti, poa sa fie buna, poa sa trebuie inlocuita.

Ca sa imi sau o parere, pretul mi se pare exagerat de mare. 1l de ATF cred ca este intre 25-40 ron, uite un link sa vezi (nu fac reclama asta a iesit primu in google) http://www.autofrontal.ro/liqui-moly-top-tec-atf-l-513

deci 4 litri x 51 ron = 204 ron.

filtrul nu stiu cat e la tine, eu am dat cca 120 ron , parca, garnitura eu am primit-o cado la filtru :p

Mai citeste pe forum, sunt cateva topicuri unde s-a vorbit mult de cutiile auotmate si schimbul de ulei - cred ca pe la Land Rover - si te mai lamuresti

Editat de alexei
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Aveti idee de unde iau un filtru de cutie automata....ca nu gasesc After market....doar mitshu....si e vreo 3 mil. La ulei de cutie si pt diferentiale am gasit

Link spre comentariu

mai bine cumparal pe original filtrul ,nu te uita la diferenta de 1 mil ca nu merita credema,am schimbat filtru after market la un vw si dupa acea cutia schimba cu intarziere,a trebuit sa il pun pe ala vechi inapoi sa ma conving ca e de la filtru,iar in privinta uleiului fa rost de uleiul din cartea tehnica ,nu atf de 20 ron de pe piata noastra,o sa ma uit cat am dat eu la un mitsu recent dar sigur nu e sub 100ron litrul imi amintesc,plus ca tine cont ca ii vei face o improspatare de ulei de fapt,nu schimb total de acea trebuie obligatoriu acelas tip de ulei ca inainte

Martinica
Link spre comentariu

Din pacate habar nu am ce ulei scrie in carte sa bag ca am tot cautat si nu am gasit nimic. Astia la sevice nu vor sa zica nimic. ceva informatii mi-ar prinde tare bine ca am luat un manual si nu am gasit nimic de cutie automata

Link spre comentariu

Salutare!

Orice ulei are niste specificatii tehnice, si norme, pe care trebuie sa le respecti daca vrei sa nu ai probleme. Asta nu inseamna ca trebuie sa cauti fix aceeasi marca de ulei - pentru ca oricum nu stii ce ulei a avut original in ea cutia, OEM.

Ce motor ai pe masina, si ce cutie (codul cutiei de viteze)?

Editat de alexei
Link spre comentariu

Salut,

Mi-au ramas mie 12 litri de FUCKS ATF 2 sau 3,nu mai stiu sigur de la Hilux-ul meu(am cumparat din Germania 24 litri) si nu am facut decat 1 schimb. Daca te intereseaza pretul este 300Ron .Este fabricatie 2011. Numai specificatiile sa corespunda.

Succes.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Salut.Da.mi si mie codul de la filtru pe care.l vroiai si poate il am pe stoc.

Daca il am pe stoc(original Mitsubishi Motors)o sa.l iei la jumatate din pretul pietei (vorbim de originale...nu aftermarket)

Link spre comentariu

Din pacate habar nu am ce ulei scrie in carte sa bag ca am tot cautat si nu am gasit nimic. Astia la sevice nu vor sa zica nimic. ceva informatii mi-ar prinde tare bine ca am luat un manual si nu am gasit nimic de cutie automata

salut ,in programul de mitsu original ii da 9,7litri la schimb cu filtru de ulei nou,si uleiul este ATF SP 3 ,incearca sa gasesti uleiul cu indicativul asta .

Martinica
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare