BERTONE BMW Postat Mai 24, 2012 Partajează Postat Mai 24, 2012 o sa incerc sa te intreb aici unele chestii... am achizitionat o lada niva 2002 jale dar la bani putini.. spuneati ceva ca ati schimbat grupurile si planetare cu mai multi dinti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Re: etapa de la Iasi 2012 o sa incerc sa te intreb aici unele chestii... am achizitionat o lada niva 2002 jale dar la bani putini.. spuneati ceva ca ati schimbat grupurile si planetare cu mai multi dinti? DA pai e simplu schimbi grupurile cu raportul de 3,9 si pui alea de 4,1 sau 4,3 si schimbi si planetarele defapt capetele de planetara de la iesirile din grup. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BERTONE BMW Postat Mai 27, 2012 Autor Partajează Postat Mai 27, 2012 Re: Intrebare grupuri si planetare Si grupurile de pe ce masina le iau (modelul ma vechi de niva) ? sau cum imi dau seama de raportul lor? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Re: Intrebare grupuri si planetare Si grupurile de pe ce masina le iau (modelul ma vechi de niva) ? sau cum imi dau seama de raportul lor? pai in principui raportul il determini prin tr-o simpla impartire la mine grupurile initiale au 11/43 adica 11 dinti pe pinionul de atat si 43 de dinti pe coroana impartit ies 3,9 la celelalte e lafel doar c anumarul de dinti de pe coroana si de pe pinion difera. rapoartele le gesesti si pe Nive noi dar probabil doar la optionale erau ele, ca din serie Niva cu 1,7 benzina pentru europa cel putin venea cu raportul de 3,9 pe considerente de economie si poluare. pe Niva cu 1,6 carburator poti gasi grupurile astea de 4,3 dar repet cel mai important nu te ghida dupa masina ci dupa numarul de dinti. tu vad ca esti din Iasi acolo e o comunitate de Nive destul de mare iar de curand am cunoscut cativa dintre posesori fata in fata unul dintre ei e Dan Chiperi om de treaba,incearca un telefon/mesaj la el ca sigur te poate indruma catre cea mai buna si putin costisitoare solutie.Eu personal as merge pe mana lui adica sa merg cu masina la vecinii nostri de peste Prut dar distanta si timpul ma tin in loc :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BERTONE BMW Postat Mai 28, 2012 Autor Partajează Postat Mai 28, 2012 Re: Intrebare grupuri si planetare la concursuri va deplasati cu masina ? as dori sa stiu si eu care ar fi (pe scurt) modalitatea de a putea participa la asemenea concursuri STANDARD cu acest model de masina...am vazut ca mergeti mereu la toate competitiile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Re: Intrebare grupuri si planetare la concursuri va deplasati cu masina ? as dori sa stiu si eu care ar fi (pe scurt) modalitatea de a putea participa la asemenea concursuri STANDARD cu acest model de masina...am vazut ca mergeti mereu la toate competitiile. salutare:) pai cu masina merg pe roti ca alta solutie inafara de platforma nu am iar platforma ma costa cam 200 euro si nu imi permit :) masina fiind standard adica din fabrica cu mici modificari sau adaugiri...adica un cauciuc mai cramponat,un proiector,un scut...etc chestii de genul am verificare tehnica valida si tot ceea ce tine de acte...nu am modificari aduse motorului sau sistemelor de siguranta...masina e inmatriculata..:) deci legal am dreptul sa circul :) pentru a participa la cometitii de genul e foarte simplu ai nevoie de masina :) bani de taxa de inscriere care e undeva la 100-150 euro pe cursa, bani pentru licenta de sportiv adica 30 de euro pe cursa sau 75 de euro pe an daca esti membru intr-un club de profil, si asigurarea medicala care e si aia vreo 10 euro. in rest bani de benzina :) si de bautura dupa cursa. eu personal nu merg la toate cursele desi mi-ar placea din motive de finante :D timp liber si masina un buget mediu pentru o cursa se ridica fara reparatii la aproximativ 500 euro aici este inclusa taxa de inscriere ,licenta si gazul, eventualele reparatii sunt contorizate separat mai trebuie sa iei in calcul ca dupa fiecare cursa sau macar la doua sa schimbi consumabilele uleiuri filtre...etc iarasi niste bani plus bani sau costuri la spalatorie si la vulcanizare daca dejantezi sau ai pana sau cine stie ce... nu e chiar ieftin dar e foarte fain asta pot sa iti spun din experienta aaa sa nu uit costurile sunt doar pentru pilot si masina iar pentru copilot ca ai nevoie de el :) mai adaugi o taxa de inscriere si o licenta adica aproximativ inca 150 euro la costurile totale. pe langa asta toate dotarile necesare obligatorii si recomandate le gasesti pe situl FRAS la sectiunea standard. pentru detalii sau alte informatii da-mi un telefon si te indrum pas cu pas daca esti hotarat sa intri in campionat,adevarul e ca daca mergi la performanta si premiile sa stii ca sunt destul de consistente uneori si merita nu doar din punct de vedere satisfactie personala ci si materiala. eu personal ma dau for fun asa ca nu prea ma interesat dar mai castig din cand in cand cate o cupa :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BERTONE BMW Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 Re: Intrebare grupuri si planetare superb ce spuneti aici... momentan incerc sa termin ladita de pus la punct din punct de vedere tehnic... o sa rog sa-mi lasati numarul de telefon sa va pot suna intr-o zi sa-mi mai spuneti una alta.. ca sunt foarte interesat de fun momentan. apropo care e urmatoare masina dupa niva? Sper sa nu va deranjez cu aceste de intrebari stupide... multumesc de atentie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Re: Intrebare grupuri si planetare superb ce spuneti aici... momentan incerc sa termin ladita de pus la punct din punct de vedere tehnic... o sa rog sa-mi lasati numarul de telefon sa va pot suna intr-o zi sa-mi mai spuneti una alta.. ca sunt foarte interesat de fun momentan. apropo care e urmatoare masina dupa niva? Sper sa nu va deranjez cu aceste de intrebari stupide... multumesc de atentie bugetul nu permite momentan alta masina asa ca...urmatoarea e tot asta :) si cred ca nu o sa o schimb dar sigur in timp o voi mai modifica ceva mai mult si mai drastic:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BERTONE BMW Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 Re: Intrebare grupuri si planetare am observat ca aveti si troliu... cat a costat si ce model e? tot caut si eu unul mai de bun simt la pret dar nimic. se poate inscrie o niva la competitiile EXTREM? din toate concursurile la care ati fost ati vazut o niva modificata pentru extrem?sper sa nu va obosesc cu aceste intrebari Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Re: Intrebare grupuri si planetare am observat ca aveti si troliu... cat a costat si ce model e? tot caut si eu unul mai de bun simt la pret dar nimic. se poate inscrie o niva la competitiile EXTREM? din toate concursurile la care ati fost ati vazut o niva modificata pentru extrem?sper sa nu va obosesc cu aceste intrebari nina la extrem exclus nu cred ca o sa vad nu e masina care sa faca fata la extrem nici tehnic nici performante troliu intra pe setiunea de accesorii de aici de pe forum si gasesti ce vrei daca nu dai cu google cautare si vei gasi bugetul ti-l faci tu iar modelul il alegidupa cerintele tale modelul meu e ceva chinezezc la vreo 400 euro daca ai intrebari punctuale de natura tehnica sau despre modiificari punele aici daca nu te astept la o alta etapa in campionat si vorbim fata in fata sa nu poluam topicul care e despre grupuri si planetare ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate