Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transilvania Offroad 2012 Expedition

omoroka

Postări Recomandate

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 săptămâni mai târziu...

Re: Transilvania Offroad 2012 Expedition

Tare Faina Treaba ati facut cu expeditia asta!

:bravo:bravo:bravo

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Transilvania Offroad Expedition - Director's Cut

Va prezentam o compilatie a catorva scene importante, imagini si sunet necenzurate, glas de motoare forjate si faze haioase

Va salut !

Link spre comentariu

Super tare fratilor! Ati reusit sa surprindeti chestiile de esenta ale expeditiilor offroad intr-un colaj asa scurt: cateva urcari faine, cateva faze "cu emotii", adrenalina, nervi/suparari pe masini si pe colegii de echipa, umor...Bravo!

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

TOE 2012 – ziua 2

Ei bine Ziua 2 a fost cea mai grea zi dintre toate... din toate expeditiile.

...

Am mai invatat si cateva lectii de viata de la un domn in varsta de 80 de ani, fost tapinar in exploatarile forestiere ce traia la poalele Hasmasului. El a stat tot timpul langa noi la acea trecere dificila pentru a ne veghea si ajuta, pentru a-ncerca sa ne protejeze de rele in acel loc in care, ne-a spus el, se mai rasturnase o masina cu cativa ani in urma si au murit oameni. Acel om a fost ingerul nostru pazitor. A coborat cu Rares inapoi in Trei Fantani si nu a acceptat cei 50 lei oferiti pentru ajutor in ciuda faptului ca nu avea pensie, nici un alt venit financiar si traia de multi ani intr-o modesta casa de chirpici si piatra, hranindu-se doar cu ce-i oferea natura, o vaca si cateva gaini...

Dragii mei, pentru ca am fost foarte impresionati de modestia, simplitatea si caracterul domnului de 80 de ani care a vegheat asupra noastra in cea mai grea zi din toate expeditiile noastre ne propusesem inca de asta vara sa organizam spre sfarsitul acestui an o actiune umanitara de ajutorare a lui. Asa se face ca zilele trecute am cumparat ceva alimente si i le-am dat lui Vivi aflat temporar in Bucuresti. Vivi si Rares au adaugat multe haine, incaltaminte si obiecte de uz caznic in Pajero Sport, vreo 7 saci in total, si au plecat vineri dimineata la 6 din Cluj spre Lacu Rosu. Nu aveam prea multe informatii despre batran, decat zona aproximativa in care locuia, faptul ca avea un fiu plecat in Germania de foarte multi ani si despre care nu mai stia nimic, ca nu avea pensie, ca avea 80 de ani si... poza de mai jos... destul de neclara si ea.

image001.jpg.c9dda91daa1176a32cc965656ed61940.jpg

Ajunsi in Lacu Rosu au intrat pe Valea Bicajelului, cea mai scurta varianta spre localitatea Trei Fantani. Nu au inaintat insa decat vreo 5km, zapada mare si drumul prost intretinut blocand inaintarea masinii. Au dat la lopata timp de vreo doua ore pentru a scoate masina din nameti si a face cale intoarsa.

Cam asa aratau imprejurimile:

Asadar baietii reusesc sa se intoarca in Lacu Rosu dupa cateva ore de chin si lupte cu nametii. Aflasera informatii de la alti sateni ca ar exista o cale de acces mai usoara din Bicaz Chei. Au mers acolo insa imediat ce au parasit soseaua principala spre Trei Fantani au parte de o surpriza neplacuta: roata dreapta spate a lui Mitsu se desprinde de masina parca razvratindu-se. Foarte probabil baietii de la vulcanizare nu insurubasera bine roata lui Rares cand acesta isi pusese MT-urile. Din fericire incidentul s-a petrecut pe un drum putin circulat, la viteza mica iar masina nu a suferit nici-o dauna. Mai mult, baietii reusesc sa gaseasca o parte din piulite asa ca insurubeaza roata la loc pe prezoane care din fericire erau intregi si merg mai departe.

Ajung destul de usor pe un drum ocolit in localitatea Trei Fantani. Acolo reusesc sa-l identifice repede pe batran cu ajutorul satenilor. Din pacate acesta locuia pe o straduta putin circulata care ducea spre masivul Hasmas insa Mitshubishi si soferul fac o treaba buna si reusesc sa invinga nametii pana la cativa zeci de metri distanta de casa batranului.

Trebuie sa va spun ca batranul era foarte slabit fiind reintors recent din spital unde statuse o luna din pricina unei boli la plamani. Asa ca ajutorul nostru a venit la fix. Expresia lui a fost urmatoarea:

-Si ati venit voi tocmai de la Cluj pentru unu ca mine?

Au lasat baietii acolo toate cele stranse de noi insa cel mai important lucru de mentionat este ca Vivi i-a lasat batranului bocancii din picioare intorcandu-se la Cluj in... ciorapi :ha:

Vrem in continuare sa ne interesam la spitalul din Gheorgheni unde a fost internat batranul de diagnosticul si medicatia data de doctori pentru a-i trimite prin posta medicatia de care are el nevoie acuma iar la primavara eu si cu sotia mea vrem sa-i facem o vizita, sa-i mai ducem niste alimente.

Pe batran il cheama Stefan Csillag (sper ca am scris corect) si consider ca merita sa-i pomenim numele aici.

Editat de omoroka
  • Like 2

Va salut !

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Buna ziua,

Este extrem de frumoasa expeditia voastra, mi-a placut mult. Ati avut de toate, asa cum ii sade bine unei iesiri de gen.

Insa partea cu batranul m-a impresionat...

Cand mai aventi actiuni de ajutorare, va rog frumos sa ma contactati. Ajut cum pot, cu resurse proprii si/sau cheta de bunuri si bani. Mitsu si cu mine am fi extrem de incantate sa dam o mana de ajutor. Sunt convinsa ca mai gasim oameni binevoitori, gata sa se implice.

Astept cu drag urmatoarea actiune.

Respect!:rsp

Diana

Link spre comentariu

Buna ziua,

Este extrem de frumoasa expeditia voastra, mi-a placut mult. Ati avut de toate, asa cum ii sade bine unei iesiri de gen.

Insa partea cu batranul m-a impresionat...

Cand mai aventi actiuni de ajutorare, va rog frumos sa ma contactati. Ajut cum pot, cu resurse proprii si/sau cheta de bunuri si bani. Mitsu si cu mine am fi extrem de incantate sa dam o mana de ajutor. Sunt convinsa ca mai gasim oameni binevoitori, gata sa se implice.

Astept cu drag urmatoarea actiune.

Respect!:rsp

Diana

Multumim. Acuma in primavara am zis ca voi merge la Lacu Rosu ocazie cu care-i voi face si o scurta vizita D-lui Csillag.

Va salut !

Link spre comentariu

Foarte frumoasa plimbarea, e bine ca v-ati format o echipa pentru expeditii.

Anul acesta as vrea sa fac si eu traseul, am sa te caut pentru detalii si ponturi, dar sa mai determin macar o masina sa mearga.

Sa aveti spor si anul acesta in astfel de iesiri

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

anu asta vom petrece o saptamana in Maramures

Tare interesant.. Demult vreu sa vizit regiunea dar din partea Ukrainei (drept la frontiera). Dar acum acolo Ukraineni a facut o zona greu acesibila si trebue multe permise ...

Daca va fi posibil, as vrea particip si eu.. Din partea mea va invit la orice eveniment organizat de mine FOC (free of charge) :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare