Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme tractiune 4x4

bgrs81

Postări Recomandate

Buna ziua.

Posed un jeep wrangler din 1989 yj cred este motor 2500 benzina si gaz. Am avut problema cu el cu garnitura de chiulasa.Am dus-o la mecanic..pe langa acea garnitura am mai schimbat si radiator,pivoti,bucse,simeringuri si alte nebunii...Problema e ca dupa ce am scos masina din service si am dus-o acasa am iesit cu ea si la prima panta mi s-a rupt grupul pe spate.Am avut unul de rezerva de cand am achizitionat masina si l-am schimbat.Planetarele nu s-au potrivit dar am schimbat decat miezul care este inauntrul grupului si s-a potrivit.Masina se deplaseaza acum...singura problema e ca numai trage 4x4....am cuplat si degeaba...deci trage decat spatele...

Poate cineva sa ma ajute si pe mine?

Va multumesc

http://img209.imageshack.us/img209/8885/40748435.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme tractiune 4x4

Daca masina de care vorbesti este cea din poza, nu-i de mirare la rotile ce le are. Nu stiu de cand ai masina si cat a umblat cu rotitele de pe ea, dar la cati ani are si cati propritari o fi avut, demonteaza-i tot sistemul de tractiune si ia-l la bani marunti. Va fi cea mai sigura si ieftina diagnosticare si reparatie.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Daca masina de care vorbesti este cea din poza, nu-i de mirare la rotile ce le are. Nu stiu de cand ai masina si cat a umblat cu rotitele de pe ea, dar la cati ani are si cati propritari o fi avut, demonteaza-i tot sistemul de tractiune si ia-l la bani marunti. Va fi cea mai sigura si ieftina diagnosticare si reparatie.

da deci e masina din poza.rotile astea le-am schimbat sa ma bag putin prin noroi cu ea.da foarte bine pe ea si sincer nu am gasit vreo vagauna in care sa raman cu ea...din cauza asta mi s-a rupt grupul pe spate..acum i-am dat rotile jos am pus pe cele normale...i-am reparat grupul dar nu mai trage 4x4 ci decat spatele.am desfacut grupu de pe fata si nu mi se pare nimic in neregula...problema e ca in afara de schimbatorul de viteza de pe care cuplez pe 2x4 4x4 si 4x4h mai are un buton rosu in bord pe care nu l-am folosit niciodata...si nu stiu ce e acel buton...e posibil ca schimbandui odata grupul dupa spate...ca si astea sunt de mai multe feluri dar se potrivesc toate...sa numai traga si fata?...adica sa fie o alta dimensiune decat cel pe care l-am avut inainte sa numai functioneze la fel ... sa aibe alta rotatie si din cauza asta sa numai functioneze?

Link spre comentariu

Te rugam frumos, dupa semnul punct, apasa "shift" si scrie cu litera mare cuvantul de inceput de fraza......e foarte greu de urmarit ceea ce scrii !

Multumim pentru intelegere !

Da e masina din poza. Rotile astea le-am schimbat sa ma bag putin prin noroi cu ea. Da foarte bine pe ea si sincer nu am gasit vreo vagauna in care sa raman cu ea . Din cauza asta mi s-a rupt grupul pe spate . Acum i-am dat rotile jos am pus pe cele normale... I-am reparat grupul dar nu mai trage 4x4 ci decat spatele. Am desfacut grupul de pe fata si nu mi se pare nimic in neregula ... Problema e ca in afara de schimbatorul de viteza de pe care cuplez pe 2x4 4x4 si 4x4h mai are un buton rosu in bord pe care nu l-am folosit niciodata si nu stiu ce e acel buton.

E posibil ca schimbandu-i odata grupul dupa spate, ca si astea sunt de mai multe feluri dar se potrivesc toate, sa numai traga si fata ?

Adica sa fie o alta dimensiune decat cel pe care l-am avut inainte sa numai functioneze la fel, sa aibe alta rotatie si din cauza asta sa numai functioneze?

Link spre comentariu

Salut. Este evident faptul ca a mai fost afectat ceva in cutia de transfer. Grupul spate trebuie sa aiba acelasi raport cu cel vechi. Ca raspuns la intrebarea ta, nu influenteaza grupul spate bunul mers al sistemului 4x4 in cazul tau. Bafta !

Link spre comentariu

Salut. Este evident faptul ca a mai fost afectat ceva in cutia de transfer. Grupul spate trebuie sa aiba acelasi raport cu cel vechi. Ca raspuns la intrebarea ta, nu influenteaza grupul spate bunul mers al sistemului 4x4 in cazul tau. Bafta !

Da pai la acest lucru m-am gandit si eu. In primul rand masina este clasica , nu prea are multa electronica , deci este o problema mecanica. Am fost si la service cu masina si nici mecanicii nu mi-au dat un vredict. Ma gandeam ca este cineva care are sau a avut o astfel de masina si o astfel de problema si poate cumva sa imi dea o idee.Multumesc

Link spre comentariu

Ce raport are grupul vechi ? Ce raport are grupul nou ?

De cuplat in reductor cupleaza ?

Puntea fata e cu vacuum disconnect ?

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Vezi in prima faza cardanul de pe fatza se invarte cand cuplezi 4x4 .... daca daca da vezi mlr-urile sau sistemul de vacum. Si cel mai bine ridica o roata pe fatza si una pe spate pentru probe.

P.S. Pentru fatza ridica amandoua rotile sa vezi daca merg mlr-urile (invarte una si cealalta ar trebui sa se roteasca si ea invers)

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

NU exista MRL-uri pe YJ, putina documentare inainte de a scrie e sfanta...

era vorba de o verificare de baza indiferent daca are mlr sau vacum sau cuie....explica omului nu ma certa pe mine .....offff :uameni

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare