marian nicolae Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 (editat) Salut! As avea nevoie de ajutorul vostru ptr. urmatoarea problema: [ATTACH=CONFIG]142226[/ATTACH] Dupa cum se vede in poze pierd ceva ulei si as vrea sa stiu daca mai pot amana reparatia pana la sfarsitul lunii viitoare cand vin cu masina in tara. Editat Iunie 2, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 cine stie si un service in bucuresti si un pret estimativ ptr. lucrare multumesc!(si ptr. corectare) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Simering planetara distrus. Pe acolo iti curge uleiul din grup ... Probabil nici un schimb de omocinetica n-ar strica. Posibile cauze ... Rulmenti pivoti cu joc ... Rulment roata cu joc ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Simering planetara distrus. Pe acolo iti curge uleiul din grup ... Probabil nici un schimb de omocinetica n-ar strica. Posibile cauze ... Rulmenti pivoti cu joc ... Rulment roata cu joc ... multumesc! inca nu bate si nu joaca nimic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 as dori si eu o poza cu simeringul in cauza si as vrea sa stiu daca pot complecta uleiu din grup,am la munca ulei sintetic 75-80 ptr cutii de viteza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Simeringul ala nu se distruge asa din senin ... ALA e DOAR un EFECT ...Trebuie sa gasesti si CAUZA ... :wink: Completezi tu completezi ...dar uleiul din punte spala vaselina de pe capul planetarei si pe cea din rulmentul de roata...si dupa aia problem ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 daca astepti pana bate ceva...o sa fie cu schibare piese mari acum cred ca o sa scapi cu schimbat rulmentii de la pivoti ...si binenteles, semeringul yonut are dreptate 100% iar de de la motor nimeni nu iti poate spune de unde curge doar vazand poze forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 (editat) Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Scurgerile de ulei care le ai pe motor pot fi din urmatoarele cauze: -busonul de ulei de la motor -garnitura etansare de sus (capac culbutori) -garnitura etansare baia de ulei -simering palier -simering vibrochen -turbocompresor (turbina) -eventuale furtune sparte sau imbatranite (crapate) -alte cauze E greu sa-ti dai seama din doua poze de unde curge ... Aici constatarea este putin mai complexa decat aceea de la punte. Editat Iunie 2, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Ia un spray de curatat frine si curata bine toata zona murdara de ulei de pe motor.Apoi verifica zlnic si o sa iti dai seama repede de unde pierde motorul ulei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Ia un spray de curatat frine si curata bine toata zona murdara de ulei de pe motor.Apoi verifica zlnic si o sa iti dai seama repede de unde pierde motorul ulei. asa vrau sa fac dar momentan ploua cu spume,cred ca a venit ploaia din romania:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 (editat) Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 mi-am bagat picioarele in ea de ploaie si am iesit la masina,pe sus nu se vede de unde pierde ulei m-am bagat sub masina si uleiul vine tot din partea de sus Editat Iunie 2, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 (editat) Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 M-am bagat sub masina si am spalat cu o pensula tot ce am gasit cu ulei asa cum am putut ptr. ca nu am rampa noroc ca am o solutie speciala,acum din poze cu partea de jos spalata se vede pe unde pierdea ulei numai ca eu nu stiu ce este piesa aia Poza 2 si 4 arata piesa care pirde ulei,nu pierde mult nu face pata sub masina uleiul ala sa adunat in decursul unui an timp in care am mers si cu 130-140km/h. Nu stiu cat este de grava problema dar as vrea sa o repar. Editat Iunie 2, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 am controlat roata si are putin joc sus-jos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 (editat) Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 am controlat roata si are putin joc sus-jos E posibil ca sa fie uzati sau sparti rulmentii de la pivoti. Pune pe cineva ca sa miste roata pe verticala si verifica din partea din poza daca carcasa fuzetei se misca fata de bila homocineticii. Daca se misca una fata de cealalta, atunci rulmentii de la pivoti sunt defecti. Daca nu, atunci rulmentii de la butucul rotii sunt defecti. Parerea mea este ca ar merita o revizie completa a puntii. E mai costisitoare dar scapi de griji pt multa vreme. Editat Iunie 2, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 am miscat roata si se misca doar roata deci sunt rulmentii din butuc,nu stiu cat de grava este chestia asta dar voi face revizie la ambele punti cand voi veni in tara si tot vreau sa stiu daca pot baga in punti ulei sintetic 75-80 ptr tractoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 (editat) Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Teoretic in punti ar trebui sa pui asta: TDL 75W90 GL-5 75W90 GL-5 80W90 GL-5 85W140 Practic poti pune si Floriol sau alta minune, s-ar putea sa tina sau s-ar putea sa se strice. :grin: Cum adica se misca toata roata? Si sus-jos si stanga-dreapta??? :shock: Editat Iunie 2, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Teoretic in punti ar trebui sa pui asta: TDL 75W90 GL-5 75W90 GL-5 80W90 GL-5 85W140 Practic poti pune si Floriol sau alta minune, s-ar putea sa tina sau s-ar putea sa se strice. :grin: Cum adica se misca toata roata? Si sus-jos si stanga-dreapta??? :shock: am spus ca se misca doar roata fara omocinetica (are joc doar roata) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 (editat) Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Bre ne intelegem ca turcul cu pistolul ...explic din nou cu rabdare ... Pui una bucata mana in stanga rotii...iei roata bine in mana ...si alta mana in dreapta ... daca e joc ...e rulmentul central. Adica ala din butuc ...nu se vede ...sta ascuns! :ha: Bun ...mai departe ... Pui una bucata mana sus pe roata ... cealalta mana jos ...daca e joc ...sunt rulmentii pivoti. Nici astia nu se vad ...sunt prinsi cu presoarele care au cate 4 suruburi dispuse unul sus si altul jos ... Simeringul de la planetara (ala care iti tine zeama in punte) ...e pa ...asta e sigur ... Vaselina de la planetara ... e si ea cred ca aproape pa ...facand probabil putin surfing pe valul de ulei iesit din grup... Putin (insuficient) ulei in grup ...grupul un ansamblu de roti dintate (un fel de ceas) ...face buba mare! Planetara e un batz metalic care intra in grup (asa se transmite tractiunea spre roata - prin planetara) spre capat avand o rotula (arata exact ca un "ghenuche") si terminaduse cu un capat de batz ... Ca orice ghenuche care se respecta ...are nevoie de unsoare sa mearga catinel... ca altfel face "artrita" ... Iar tratamentul ptr artrita e scump al dracu ... uneori se lasa cu amputat ... Buunn ...ce inseamna omocinetica ... in spatele bilei o sa vezi doua tablite prinse cu suruburi de bila ...sub ele o o pasla, o garnitura de cauciuc si un alt element metalic rotund. Alea impreuna sunt kitul de omocinetica ... Si nu prea au cum sa ti se miste ...Cu timpul probabil urmare a unor cauze mecanice sau altor cauze...iti intra mizerie acolo pe sub garnituri ... Am incercat sa explic putin mai familiar ...ptr a putea intelege ce si cum se intampla pe la tine ...prin punte! :grin: PS ... nu sunt si nu voi fi niciodata mecanic de meserie ...sunt scriitor ... si mai ales al naibii de cititor ... :ha: Asa arata un rulment pivot: http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05322Medium.jpg Asta e ghenuchele: http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05305Medium.jpg Asa ar trebui sa arate bila: http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05318Medium.jpg Planetara cu paduchi: http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05303Medium.jpg Codul de omocinetica (pe original): http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05298Medium.jpg Rulement pivot: http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05292Medium.jpg Simering: http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05290Medium.jpg Cam astea cred ca iti trebuie si tie: http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05287Medium.jpg Editat Iunie 2, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Poate te ajuta si poza de aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71890-Unde-gasesc-sa-cumpar-semeringul-din-butucul-fata&p=803339&viewfull=1#post803339 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Poate te ajuta si poza de aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71890-Unde-gasesc-sa-cumpar-semeringul-din-butucul-fata&p=803339&viewfull=1#post803339 multumesc! ma ajuta ca asa mai invat si eu cate ceva dar tot trebuie sa merg cu masina la un dr.de nissan-uri,eu nu sunt in stare sa ma apuc de asa lucrare:cn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Nimeni nu s-a nascut invatat ...nici macar doctorii ... De departe sunt novice in ceea ce priveste mecanica si Nissanul ... Important este sa ai bunavointa ... si sa pui mult suflet in ceea ce faci ... asa iti ies toate! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian nicolae Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Nimeni nu s-a nascut invatat ...nici macar doctorii ... De departe sunt novice in ceea ce priveste mecanica si Nissanul ... Important este sa ai bunavointa ... si sa pui mult suflet in ceea ce faci ... asa iti ies toate! :h5 mai bine mi-ai trimite nr. ala de telefon pe pm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: pierderi de ulei omocinetica la y61 Salut, Am gasit un film pe Youtube pe tema. E in rusa, dar va prindeti voi. Sorin. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate