luckgil Postat Septembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 ai rezolvat problema cu caseta de directie? si eu am aceeasi problema. Da, caseta de directie, ca mai la toate masinile 4x4, are si ea acel reglaj de strangere sau slabire. Ce se strange este jocul coloanei de directie de la volan pana la caseta. ca sa ajungi la acel surub trebuie sa dai la o parte plasticul acela care este in jurul elicei de la ventilator si imediat sub el o sa vezi caseta cu faimosul surub de reglaj. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 In alta ordine de idei a mea masina a plecat azi de la mecanic. Operatii efectuate: -degripat si gresat toti pivotii si capetele de bara de la directie. Rezultat ca masina se misca mult mai bine si directia merge cu 1 singur deget cum e normal. -desfacut cutia de transfer, schimbat toti rulmenti si semeringurile(din sa zicem diagnosticare gresita) dar cu rezultat foarte bun. Schimbat si uleiul in cutie. - desfacut capacul cutie de viteze. Curatat filtrul curatat toata negrela de pe acolo si apoi pus capac si ulei nou. - defacut diferential fata. Curatat planetarele si gresate, inlocuit grupul fata care avea 1 dinte rupt la sateliti. Partea buna este ca a fost inlocuit cu Detroit locker - auto-deblocant. Inlocuit si uleiul. - schimbat si bucsele la bara stabilizatoare pe fata care colaborate cu amortizoarele noi si cu restul bucselor de fata noi face ca masina sa fie destul de teapana pe sosea pentru 60cm cat are ea garda la sol. In concluzie acum masina are Detroit locker pe fata, blocare centrala din cutie si pe spate LSD. Acum au fost deja comandate pentru jentile de 15 care stau degeaba o pereche de simex-uri 31/10.5R15 noi pentru a fii masina completa de teren. Total neplacut a fost sa vad ca tot ce mi-a zis fostul proprietar au fost numai minciuni. De aici si problema cu grupul fata probabil. Toate uleiurile scoase din masina au fost negre pacura, chiar noroioase pe alocuri. Maine cand o sa reusesc sa imi trag sufletul pun si ceva poze. Partea mai putin placuta e ca datorita acelui Detroit pe fata se aude un tacanit de pe fata mai pregnant la viteze mici apoi de la 70km/h in sus nu se mai aude. Sau nu il mai aud eu ca e motorul mai galacios. O fi normal? Plus trosniturile de rigoare la luatul curbelor stranse ca urme a delocarii. 1 Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Black Indian Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Da, caseta de directie, ca mai la toate masinile 4x4, are si ea acel reglaj de strangere sau slabire. Ce se strange este jocul coloanei de directie de la volan pana la caseta. ca sa ajungi la acel surub trebuie sa dai la o parte plasticul acela care este in jurul elicei de la ventilator si imediat sub el o sa vezi caseta cu faimosul surub de reglaj. am facut aceasta operatie si este mai rau in sensul ca prezinta acelasi joc dar directia este mai greoaie si nu revine singura pe directia inainte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 La partea cu revenitul pot fi mai multe probleme dupa ce le-am vazut acum cu acesta plimbare in service. Una poate fi de la amortizorul de directie, doi de la pivotii superiori(se greseaza) sau de la multiplele capete de bara si tije la complicata directie a XJ-ului. Mai toate au gresor. Greseaza-le si o sa vezi ca totul o sa mearga foarte bine. 1 Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Trozneste in curbe daca pui cuplu pe el deoarece blocheaza. Trebuie sa-ti schimbi stilul de condus cu Locker,mai ales pe fata. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 (editat) Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Are niste pacanituri constante de cum incepe sa se miste si trosneste la curbele mai stranse. Oricum acum directia este putin mai dificil de controlat dar ieri la un test de teren cu cauciucurile astea de iarna (practic de sosea) pe ea a urcat o panta acoperita cu iarba uda si cu trepte de pamant pana aproape statea la 60-65 grade. Deci cu ajutorul asta pe ambele punti plus central e fantastica masina. Editat Septembrie 18, 2012 de luckgil Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Trozneste in curbe daca pui cuplu pe el deoarece blocheaza. Trebuie sa-ti schimbi stilul de condus cu Locker,mai ales pe fata. la curbe blocantul asta ''DE-BLOCHEAZA" ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Pacaniturile alea constante sunt normale? Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 (editat) Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 la curbe blocantul asta ''DE-BLOCHEAZA" ! DE-BLOCHEAZA cu conditia sa nu accelerezi,daca bagi piciorul in gaz ramane blocat (sau se blocheaza daca a apucat sa deblocheze),cu consecintele de rigoare. Nu cred ca e normal sa pacane constant la drum,la mine nu se auzea (pe spate). Editat Septembrie 18, 2012 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Pacaniturile alea constante sunt normale? Daca ai roti diferite sau inegal umflate!:ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Rotile nu sunt diferite dar de presiune nu pot baga mana in foc pentru ca a stat 1 luna jumate in service si abia apoi am luat-o. Cand mai ajungi in Urziceni da un semn sa vii sa dai o tura cu ea daca ai timp sa vezi cum se aude. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Pacaniturile alea constante sunt normale? zgomotele nu sunt normale, conduce la ideea ca este ceva in neregula cu montajul. Autodeblocantul, pe drum drept nu lucreaza la vreun fel. Se invarte si atat. Dar ma gandesc sa nu fie ceva in neregula cu pinionul si coroana ( rapoarte diferite sau reglaj incorect pe grupul conic). ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 DE-BLOCHEAZA cu conditia sa nu accelerezi,daca bagi piciorul in gaz ramane blocat (sau se blocheaza daca a apucat sa deblocheze),cu consecintele de rigoare. Nu cred ca e normal sa pacane constant la drum,la mine nu se auzea (pe spate). NU ARE NICI O LEGATURA CU ACCELERATIA !!!!! Asta e o chestie de "folclor" tehnic. E inventata de vanzatori pt a elimina temerile utilizarii de asa dispozitive pe drumul public. Esti un pic frate cu tehnica, studiaza problema si o sa vezi ca asa este ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Vin in fiecare seara dar tura cu Jeep nu pot sa dau,nu se cade ca un membru fondator al Land Rover Owners Club sa faca asemenea sacrilegiu!:ha::ha::ha: Daca vrei sa dam o tura a baltilor din zona ca sa dezmortesc Carabinierul si sa prospectez foamea crapilor (daca or exista) sunt disponibil!:grin: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 zgomotele nu sunt normale, conduce la ideea ca este ceva in neregula cu montajul. Autodeblocantul, pe drum drept nu lucreaza la vreun fel. Se invarte si atat. Dar ma gandesc sa nu fie ceva in neregula cu pinionul si coroana ( rapoarte diferite sau reglaj incorect pe grupul conic). Coroana si pinionul sunt celel vechi ale mele. Pinionul are o mica zgarietura pe el pot zice dar nu cred ca asta sa fie cauza zgomotului. Se poate cumva regla din rulmenti din lateral grupul? Ca eu i-am lasat cum i-am luat de la tine. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Vin in fiecare seara dar tura cu Jeep nu pot sa dau,nu se cade ca un membru fondator al Land Rover Owners Club sa faca asemenea sacrilegiu!:ha::ha::ha: Daca vrei sa dam o tura a baltilor din zona ca sa dezmortesc Carabinierul si sa prospectez foamea crapilor (daca or exista) sunt disponibil!:grin: Oricand doresti suna-ma ca toata saptamana asta sunt acasa. 0758248585 Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 NU ARE NICI O LEGATURA CU ACCELERATIA !!!!! Asta e o chestie de "folclor" tehnic. E inventata de vanzatori pt a elimina temerile utilizarii de asa dispozitive pe drumul public. Esti un pic frate cu tehnica, studiaza problema si o sa vezi ca asa este Nea Luigi,am avut Detroit Locker pe spate la Disco1 (pe fata truetrac) si am invatat foarte bine cum functioneaza:deblocheaza in curba (diferenta mica de viteza unghiulara intre roti) in conditii de cuplu constant sau nu deblocheaza (sau se blocheaza la loc) daca accelerezi. Fac parte din marea tagma a inginerilor asa ca sunt frate cu tehnica si am studiat problema,atat aspectele teoretice cat si pe cele practice!:grin::banana:ha: Noua mea jucarie va avea sigur Detroit Locker pe spate (aproape sigur si pe fata).:h5 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 @sean ,te rog pune mana pe schema si studiaza problema. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Coroana si pinionul sunt celel vechi ale mele. Pinionul are o mica zgarietura pe el pot zice dar nu cred ca asta sa fie cauza zgomotului. Se poate cumva regla din rulmenti din lateral grupul? Ca eu i-am lasat cum i-am luat de la tine. Eu cand le-am montat am schimbat si rulmentii - Luigi are dreptate,nu oricine monteaza corect diferentiale,reglajul jocului necesita ceva cunostiinte. Verifica-i presiunea,e posibil sa scapi cu cativa litri de aer.:grin: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 (editat) Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Coroana si pinionul sunt celel vechi ale mele. Pinionul are o mica zgarietura pe el pot zice dar nu cred ca asta sa fie cauza zgomotului. Se poate cumva regla din rulmenti din lateral grupul? Ca eu i-am lasat cum i-am luat de la tine. reglajul lateral de pozitionare a carcasei satelitilor face parte din reglajul grupului conic. Reglajul se face prin adaugarea/scoaterea de shimm-uri (saibe de tabla f subtiri de diferite grosimi) in stg sau dreapta, DUPA RULMENT, pana la centrarea pe pinionul de atac . E f posibil ca anterior sa nu fi avut nici o saiba de reglaj, pt ca dupa montajul blocantului cu noua carcasa de sateliti sa fi nevoit sa utilizezi shimm-uri . Atelierul care face lucrarea trebuie sa aibe in dotare asemenea shimm-uri Atentie! Orice greseala se soldeaza cu distrugerea totala a ansamblului grup conic si blocant. Sfatul meu e sa demontezi capacul grupului si sa inspectezi vizual interiorul diff-ului Editat Septembrie 18, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 PS: Pt montajul inapoi al diferentialului trebuie sa utilizezi un SPREAD-er. E un dispozitiv ce se monteaza pe carcasa puntii pt a "cracana" gaura puntii si in acest fel sa poti introduce shimm-urile de reglaj, urmand ca dupa inlatruarea SPREAD-erului carcasa puntii sa revina la pozitia initiala . Este singura posibilitate de reglaj profi la puntile DANA 30, 35, 44 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 spraeder punte Danadana axle.doc ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Buna ziua ! Pentru Dana 30 si Dana 35 nu trebuie nici un fel de spreader... Iar Detroit Locker-ul are ca stare naturala pozitia "blocat", ca si Powertrax Lockright, dealtfel. Binenteles, ambele decupleaza doar daca simt ceva diferente intre turatiile rotilor aferente, si doar daca nu prea ai cuplu pe el... Zgomotele din mers pe drum drept nu sunt "naturale" pentru acest tip de mecanism, doar in viraje ar trebui sa apara. Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 (editat) Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 @heavy D Poza cu spereader e din manualul de reparatie a puntilor DANA 30. Daca matali spui ca nu trebuie....asa trebuie sa fie nu?...... uite si asemenea scula de vanzare , atentie la: 1. puntile recomandate (including DANA 30) 2. mentionarii faptului ca utilizarea spreader-ului e SINGURA modalitate corecta de montaj a diff-ului si a pretensionarii corecte. http://completeoffroad.com/i-122838-housing-spreader-dana-30-thru-dana-80-yt-s01.html Editat Septembrie 18, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 (editat) Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Buna seara ! Luigi, stiu ce zici, manualele in cauza le am si eu. Doar ca de la manual si pana la a avea puntea pe banc este o diferenta, iar daca te duce mintea, gasesti intotdeauna variante. Se poate lucra foarte corect si fara spreader, fara probleme. De la Dana 60 in sus isi are oarecum utilitate, desi si acolo se poate fara, dar se aplica alte tehnici. Ideea este ca, personal, nu-l consider deloc necesar, mai ales ca m-am descurcat pana acum si fara el. Si pana cum n-am plesnit rulmenti de carrier, pata de contact si jocul sunt in parametri, etc. Iar preload-ul se poate stabili din spatiul care este la dispozitie, nu-i asa ? Daca stii sa folosesti un ceas comparator si un micrometru, binenteles. Iar pentru a adauga sau a scoate saibe de dupa rulmenti, in nici un caz nu mi-a trebuit vreodata vreo scula speciala. Dar nu trebuie neaparat sa ma crezi pe cuvant, poti lucra in continuare cu spreader-ul, daca nu te descurci altcumva. Despre preload, cineva a zis odata asa: Carrier bearing preload: think of it as how tightly the carrier-bearing cones are pressed into their cups and consequently how stiff they are to rotate. Also controls how tightly the carrier is held in the housing. How measured: not possible to measure directly. Adjusted via: adding or subtracting an equal amount of carrier-bearing shims to both sides of the carrier. Ideally, total carrier shim stack (sum of both sides) should be approx. 0.015” larger than the available space, and a case spreader should be used. However, a case spreader is not critical, and a good approximation of carrier-bearing preload can be made by ensuring the carrier can only be installed with a few good blows from a dead-blow hammer. Note: If carrier preload is too little, carrier will move away from pinion under load (squirm or deflect), increasing backlash. This could lead to insufficient gear tooth contact, resulting in chipping/breaking of gear teeth. O seara buna ! Dragos Editat Septembrie 18, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate