luckgil Postat Septembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Azi am fost cu masina la alt mecanic si se pare ca crucea de la cardan fata din partea de punte este dusa plus ca cardanul are joc in partea aia mobila(am uitat cum ii zice). ce mai trebuie este si reglat grupul fata pinion si coroana cu saibe din acelea. Trebuie desfacut sa vedem exact cate si unde la pinion sau la coroana. Am vazut ca un set de saibe de alea au cate 10-15 saibe in compozitie. Sincer mi se par foarte multe. Are careva un set de acela desfacut si ii cumpar eu restul sa il reglez pe al meu? La cardan se mai poate face ceva? Se poate rectifica? Repara sau inlocuirea este singura solutie? Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 crucile sunt "consumabile" , deci se schimba cardanul e reparabil, se inlocuieste culisanta. La mine lucrarea costa in jur de 950 lei, cu piesa noua + echilibrare. Daca ti se pare mult, cauta unul SH. Nu te pot ajuta cu shimm-urile, le pastrez pt lucrarile din service prezente si viitoare. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 M-au sunat de la service. Se pare ca grupul e bine reglat. Crucea se comanda deja. Culisanta e dusa cum mi-au zis si ei. O sa incerce sa o mai umple cu vasilina. Dar la un moment dat va trebuii inlocuit cu una noua sau ceva sh bun. Ramane de vazut. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Auchhhhh....a folosi o cruce de cardan SH e asemenea cu refolosirea hartiei higenice........ ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Crucea deja e comandata noua. La cardan se va folosi daca e cazu varianta de SH. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Crucea a venit si a fost montat. Culisanta a fost umpluta cu vaselina si nu mai are joc asa de mare. Rotile de 31/10.5R15 Simex au sosit si montate pe jentile de 15 si masina a fost pregatita de iesirea de vineri-duminica de la Lepsa la intrunirea anuala de Vitaristi. Inainte de intrunire deja la locul actiunii Printre Vitare Apoi in mijlocul actiunii [/ATTACH] Se pare ca LSD meau de pe spate nu prea functioneaza corespunzator. Deci trebuie desfacut si vazut daca el este in regula si schimbat uleiul. Singura problema este ca nu stiu cum se face amestecul pentru LSD si ce uleiuri. Please advice. 1 Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 exista un ulei special pt LSD. Il am pe stoc ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 E deja pregatit acel ulei cu aditivul acela cu tot? Sau trebuie adaugat aditiv? Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lenoyy Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Mai bine dezvaluie cum ai reusit sa iesi din namolul ala :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristimate Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 intentionez sa-mi iau unul, dar sigur nu ma bag in asa noroaie... :ha: multumit de el? ai gasit un mecanic priceput? bafta multa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Octombrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Nici eu nu am vrut sa ma bag in asa noroaie, dar nu am stiut cat de adanc este. De multumit sunt foarte multumit, consumu e cam nelinistitor cateodata, mai ales in teren. Mecanic am gasit unul bun chiar la mine in oras. Trebuie sa ai grija masina care o iei sa fi fost injtretinuta bine inainte altfel trebuie bagati ceva bani sa o aduci la stas. Numai rahaturi a facut fostul proprietar, si-a batut joc de ea. Totul era "schimbat" pe ea, de a trebuit sa schimb eu toata masina de la zero dar macar acum totul e bine. 1 Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Noiembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Masina a mai efectuat intre timp 2 iesiri una de 1 zi pana la Lacul Vulturilor pe traseul greu si a doua iesire de 5 zile a facut 999km din care cam 800 pe sosea restul off road in 3 zile prin jurul Campulungului. In urma acestor plimbari masina a intrat iar la revizuiri: schimbat becurile pe la maneta de viteze si la cutia de trasfer ca sera nu se mai vedeau si o parte din becurile de la interior arse. Schimbat bucsele de la bieletele antiruliu. Se lucreaza acum la prinderi serioase ale overfenderelor ca nu stateaua ca lumea si au fost date jos si se mai lucreaza la portgabaj capabil sa care 4 simex resapate cu prinderi pentru cauciucuri si scara aferenta. Tot in lucru niste protectii la faruri, stopuri spate si scut rezervor. Cum ies fiecare din lucru pun poze. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Noiembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Asa acum am intrebare pentru cine are idee despre grupuri Dana35 cu LSD si Detroid locker. Am comandat un Detroit locker pentru spate si a venit astept sa mi-l trimita acasa cel care mi l-a adus din state. Treaba este ca el trebuie montat in diferentialul spate si abia acum mi-a venit intrebarea daca se potriveste lockerul in carcasa de grup cu LSD. Are careva idee? Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Detroit-ul pentru D35 este full-case locker, adica inlocuieste cosul purtator. Va trebui sa demontezi coroana de pe cosul actual, sa o montezi pe Detroit si sa reglezi apoi diferentialul. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Noiembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 La mine nu a venit full-case ci exact bucatile ce se inlocuiesc in interior. Acum astept pozele de la amic ca l-am pus sa il desfaca inainte sa mi-l trimita. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 (editat) Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Masina mea a primit in ultimul timp ceva imbunatatiri printre care un set nou de jenti cu et-10. Arcuri spate HD. Am luat si flanse dar nu mai trebuiesc pentru ca jantele sunt suficient de in afara. SI dupa ceva timp e gata si portbagajul, scarita si para-crengi sau cum se numeste. Trebuie facut ceva si cu scuturile pe dedesubt in special la rezervor. Blocantul de spate e inca in cutie, asteapta cosulet. Un prieten si-a luat un Grand Cherokee din 97 si are tot punte Dana35 pe spate dar fara nici un fel de blocant/LSD. Cred ca o sa ii dau lui grupul meu cu LSD si el imi da grupul lui simplu si montez in el blocantul. Ce intrebare am pentru cine se pricepe ar fi in legatura cu ridicarea spatelui suplimentar. Pe spate cred ca am cercei inaltati. Deci o inaltare suplimentara de 2-3 cm se poate face de la nivelul bridelor. Adica sub arcurile noi care le-am luat sa mai pun 1-2 din foile cele scurte de la vechile arcuri si asa se inalta cu 2-3 cm, pus un centru bulon mai long si bride mai lungi sa incapa si acele 2 foi extra. Prima intrebare era exista bride mai lungi sau trebuie facute de strungar? A doua e sigura o asa inaltare sau ce probleme ar putea provoca? Multumesc de raspunsuri. PS o sa vina si poze cu arcurile, jante, cercei, flanse, portbagaj, scara, para-crengi. Editat Decembrie 17, 2012 de luckgil Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Black Indian Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Eu am facut bride mai lungi la cei care se ocupa cu reparat arcuri.face brida cat vrei de lunga. De cumparat nu stiu daca se gasesc, 200ron 4 bride Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Dar exista vreo problema sa fac ridicarea cu 2-3cm in felul acesta? Sau sa reformulez cat se poate ridica fara probleme in felul acesta? Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Pau daca o ai deja inaltata depinde cu cat,2-3cm nu este mult dar poti trece pragul in care iti va bate cardanul,esti sigur ca amortizoarele actuale mai au cursa pt inca 3cm? in mod normal nu este foarte indicat sa faci un sandwich de 8-10 foi,arcurile kiturilor de 10cm si peste nu e ca sunt din mai multe foi ci sunt mai groase si mai arcuite. Personal cred ca pierzi la stabilitate. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Cele mai bune pachete de foi sunt cele cu foi multe si subtiri. Cauta foi Deaver pentru Jeep, sa vezi acolo preturi si opinii... 9 sau 10 foi in functie de aplicatie. Problema inaltatoarelor e data de faptul ca axle wrap sa intampla mult mai usor (parghie mai mare asupra arcului) si in scurt timp omori un arc bun. Foile nu se adauga la nimereala, trebuie pastrate treptele de lungime dintre ele '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 (editat) Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Axle wrap ce inseamna asta mai exact? Ar trebui adaugate si "Leaf Spring Shims" ca sa adauge un unghi intre foaie si punte sa incline puntea sa se micsoreze unghiul la care lucreaza cardanul? Editat Decembrie 17, 2012 de Astral Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 acele arcuri cu multe foi la care faci referire nu sunt pt jeep si chiar producatorul are in gama pt jeep arcuri cu 5-6 foi,aparte ca mai mult de 5inch nu sunt disponibile pt jeep. poti pune pe o masina si foi de tren dar cu siguranta nu pe puntile de jeep gama dana 30-44,puntile de jeep se intaresc pt lift mai mare de 5 si farasa exagerezi cu arcurile,aparte ca altceva este ca un arc sa fie produs cu 9-10foi si alta este sa ma apuc sa bag eu foi cu nemiluita,trebuiesc facute mai multe adaptari punti pt o inaltare mai mare de 4inch,parerea mea,ce am vazut si eu pe la altii. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 (editat) Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 acele arcuri cu multe foi la care faci referire nu sunt pt jeep si chiar producatorul are in gama pt jeep arcuri cu 5-6 foi,aparte ca mai mult de 5inch nu sunt disponibile pt jeep. poti pune pe o masina si foi de tren dar cu siguranta nu pe puntile de jeep gama dana 30-44,puntile de jeep se intaresc pt lift mai mare de 5 si farasa exagerezi cu arcurile,aparte ca altceva este ca un arc sa fie produs cu 9-10foi si alta este sa ma apuc sa bag eu foi cu nemiluita,trebuiesc facute mai multe adaptari punti pt o inaltare mai mare de 4inch,parerea mea,ce am vazut si eu pe la altii. De vreo 2 luni sunt cu ochii in subiectul foilor custom (formule, dimensiuni, calcule etc) si stiu ce vorbesc. Si pana la urma am ajuns sa imi fac foi la comanda, material mai subtire decat standard, mai multe foi decat standard, dar inca astept ceva materiale extra de peste ocean. Foi speciale pentru XJ: http://www.offcambercc.com/images/categories/CE-9095XJ.jpg Military wrap, jumatate de foaie pentru a preveni axle wrap. Un lucru frumos. Am uitat sa zic ca foile respective au cursa de 10-12" (in functie de shackle) si se folosesc de la curse in desert pana la rock crawling. Domnule taios, mai ai de citit pe tema foilor de arc :ha: luckgil, axle wrap e fenomenul de rasucire a puntii. Sunt ferm convins ca un search rapid pe google e mai clar decat pot explica eu. Axle shims se monteaza, si chiar recomand. In special la lift marisor fara sa montezi SYE. Editat Decembrie 17, 2012 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Domnule taios, mai ai de citit pe tema foilor de arc :ha: De la tine o iau ca pe un compliment:wink:,tu ceea ce spui este adevarat dar dupa cum am scris se intra in modificari mult mai ample. Faptul ca mai am de citit si studiat este o certitudine,dar o parere pot sa postez,pt unele persoane poate fi buna pt altele rea.:al Eu la masina mea nu as pune arcuri cu multe foi,pt ca puntile vor ramane stoc,si nici rally raid sau rock crowling nu fac,deci nu isi are rostul nici mecanic nici economic,si in anumite situatii pot chiar cauza la alte subansamble,dar asta este o alta parere dea mea. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Decembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Re: Jucarie noua - Cherokee 4.0 automatic - 2001 Prinderile la para-crengi le-am facut si pe masina si pe portbagaj. Poate ma ajuta cineva cu ceva poze sau idei cum sa fac cu firele si cu intinzatoarele sa arata si frumos sa fie si eficiente plus ca trebuie sa se poate da jos in maxim 15-20 sec nu de alta dar ca sa ridici capota la masina trebuie sa le dai jos firele ca altfel nu merge. Se ingusteaza distanta dintre ele in sus si nu se poate ridica capota. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate