davidco_m Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 (editat) Va salut As vrea sa cumpar o Vitara de la un prieten (daca face pret bun :grin: ) dar nu prea gasesc informatii despre acest model/motorizare.Dupa cum scrie si in titlu este vorba despre o Grand Vitara GT Cabrio 1995 cm3 de 97kW.Tot ce am gasit pe net/wiki este ca aceste motoare au inceput in 97 si nu este V6. Aveti vreo idee despre aceste motoare?a avut careva o Vitara de acest gen? Eu am mai iesit cu ea in trecut pe coclauri si mi s-a parut foarte nervoasa/puternica ,singurul inconvenient (inafara de spatiu) fiind garda la sol destul de mica.Masina are geamuri electrice Ac si un soft top,km undeva pe la 75.000 si a fost masina de oras la o firma.Teoretic nu ar trebui sa fie cu probleme pt. ca stiu ca s-a facut intretinerea la ea ,rugina nu am observat sa fie dar ma uit mai atent. Daca batem palma as vreau sa-i pun un Sl de 5 si un BL de 5 sau de 6.La anvelope nu m-am gandit inca ce dimensiune dar inclin spre 235/85/16 BFG MT.Pe langa astea mai vreau scut fata-spate (de la roly ca are preturi bune)si un diferential autoblocant(cred ca powertrax) Daca ii fac BL de 5 si SL de 5 +anvelopele mentionate mai sus ....trebuie modificat si altceva la suspensie /rapoarte etc? Multumesc anticipat:tk Am pus si 2 poze cu masina aici:http://forum.club4x4.ro/showthread.php?36449-Aveti-poze-spectaculoase-cu-acaretul-din-dotare-Sa-le-vedem&p=739216#post739216 Editat Iunie 8, 2012 de davidco_m ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iunie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Chiar nimic? O sugestie ceva/idee ?Daca nu cumpar masina asta raman fara 4x4 mai mult ca sigur :ang2 .Hai incurajati-ma putin ...:h5 ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Ai condus-o? Ai simtit "scanteia"? Pana la urma totul se reduce la asta, nu? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iunie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Am iesit azi cu suzi si merge destul de bine.Parca haraie ceva la roata din stanga fata.Este din 2001 :banana Oare o fi mult 4000 ? ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iunie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW M-am hotarat (adica ii place si la sotie:ha: ).Maine o platesc :wink: . Astept sugestii legat de dimensiunea anvelopelor/jantelor.In talon este pe 16. Eu mai mult merg la pescuit dar in ultima vreme ies in drumetii la munte.Am nevoie de garda la sol cat mai mare ...daca ii fac Suspension lift de 5 si Body Lyft de 5 ar intra 235/85/16 ? nu sunt prea mari? sa raman la 225/75/16? sau 235/70/16.Scutul fata il pun oricum si mai incolo un dif lock spate.Tre sa ma uit daca are sau nu Mrl . Sariti cu idei sugestii! ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iunie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2012 (editat) Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Prima zi cu masina si deja am prima problema :pr1 .Cand opresc motorul se aude un zgomot in bord(partea pasagerului) parca ar fi un motoras sau ceva:cn .O fi de la clima sau de la casetofon? Editat Iunie 12, 2012 de davidco_m ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iunie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Cred ca problema este de la casetofon dar pana acolo va rog daca aveti manual de utilizare sau service plan sa-mi trimiteti si mie plsss davidco_m@yahoo.com Vreau sa-i schimb curelele si uleiurile in diferentiale+cutie si reductor.Stie cineva ce cod de uleiuri trebuie?ce marca ar fi mai buna? Multumesc anticipat ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Buna alegere, cred ca cea mai buna de la suzuki, ai motorul J20A ... greu de ucis, daca nu imposibil, motorul asta cere doar un pic de atentie la distributie, care este pe lant(uri) cu ceva intanzatoare care se mai uzeaza ... daca da semne de oboseala schimba urgent, altfel reparatia devine costisitoare (kit distributie gasesti pe ebay.com) Ulei motor 5,2l 5w40 Cauta dupa cod motor si ai sa gasesti multe!:wink: FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iunie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2012 (editat) Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 94 kW Multumesc Intradevar este J20A dar este destul de rar si nu prea stie lumea de el.Uleiurile s-au schimbat tot la 1 an (cam 5000km),distributia in urma cu 4 ani (18000km). Uleiul motor nu-l mai schimb ca a fost in urma cu 1500 km dar am bagat nasul sub capota si am vazut acolo 2 curele(una de la ventilator si una de la motor care parea mai coapta). pe care vreau sa le schimb,curgea putin ulei si pe langa capac.Vreau neaparat sa schimb uleiurile in diferentiale,cutie si reductor pentru ca nu cred ca au fost schimbate.Mecanicii mei sunt plecati de la noi (VW,Audi,Seat) si nu prea se stiu cu Suzuki.Nici cei de la Auto*** care vand piese nu stiau ce uleiuri trebuie dar sper ca pana maine sa se clarifice treaba ca vreau sa le schimb cat mai repede Editat Iunie 12, 2012 de davidco_m ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Am iesit azi cu suzi si merge destul de bine.Parca haraie ceva la roata din stanga fata.Este din 2001 :banana Oare o fi mult 4000 ? Daca 4000 = euro ...La banii aia daca e sa cauti ...iti iei "aproape o masina de teren" (un Patrol de exemplu) ... :grin: Scuza-mi rautatea ...Si Vitara e buna ...sa stii ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iunie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Daca 4000 = euro ...La banii aia daca e sa cauti ...iti iei "aproape o masina de teren" (un Patrol de exemplu) ... :grin: Scuza-mi rautatea ...Si Vitara e buna ...sa stii ... Eu vroiam un Landcruiser SwB de 3000cm3 pe bulgari(la motorul acesta) :grin: numai ca ai omis un lucru...TREBUIE sa urce si doamna in ea :top .Poate cine stie..... ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Stai lin ca nu am omis nimic ... In primul an o sa fie ok ...dupa aia o sa vezi cum o sa-ti puna doamna ta problema ... :grin: La inceput: "Pleaca ma de aici cu cazanele voastre ca eu nu conduc asa ceva!" Prima iarna:"Iau si eu masina ta azi, ca a nins afara si a mea cam derapeaza!" Dupa prima perioada de utilizare de 4x4:"Auzi, tu te plimbi cu ditai dihania si mie mi-ai luat ATV-ul asta?" ... :ha consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 94 kW Multumesc Intradevar este J20A dar este destul de rar si nu prea stie lumea de el.Uleiurile s-au schimbat tot la 1 an (cam 5000km),distributia in urma cu 4 ani (18000km). Uleiul motor nu-l mai schimb ca a fost in urma cu 1500 km dar am bagat nasul sub capota si am vazut acolo 2 curele(una de la ventilator si una de la motor care parea mai coapta). pe care vreau sa le schimb,curgea putin ulei si pe langa capac.Vreau neaparat sa schimb uleiurile in diferentiale,cutie si reductor pentru ca nu cred ca au fost schimbate.Mecanicii mei sunt plecati de la noi (VW,Audi,Seat) si nu prea se stiu cu Suzuki.Nici cei de la Auto*** care vand piese nu stiau ce uleiuri trebuie dar sper ca pana maine sa se clarifice treaba ca vreau sa le schimb cat mai repede 75w90 ptr grupuri si cutie, daca este manuala. Semeringul ala care curge are niste cote ciudate, nu mai tin minte unde l-am gasit dar am cumparat 3 bucati. Una am schimbat si doua am pus bine (pierdut) PS Cand te enerveaza un posesor de toyota trbuie doar sa-i arati facturile tale de intretinere/revizii la Suzuki ... se face liniste sigur!!! In plus daca sti "sa-i dai" ajunge in aceleasi locuri! Have fun! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
glucian Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Salut, Tocmai am devenit si eu posesor de Grand Vitara 2001 cu motor J20A - motorul are 94kW, 128 cp. Te rog sa-mi spui si mie daca ai reusit sa faci revizia mentionata mai sus - unde si cat a costat pt ca si eu vreau sa fac acelasi lucru + inlocuire doua simeringuri. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Corect ...sunt 94 kW dar nu mai pot edita .Inca nu am facut schimbul de uleiuri dar ti-am trimis PM.Maine trebuie sa comand tot ce am nevoie si revin cu informatii/poze :wink: ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iunie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Salut Cam asa arata masinuta acum.Azi am primit Kitul pentru Suspension (4,5 cm)si Body Lift (3 cm) ,peste 2 zile le si montez(sper) +curele si ulei in cutie,reductor si diferentiale.Inca sunt in cautare de jante pe 16 .....dar nu sunt 100% sigur ce anvelope sa-i pun. ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iunie 29, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Salut Azi am incercat sa-i punem SL si nu am reusit...pana atunci raman pe rotile astea mici si nu prea este loc de iesire in teren :( ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 (editat) Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW 235/70/16 e maxim care merge sau 215/80/16 cu sl de 5 cm, daca e pe 15 habar nu am .Poate si9 cu BL merge mai mult dar ma indoiesc.0 zi buna! Editat Iulie 9, 2012 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat August 10, 2012 Autor Partajează Postat August 10, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Salut Intre timp am mai facut ceva modificari la masina. Un Suspension lift de 5 pe spate si 2,5 pe fata si flansa cardan.Am pus si alte anvelope 235/70/16 BFG MT KM1.Atinge putin in fata cand virez maxim dar se rezolva cu un Body lift de 3 azi.Jantele sunt urate rau dar asta este cand cumperi ceva 'identic' cu ce nu mai este. Incerc sa pun si scutul facut special pentru acest model tot azi...sper sa reusim ca pana acuma numa nu se potrivea:ang3 ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 (editat) Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW poze proaspete :grin: Cam atat pentru ca restrul sunt prea mari Scutul din pacate nu merge!!! am incercat deja in 2 locuri.Pana la urma va trebui sa fac ceva gauri/suduri in ea ....pacat Editat August 13, 2012 de davidco_m ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Septembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Sambata am montat flansele de 3 cm.Urmeaza Mrl-urile manuale superwinch ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Septembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Am montat si Mrl-urile :grin: ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 Re: Suzuki Grand Vitara GT Cabrio 97 kW Buna ziua De cand nu am mai postat masina a primit rulmenti noi pe spate SKF (Kit cu senzori de ABS),amortizoare + 7 cm spate (am eliminat amortizor original +prelungitor),un reductor second care se blocheaza pe 4x4 High :ce ,si un Autodeblocant in puntea spate de la Powertrax -Lockright care face diferenta in teren . De facut pe viitor: -o suspensie profi ,ma gandesc la Ironman dar nu stiu cat va fi liftul fata de acum +- -kit de reductie sau reductor de samurai + kit de reductie -bar fata si troliu -as mai vrea un set de roti pentru iarna cu anvelope dedicate O poza din primavara ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate