RaduCampina Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 Salut baieti, vitara mea merge bine numai ca in 4x4 cand iau o curba mai tare se franeaza, am crezut ca e din directie dar de ce in 4x2 nu face asta si inca ceva, se franeaza tot in 4x4 cand merg inapoi si virev foarte putin , stie cineva un sfat orice, va multumesc ca existati Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 si ai citit ce-i p-aici despre functionarea sistemelelor 4x4 si (inca) nu te-ai lamurit ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Iunie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 uite ca tot citesc dar la 4x4 cred ca nu am gasit ce trebuie , sincer nu stiu , daca poti ajuta-ma , multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 pe scurt: e normal. decupleaza 4x4 unde ai tractiune buna sa nu rupi ceva pe la tren sau transmisie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Iunie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 multumesc pentru raspuns, dar eu am crezut ca avand reductor pe fata este un 4x4 adevarat si ca pot merge cand vreau pe 4x4 chiar drum mai lung, doar nu e facuta transmisia integrala numai sa ies din gropi si gata dupa aia pun pe spate, nu? spune-mi mecanic de ce franeaza de ce e normal te rog Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 Ca sa intelegi de ce se infraneaza trebuie sa stii ce inseamna un diferential, asa ca incepe sa citesti nitel : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?39963-Principiul-de-functionare-al-unui-diferential-obisnuit http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40250-Cum-se-pune-diferential-central http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41871-raport-in-punti REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Iunie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 multumesc Astral cu asta sunt lamurit credeam ca am ceva tare, cred ca trebuie sa ma reorintez. dar ce bine ca acum am inteles definitiv, salutare, respect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 Tot ce trebuie sa retii, pentru inceput, e ca n-ai voie pe asfalt uscat in 4x4 ! Ca desi nu reiese din cele expuse de tine, am impresia ca asta a fost cauza infranarii sesizate.... Daca 4x4 permanent, era alta poveste....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Iunie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 da asta era problema acum e clar , spune-mi te rog samuraiul are 4x4 permanent, sau da-mi tu niste tari cu 4x4 permanent, multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 Cam asta ar fi una din diferentele intre un 4x4 veritabil si un SUV, dar nu vreau sa starnesc o polemica aprinsa..... Deci, nu, Samuraiul nu are 4x4 permanent.....a fi 4x4 permanent ar insemna sa aiba un diferential central in cutia de transfer, asa cum f bine a descris @MagnuM aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40250-Cum-se-pune-diferential-central&p=412230&viewfull=1#post412230 Si ar merita citit ai aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48323-cuplare-4X4 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 Un exemplu de 4x4 permanent este Land Rover (toata gama de modele). Evident mai sunt si altele, important este sa se potriveasca tipul asta de tractiune cu ce vrei tu sa faci cu masina (sunt cazuri in care 4x4 permanent poate fi incomod). Fiecare tip de tractiune are avantaje si dezavantaje, cel mai important lucru fiind sa-ti cunosti masina si limitele ei (evident si pe ale tale). It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 (editat) Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 Vitara, Samurai, Jimmy nu au 4x4 permanent, dar au reductor ceea ce inseamna putere mult mai mare in off road, fiind ideale pt. bai in noroi, urcari cu inclinatii mari etc. Dezavantaj nu poti folosi 4x4 pe teren uscat (lucru specificat si in manualul masinii) unde aderenta este buna, deoarece nu exista diferential interaxial, deci nu se porduce motricitatea intre punti, riscand sa distrugi transmisia. Daca doresti o masina 4x4 permanent aceasta ramane cuplata in permantenta (de unde si denumirea), dar ai obtiunea de blocare a diferentialului moment in care tractiunea devine ca la Vitara, in schimb iti lipseste reductorul, deci iti sunt limitate deplasarile in off road (cu toate ca aici depinde pe unde vrei sa circuli). Cele 4x4 permanent au, de obicei, primele 2 trepte de viteza pt. tractiune, facand foarte bine fata la nevoie. De ex. eu mi-am cumparat un Daihatsu Terios 4x4 permanent cu blocare diferential (cu toate ca am avut Vitara, de care eu personal am fost mult mai multumit) pt. ca circula sotia mai mult cu el, a trebuit sa fac un compromis, eu profitand de el doar cand merg la vanatoare. Am fost chiar impresionat de ce poate face acest "Matiz 4x4" :grin: tinandu-ma fara probleme dupa masini de teren dintr-o clasa superioara (insemnand iarna zapada topita santuri de tractor, noroi la greu, apa slava Domnului se vede si in foto la avatar - dar am cauciucuri bune). Sper ca ai inteles si acum poti alege! Daca vrei sa fi comod si nu te avanti la off road adevarat alege 4x4 permanent, daca vrei aventura nu renunta la Vitara pt. ca o sa iti para rau! Editat Iunie 10, 2012 de Dorin_Z Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Iunie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 Dorin multumesc pentru raspuns, ce parere ai despre Feroza? este ca a ta are 4x4 permanent as pastra Vitara si mi-as lua si una permanenta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 ... Daca doresti o masina 4x4 permanent aceasta ramane cuplata in permantenta (de unde si denumirea), dar ai obtiunea de blocare a diferentialului moment in care tractiunea devine ca la Vitara, in schimb iti lipseste reductorul.... O mica corectie: cutiile de transfer de la Land Rover au reductor si, majoritatea, diferential central blocabil! Cele care nu au diferential central blocabil din fabrica, au TC (Traction Control) si HDC (Hill Descent Control) cu care se descurca mai mult decat onorabil in situatiile amintite. O seara buna! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Iunie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 Ursule chiar esti tare, iti multumesc uite cum sta treaba, vreau o masina stabila si pe asfalt dar si tare in off road deci asta e range roverul dar nu stiu ce sa aleg cred ca diferentialul central autoblocant e tare celelalte nu le inteleg, de aceea te rog pe tine sa-mi spui mai multe amanunte despre alegerea ta, astept ori aici ori pm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 Imi pare rau, nu cred ca sunt cel mai in masura sa-ti recomand un model sau altul de masina, sunt destui mult mai avizati aici pe forum. In ce ma priveste, la mine a fost simplu: am ales cu inima! Imi doream de multa vreme un Land Rover si am avut norocul sa dau peste asta atunci cand aveam banii disponibili. Mai multe amanunte, daca vrei pe PM. O seara buna. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dorin_Z Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 (editat) Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 Dorin multumesc pentru raspuns, ce parere ai despre Feroza? este ca a ta are 4x4 permanent as pastra Vitara si mi-as lua si una permanenta Tractiunea la Feroza este precum la Vitara, sunt gemene din punctul asta de vedere. Daihatsu Terios este considerat SUV, acestea fiind cele care au 4x4 permanent, in general, sau se poate folosi permanent, avand diferential interaxial (alte exemple Nissan Xtrail, Qashqai, Dacia Duster, Hyundai Tucson, Land Rover Freelander). Terios-ul este unul dintre cele mai mici SUV-uri, dar care poate merge in off road foarte bine, datorita garzii la sol mare a faptului ca este scurt si ingust. Ca sa iti faci o idee pe unde merg colegii mei de vanatoare cu Mitsubishi Pajero, Nissan Patrol, Navara etc merg si eu si nu am ramas nici macar o data (intradevar cu mult mai multa grija si trebuie sa gandesc fiecare miscare). L-am ales pentru motor care este de 1.3i 86cp Euro 3 benzina, care are un consum bun pt 4x4 permanent, asigurare la pret mic, impozit prea mic chiar, clima, 4 usi, etc.. Per anssamblu foarte multumit in ceea ce priveste masina. Nu iti recomand varianta Euro 2 de 83cp cu toate ca este mult mai ieftina! Editat Iunie 11, 2012 de Dorin_Z Suzuki Vitara my offroader!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 Ati ajuns in miriste fata de tema initiala. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
csaf Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 multumesc pentru raspuns, dar eu am crezut ca avand reductor pe fata este un 4x4 adevarat si ca pot merge cand vreau pe 4x4 chiar drum mai lung, doar nu e facuta transmisia integrala numai sa ies din gropi si gata dupa aia pun pe spate, nu? spune-mi mecanic de ce franeaza de ce e normal te rog un sfat de cunoscator aici: http://www.kickfix.xpg.com.br/part-time-test.html nu te uita ca omu vorbeste de Sidekick, asta e numele american al Vitarei. In rest, bafta! Si, apropo: crede-ma ca Vitara e o masina adevarata! Depinde insa ce vrei de la ea. Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 un sfat de cunoscator aici: http://www.kickfix.xpg.com.br/part-time-test.html nu te uita ca omu vorbeste de Sidekick, asta e numele american al Vitarei. In rest, bafta! Si, apropo: crede-ma ca Vitara e o masina adevarata! Depinde insa ce vrei de la ea. vitara este o masina buna indiferent ce vrei sa faci cu ea suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Iunie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2012 Re: franeaza in curbe cand cuplez in 4x4 va multumesc la toti baieti , chiar e minunata, nu te lasa la greu :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate