Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pregatire copiloti

Postări Recomandate

Dupa cum am mai scris, problema copilotului poate fi esentiala intr-un concurs.

Deschidem acest topic pentru a-i familiariza pe cei care vor sa devina copiloti, cu problemele si sarcinile specifice.

1. Ce trebuie sa faca un copilot?

2. Ce inseamna si cum se citeste un roadbook

3. Cum se utilizeaza teratrip-ul

4.

5.

etc...

Ii rog pe cei priceputi sa ajute la dezvoltarea acestui topic pe care il consider important si care trebuia deschis de multa vreme.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pregatire copiloti

e o vorba mare la rally-uri: copilotul nu iti poate castiga cursa dar ti-o poate pierde intr-o secunda!

Mare vorba!!!

Nu vreau sa zic prea multe ca nu sunt cel mai in masura,dar parerea mea,mai ales pentru cei care acum merg pentru prima oara la o competitie e sa sa incerce sa formeze o echipa sudata.

Sa aiba rabdare cu copilotul,nu-i poti cere ca din prima cursa,cand vede pentru prima data un RB sa mearga pefect si sa nu faca greseli.

Cu fiecare cursa acumuleaza experienta si o sa se vada si rezultatele.

Pilotul sa aiba rabdare cu el :grin: (stiu e greu....)

Cand doua pozitii consecutive nu pica pe RB,sa se intoarca la ultima pozitie sigura!!

Pilotul sa fie si el cu ochii-n patru dupa CP,sa nu lase doar pe umerii copilotuli.

Sa stie sa folosesca troliu,hi-liftul,sufa,si sa stbileasca modalitatea de comunicare prin semne la troliere.

Sa stabileasca limbajul de comunicare in timbul cursei (Y stanga,T dreapta,A2....cum stabilesc ei de comun acord) si sa anunte pilotului distanta pana la urmatoarea pozitie(in 200m cruce inainte de ex)

Ideal ar fi sa aiba si ceva cunostiinte de mecanica :grin:

Sa stie sa ia un azimut.

Sa stie sa foloseasca un GPS si sa citeasca o harta.

Hai ca m-a luat valul si am vorbit prea mult deja :ha:

PS:Daca i se face rau cand citeste nu mai stati pe ganduri si cautati altul :-P :x

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Eu am avut un copilot extra la Campulung (Gheorghe Bogdan) Desi nu a vazut un RB vreodata s-a familiarizat repede cu "cititul"

De acord cu cfantana. Limbajul este esential de a fi cat mai simplu.

Ex. 200 m stinga - ora 10 sau 150 m dreapta 90grade (noi folosim codul pilotilor cu indicarea orei spre care se face deviatia)

Hell is my Paradise
Link spre comentariu

Eu am avut un copilot extra la Campulung (Gheorghe Bogdan) Desi nu a vazut un RB vreodata s-a familiarizat repede cu "cititul"

De acord cu cfantana. Limbajul este esential de a fi cat mai simplu.

Ex. 200 m stinga - ora 10 sau 150 m dreapta 90grade (noi folosim codul pilotilor cu indicarea orei spre care se face deviatia)

La Bogdan ce e de admirat (si de dorit la un copilot) este determinarea, adica felul in care intra in film si chiar te trage/impinge sa mergi mai departe!

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
Vizitator nr. 150

Pe mine chiar mă interesează subiectul. Mă refer la treaba cu să învăţ despre ce presupune a face un copilot şi nu la povestea de cât de fantastic e Bogdan :grin: . Aştept să împărtăşiţi din experienţa voastră, asta incluzând chiar fotografii comentate.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare