alexmosu Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Salutare la toti cei care sunteti pe aici si multumiri modratorilor etc... Nu de mult timp sunt si eu proprietar de un Pajero de Anglia inscris pe Bulgaria cu motor de 2800 intercooler an '95. M-am dat cu el putin de cateva ori dar nu ceva prea greu dupa care cu doi prieteni la un garaj am vrut sa ii fac o verificare pe sub el si sa gresez tot ce e de gresat , astfel ca am gasit urmatoarele: - capetele de bara fata terminate (au fost sudate ), le-am defacut in cateva ore cu menghina chei teava pe cheie si forta bruta , am luat altele 4 si le-am schimbat; - bucsile amortizoare fata rupte (au fost puse niste bucsi din cauciuc stranse la mijloc.....dezastru - le-am inlocuit cu alte bucsi desigur mai ieftine de sprinter-care stia prietenul meu ca se potrivesc; - placutele de frana uzate aproape de tot pe fata si pe spate , pe o parte s-au toci pana la fier incat si din fier era uzat o portiune.... le-am inlocuit ; - amortizoarele spate curse fara pic de rezistenta si unul stramb putin , le-am schimbat cu unele recomandate de prieten - monroe 4x4 adventure; - etrierele nu lucrau - au avut mastic bagat pe acele suruburi si intepenite- munca multa depusa pana a desfacere si pana la a le pune in functiune; - termostatul nu deschidea; mi-a fiert motorul de 2 ori - l-am inlocuit; - am desfacut radiatorul intercooler sau cum se numeste cu toate furtunele care vin si in turbina , EGR fiind opturat cu o tabla - am curatat am pus in functiune , furtun spart la presiune schimbat si el; Acum consumul este mai redus merge mai frumos toarce minunat , ae forta mare , si se aseaza altfel la drum.......:) Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: Primii pasi in offroad Pun si cateva poze cu Mosu :)) Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: Primii pasi in offroad esti sigur ca titlul e potrivit?????...pasii acestia sigur nu sunt primii:wink: E o masina frumoasa si puternica .sa o stapanesti sanatos!!!:2dr Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: Primii pasi in offroad Am uitat si revin: - amortizoarele vechi aveau o gaurica in care intra un senzor:g , cele noi nu mai au astfel ca nu am putut pune senzorul la loc - imi spune cineva pentru ce era si cu ce ma afecteaza? va adaug o poziki si cu Mosu dinainte :)) Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: Primii pasi in offroad esti sigur ca titlul e potrivit?????...pasii acestia sigur nu sunt primii:wink: E o masina frumoasa si puternica .sa o stapanesti sanatos!!!:2dr Mersi Luci ...asa ma simt la inceput.....mai am multe de invatat si de experimentat.....cu sfaturile de aici si cu colegi de off din Arges vreau sa avansez...... Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: Primii pasi in offroad Faina masina, spor la modificari si drumuri bune sa ai! Legat de EGR, nu e neaparat o idee rea anularea lui, da o cautare pe forum si o sa gasesti pareri pro si contra... [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad sal aveai suspensie reglabila la buton daca da ,atunci de acolo era gaurica aia ,acolo intra senzoru care intarea sau slamea amortizoru :wink: KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad Faina masina, spor la modificari si drumuri bune sa ai! Legat de EGR, nu e neaparat o idee rea anularea lui, da o cautare pe forum si o sa gasesti pareri pro si contra... Ca si Tavi D, te sfatuiesc sa mai cauti info legat la blocarea / anularea EGR. Are si efecte pozitive (pentru curatenia din motor) cat si negative (pentru poluare). Eu as lasa-o obturata, daca a fost ca lumea facuta treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matea bogdan Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 (editat) Re: Primii pasi in offroad esti sigur ca asta a fost tot ce a avut masina? din cate spui tu a fost in posesia unor ciobani si e posibil sa fi "neglijat" si alte lucruri "minore" gen schimbatul uleiului, filtre etc in locul tau as face o verificare si pe la motor , i-as schimba tot ce inseamna uleiuri bagat un ochi pe la grupuri si vazut ce-i pe acolo. nu de altceva dar cineva care trateaza o masina in halul in care ai zis tu...cred ca a "neglijat" si alte aspecte legate de intretinerea motorulu/grupului etc Editat Iunie 14, 2012 de matea bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad si distributia care este ceea mai impotanta :wink: KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad Ca si Tavi D, te sfatuiesc sa mai cauti info legat la blocarea / anularea EGR. Are si efecte pozitive (pentru curatenia din motor) cat si negative (pentru poluare). Eu as lasa-o obturata, daca a fost ca lumea facuta treaba. Va multumesc pentru indrumare o sa caut sa citesc si in timp sa fac ceva comparatii intre cu si fara EGR.:banana Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad sal aveai suspensie reglabila la buton daca da ,atunci de acolo era gaurica aia ,acolo intra senzoru care intarea sau slamea amortizoru :wink: Da.......am un buton in masina langa cotiera cu un amortizor pe el si scrie literele S M H .....desigur si pe bord la fel.....:) e clar amortizoarele nu o sa ma ajute cu nimik.....:( Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad esti sigur ca asta a fost tot ce a avut masina? din cate spui tu a fost in posesia unor ciobani si e posibil sa fi "neglijat" si alte lucruri "minore" gen schimbatul uleiului, filtre etc in locul tau as face o verificare si pe la motor , i-as schimba tot ce inseamna uleiuri bagat un ochi pe la grupuri si vazut ce-i pe acolo. nu de altceva dar cineva care trateaza o masina in halul in care ai zis tu...cred ca a "neglijat" si alte aspecte legate de intretinerea motorulu/grupului etc si distributia care este ceea mai impotanta :wink: Am uitat sa precizez am schimbat uleiul de motor la un service vreo 7-8 litri ,si filtrele toate asa am cerut dar nu stiu ce au facut. La cutie am tot citit pe aici pe forum e destul de complicat culoarea este limpede fara impuritati si nears ....dar si asa exista riscuri.....la grupuri o sa ma uit pe la ulei daca are si cum este si daca e nevoie il schimb .... distributia nu stiu trebuie sa ma documentez pe aici pe forum, cu prietenii sa imi spuna daca este pe lant sau nu...... Va multumesc pentru informatiile date .....si sper sa mai invat de la voi multe si desigur si pe teren pe langa voi cate ceva..... Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad din cate imi amintesc io distributie este pe lant KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Biluta Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad Distributia este pe lant la 2.8. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad Mersi Liviu si Biluta .... sa inteleg ca asta inseamna ca am scapat de distributie :) ? nu trebuie sa schimb nimik? sau poate pompa de apa? :x Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad va adaug o poziki si cu Mosu dinainte :)) [ATTACH=CONFIG]143222[/ATTACH] Intrebare intrebatoare... :grin:...mosu asta rosu, avea punte rigida pe fata? Daca nu, cum ai reusit sa o inalti asa, sau cine a inaltato, ce aveai pe ea pus, cocotata mai sta... :grin: Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Biluta Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad In mod normal ar trebui sa schimbi si pompa de apa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: Primii pasi in offroad Intrebare intrebatoare... :grin:...mosu asta rosu, avea punte rigida pe fata? Daca nu, cum ai reusit sa o inalti asa, sau cine a inaltato, ce aveai pe ea pus, cocotata mai sta... :grin: In mod normal ar trebui sa schimbi si pompa de apa. O sa o schimb in timp ms pentru sfat.....:) Symy sincer nu stiu prea multe de inaltare.....pe fata planetare nu punte rigida ,...... inaltarea era facuta atat de sasiu pe roti cat si caroseria pe sasiu parca din ce imi amintesc...arcurile erau cu 2 - 3 spire mai mari decat cele normale de vitara si de o rezistenta de masini mari nu amortizau deloc erau foarte tari......... planetarele fata erau consumabile aproape la fiecare iesire deoarece din cauza inaltarii stateau incordate la maxim.... ambreiajul la cateva iesiri ceda...... de frumoasa nu are echivalent in vitara si de inaltare dar fiabilitate minus ......asa am luato de la un amic din Cluj , el o avea luata de la un tip din sibiu care se ocupa cu masini cred ea fiind adusa din Anglia. Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 16, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: Primii pasi in offroad Salutare ..... Cineva pe aici care stie de unde se pot achizitiona anvelope pe 15 de 33? MT ? sau si AT ? Ce preturi au SH? Vreau ceva mai ieftin daca se gaseste ....:rules Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 16, 2012 Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: Primii pasi in offroad Salutare ..... Cineva pe aici care stie de unde se pot achizitiona anvelope pe 15 de 33? MT ? sau si AT ? Ce preturi au SH? Vreau ceva mai ieftin daca se gaseste ....:rules La Mica Publicitate te-ai uitat.....? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 16, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: Primii pasi in offroad m-am tot uitat ....ori nu am exploatat la maxim cautarea ori nu se gasesc momentan mai ieftine .....doar noi am vazut pe acolo ....multumesc oricum de informatie Astral :cl.... Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 16, 2012 Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: Primii pasi in offroad Atunci cel mai simplu ar fi sa pui acolo anunt, cu cerintele pe care le vrei si astepti sa vezi ce oferte apar......nu-ti polua singur topicul masinii tale cu oferte de anvelope....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 16, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: Primii pasi in offroad Multumesc din nou Astral..... o sa revin in curand cu poze noi.... Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexmosu Postat Iunie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2012 Re: Primii pasi in offroad Ceva poze de astazi :grin: desigur si cu o batrana romaneasca pura Calitatea Primeaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate