Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Fum negru in sarcina la Y60 scurt

gtiservice

Postări Recomandate

Dupa ce am imprumutat 2 ore masina unui "prieten" a venit cu ea ca fierbe apa in vasul de expansiune. AM fost la mecanic si mi-a spus ca e garnitura de culoasa "impuscata".

Nimic rau pana acum, am inlocuit-o, n-a mai fiert apa, etc. I-am schimbat si Filtrul de aer si uleiul (i-am pus MOTUL 10W40 - vad ca pe aici lumea recomanda 15W40, dar din ce stiu eu despre turbine, e cam gros 15W40).

Inainte de "marea interventie" masina tragea pe rupte (mai tractez o platforma de remorcare cate o data cu ea) si nu scotea fum decat la relanti, culmea, dupa ce se incalzea (de aici am dedus ca uleiul nu mai e in parametri).

Dupa schimbul de ulei, nu mai scoate fum la ralanti deloc, nici la rece, nici la cald, presiunea la ulei a urcat fara mofturi pe la 4 bari (era mai mica inainte - undeva la 1-2 bari - deci uleiul este bun), insa am pierdere grava de putere in sarcina. Adica daca incerc sa urc incarcat o panta fie ea si lejera, gafaie de nu mai poate si scoate un fumalau negru de nu se vede in spatele meu. Daca o tin prin zona 3000 rpm, nu mai scoate fum si merge relativ ok, Insa tot ce ce sub 2000 rpm, ma exaspereaza.

Ma gandesc ca nenorocitul de mecanic mi-a incurcat ceva vacuumuri prin motor cand a demontat chiuloasa, pentru ca mie imi pare ca nu intra turbina asa cum trebuie. Am tinut mana pe furtunul dinspre admisie si am pus pe cineva sa-i dea niste ture si furtunul nu se intareste asa cum m-as fiasteptat. Pare sa nu intre turbina cum trebuie.

Rugamintea ar fi (scuze de povestea prea lunga) daca pot gasi undeva o diagrama sau o poza buna cu felul cum sunt conectate aceste vacuumuri pe o masina pe care nu s-a mai umblat, sa pot verifica cum arata fata de ale mele. Personal cred ca e vina mecanicului, pentru ca inainte de "interventia" lui, masina nu a avut absolut nici o problema. Adica puteam sa "dau in el" oricand oricat si nu comenta niciodata. Acuma e ca o baba.

Multumesc pentru ajutor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Fum negru in sarcina la Y60 scurt

nu, este de la reglajul avansului la pompa de injectie

respectiv pompa a fost miscata cand sa dat jos chiuloasa si acum este ori avansul prea mare ori prea mic

oricum, atentie mare sa nu fie probleme cu chiuloasa , ca se asta e boala la ele, cand se duce garnitura...e gata si chiulasa

iar presiunea la 4....

e cam mult, mai ales ca uleiul este mai subtire

parerea mea

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Re: Fum negru in sarcina la Y60 scurt

hmm, ca sa dai chiulasa jos nu trebuie sa "deranjezi" pompa de la locul ei. In rest, explicatia pare plauzibila.

Alta ar fi ca nu are garnitura de chiuloasa la cota de reparatie care ii trebuie, dar asta este o chestie de "fine tunning"

PS: Un motor in mintile lui merge cu 10W40.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare