Ignis Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 (editat) Am montat de curand un radiator nou de aluminiu la un motor diesel VM de 2500cmc. Inintial am pus doar apa si am turnat in ea un Radiator Flush, solutie pentru inlaturarea depunerilor din sistemul de racire. Am mers 7 km cu solutia asta, motorul s-a incalzit normal a deschis termostatul si ulterior am lasat sa se raceasca si am scurs pe la baza radiatorului solutia. Am bagat furtunul cu apa si am clatit cat s-a putut si motorul si radiatorul umpleam si scoteam furtunul curgea tot pana a iesit apa curata. Dupa asta am scurs cat am putut apa si am folosit un antigel albastru de la Cartehnic, produs cu omologare RAR etc, ethylen glicol inclusiv pentru piese din aluminiu - 50/50 cu apa distilata si am umplut sistemul de racire. Am montat termostatul la loc si am facut un drum de vreo 10 km, iar ulterior am deschis busonul de la radiator sa vad daca mai trebuie completat si surpriza inauntru o spume spre pasta galbena umplea aproape tot bazinul superior al radiatorului. Ulei in apa de racire nu este, motorul merge bine si nu are probleme cu garnitura de chiulasa. A mai patit-o cineva? Sa fie oare de la incompatibilitatea lichidelor care s-au amestecat prin sistemul de racire? Masina are si doua conducte lungi pana sub scaunul pasagerului unde mai are o aeroterma, acolo nu stiu cat de bine s-a scurs fostul lichid. Editat Iunie 24, 2012 de Astral :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 (editat) Re: Depuneri in sistemul de racire Cu siguranta e de la solutia magica de curatare , eu zic sa bagi una specifica pentu curatarea injectoarelor poate in felul asta vine" toata mizeria din rezervor , conducte si se aduna in pompa si injectoare :) ;mai in gluma mai in serios renunta la orice fel de 'curatitor ' etc. , cu siguranta e o reactie intre solutia bagata de tine si antigelul produs cu omologare RAR " cum scrii tu sau solutia este prea agresiva si daca nu ai clatit bine a ramas mai mult timp si d aia , ce naiba unul mai prost' nu gaseai ?! cine stie ce o avea in compozitie( antigelu) . - da jos potiunea ' magica atunci cand este calda si spala instalatia de racire cu APA DISTILATA ca nu e scumpa , baga numai apa distilata si mergi ceva timp , fa un drum unde ai treaba ( 30 min -1 ora ) , scoate-o si repeta operatia dupa care pune un lichid de racire serios' ( recomand cel de VW , se preteaza pentru orice , aluminium etc) si apa distilata . bafta la spalare . Marian Editat Iunie 24, 2012 de Marianw8 ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 (editat) Re: Depuneri in sistemul de racire Lichidul antigel nu e prima oara cand il folosesc, l-am folosit la serviciu pe la niste microbuze si nu a facut niciodata probleme. Nu e chiar un no name, este importat de o firma mare in domeniul pieselor auto. Acum nu stiu ce sa zic. Intre timp am golit din nou sistemul si am curatat chestia galbena care se ridica la suprafata fluidului. Am spalat radiatorul de porcarie si am refolosit lichidul de racire care era curat in rest. Vorba aia sunt atatia care nu schimba niciodata antigelul si nu mai au probleme si la mine s-a gasit sa faca figuri cu lichid proaspat. Stau si ma gandesc ca acum ceva timp chiar am completat cu acelasi tip de antigel in solutia veche si nu a fost nici o reactie, lucru care ma face sa ma gandesc ca ori era ceva in radiatorul nou cu care lichidul a intrat in reactie, ori de la apa de furtun cu clor care probabil nu se scursese complet au aparut problemele. Dupa noua spalare am mai facut un drum de 10 km si vad ca nu a mai aparut galbejeala. Editat Iunie 24, 2012 de Ignis :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Re: Depuneri in sistemul de racire Se poate sa fie si de la radiatorul nou , la instalatiile , masinile mai vechi am evitat intotdeauna sa folosesc solutii magice ' , curata este adevarat dar unele depuneri odata curatate lasa loc lichidului sa ...curga , atunci cand este infundat radiatorul (din interior sau exterior ) etc. prefer sa-l schimb daca malul ' nu e mal' si e piatra ' , deci nu se curata cu ceva mai soft ca sa zic asa . Daca e ceva de curatat se curata si prin simpla schimbare de cateva ori a lichidului de racire si mers cu masina ceva vreme , daca nu ...afara si alta piesa , oricum daca sunt depuneri racirea /incalzirea scade foarte mult , poate la jumatate . PS : incearca , atunci cand mai ai ocazia ,la masina asta sau la alta sa folosesti lichid de racire VW-Audi (Roz) imi scapa acum numele (codul ). numai bine Marian ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Septaru Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Re: Depuneri in sistemul de racire Antigelul roz de VW se are codul G12 si mai nou G12+. Cel albastru este G11. Land Rover Discovery 2.5 TDi 1994 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Re: Depuneri in sistemul de racire am eu o alta reteta luata de la colegi si care am folosit-o cu succes la a mea Vitara. Am luat 5l de otet plus ceva sare de lamaie si bagat in locul apei din motor. Am mers cam 15 min pana s-a incalzit motorul cu spanul de rigoare sa faca presiune si sa intre peste tot. Apoi de 3 ori ulplere cu apa normala de la robinet mers 10 min golit pana cand a iesit totul curat si abia apoi antigel. Totul merge brici acum si motorul si incalzirea in masina. PS spalatul cu otet si atat merge foarte bine si la masinile de spalat la ciclu de spalat de minim 60 grade 1 data pe luna si nu mai iti trebuie Calgon sau alte prostii de genu astea, de altfel ineficiente si garantat nu se mai depune calcar. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Re: Depuneri in sistemul de racire poti dizolva 100-150 de grame de calgon(o cana mai maricica) in apa calda ,dupa care sa o bagi in instalatia de racire si mergi mataluta cu ea peste 100 de km(sau 2-3 zile)....golesti instalatia,o speli de cateva ori si sa vezi ce bine functioneaza toate..Eu am patit-o la opel,in mijlocul iernii nu mai aveam caldura,cu toate ca motorul era la 87-90 grade, avea fluctuatii de temperatura,deci nu racea bine radiatorul,si caloriferul nu incalzea,asta dupa ce efectuasem un tratament de astupare a porilor cu pilitura metalica la tub....oricum dupa operatiunea aceasta am ramas uimit cate noduri de mizerie au iesit din saraca instalatia.Instalatia se goleste pe la furtunul gros din partea de jos a radiatorului si e musai sa desfaci busonul de la vasul de expansiune ca apa sa iasa cu debit mare .Spor la treaba! Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Iulie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2012 Re: Depuneri in sistemul de racire Cred ca tocmai depunerile de la o operatiune de astupare de pori a scos solutia aia. Nefiind foarte scumpa am zis sa incerc cu un engine flush o solutie gandita pentru asa ceva si sa nu bag otet sau alte minuni. Acum vad ca nu mai apare spuma respectiva si totul e ok. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Re: Depuneri in sistemul de racire Toate bune si la locul lor , dar engine flush e pentru motor . La radiator folosesti ...radiator flush . Nu te baza pe o singura spalare , trebuie facuta pina cind iese absolut curat . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Iulie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2012 Re: Depuneri in sistemul de racire Radiator flush am folosit in sistemul de racire, am scris gresit. Am spalat odata cu solutia si de vreo 3-4 ori inainte si dupa am clatit cu apa. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Re: Depuneri in sistemul de racire am eu o alta reteta luata de la colegi si care am folosit-o cu succes la a mea Vitara. Am luat 5l de otet plus ceva sare de lamaie si bagat in locul apei din motor. . Asa este ,cu otet am reusit si eu sa misc rugina de pe circuit..Am bagat juma/juma cu apa,am mers 1- 2 zile,golit,bagat furtunul pana a curs limpede,iar otet,asta de vreo 2-3 ori.Cred ca masina nu a vazut in viata ei antigel,ca 6 luni numai apa cu rugina aveam in vas.. Nu am bagat 6 luni apa iarasi,ci 1-2 litri de antigel SH (de la un service,adunat in butoaie) +restul apa.Deabia cand nu am mai vazut rugina in vas i-am pus antigel nou +apa distilata.Cred ca am facut asta de vreo 5-6 ori. 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate