Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Volanta dubla sau simpla pentru TD4?

emilko

Postări Recomandate

Salut! dupa ce am cautat prin forum la sectiunea ambreiaj si n-am gasit nimic despre inlociurea volantei duble cu una simpla, vreau sa intreb daca a inlocuit cineva pe motoarele diesel (unde se regaseste volanta dubla) kitul de ambreiaj cu unul care are volanta simpla (am vazut ca difera in acest caz si discul, avand arcurile pe el). In cazul in care avem pe cineva care a folosit acest kit, vreau sa stiu care e comportamentul (vibratii la ambreiere/debreiere, fiabilitate etc).

Stima.

LR Freelander 2005 TD4

CV manuala, 5 usi, albastru

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Volanta dubla sau simpla pentru TD4?

Salut! dupa ce am cautat prin forum la sectiunea ambreiaj si n-am gasit nimic despre inlociurea volantei duble cu una simpla, vreau sa intreb daca a inlocuit cineva pe motoarele diesel (unde se regaseste volanta dubla) kitul de ambreiaj cu unul care are volanta simpla (am vazut ca difera in acest caz si discul, avand arcurile pe el). In cazul in care avem pe cineva care a folosit acest kit, vreau sa stiu care e comportamentul (vibratii la ambreiere/debreiere, fiabilitate etc).

Stima.

Acum am vazut.... pot sa-ti spun doar ca la Td5 se simte o diferenta... vibratii si zgomot mai mare la plecarea de pe loc... DMF-ul( dual mass flywheel/volanta dubla) e si amortizor in acelas timp, o volanta masiva ar putea sa oboseasca si cutia de viteze mai repede...parerea mea e ca nu merita economia ca la urma vei cheltui mai mult cu cutia de viteze...plus disconfortul suplimentar

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...

Salut , va salut cu o problema cum altfel !

A aparut un zgomot nou , cand opresc motorul , metalic , si face de vreo trei ori clan-clanc-clanc intr o succesiune rapida . Dupa parerea mea m am fericit cu o volanta pe duca dar nu is sigur 100% (daca aveti alte pareri astept bucuros) , in rest ambreiajul nu patineaza nu face zgomot in relanti , in mers , nimic.

Dupa cum stiti volanta la td4 e cu masa dubla si scumpa rau , ma face serios sa ma gandesc daca sa mai tin masina , dar imi plange sufletul la cate am bagat in ea cu propriile manute !

Chiar nu stie nimeni pe nimeni care a montat volanta simpla la td4?? Rulmentul de presiune ar trebuie normal sa se potriveasca ???

Link spre comentariu

Am citit pareri pe landyzone de la cei care si-au pus volanta solida... ziceau ca nu se simte diferenta ...asta nu inseamna ca nu o sa le moara cutia de viteze inainte de vreme

https://www.landyzone.co.uk/land-rover/freelander-2-0td4-flywheel-conversion.154147/

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Mai demult nu erau volante cu masa dubla si am avut o gramada de dieseluri de toare marcile si nu a avut nici una probleme cu cutia de viteza.

pai daca ai 45 de ani si ai avut mai demult o gramada ma indoiesc ca ai circulat cu vreuna asa de mult sa apuce cutia sa se buleasca si mai demult dieselele aveau putere mica pana in 100CP ... asta cu volanta nu e ceva care distruge cutia imediat, se manifesta in timp indelungat

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare