Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road

sososs

Postări Recomandate

sunt in curs de achizitie a unei jucarii de off road - Wrangler Yj pregatit de off road - pe elicoidale, punti Dana 60, etc

are motor Mopar/chrysler 5.3 .... eu nu prea stiu f multe despre acest motor .... cica nu merge f bine acuma, trebuie reglate carburatoarele ...

ma puteti ajuta cu sfaturi ref la aceasta motorizare ..... de asemenea consum .... nu stiu la ce sa ma astept comparativ cu cel de 4.000 de exemplu ..... cat ar fi consumul off road la acest V8 ???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: achizitie Wrangler 5.3 ptr off road

daca este vb despre masina din bucuresti de la olimpik eu trec zilnic pe langa ea si nu imi pare prea buna,acum depinde ce vrei de la ea,este joasa,ca sa iesi cu ea in teren mai trebuie investit ceva banii.

consumul in teren nu il poti masura,depinde de stil si traseu,poti merge cu 28% cum poti merge cu 45%,cei care practica off-road mai degraba socotesc consumul la ora decat la km,poti face 500m si consumi 5litri.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Re: achizitie Wrangler 5.3 ptr off road

este o masina din afara ... nu ii din bucuresti ...

ma refeream la consum comparativ cu un wrangler de 4 l ...

de asemenea daca stiti mai multe despre motorul asta de 5.3 ... probleme, fiabilitate ....

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road

Mopar a facut 5.2 (318CI) si nu 5.3, motor montat pe ZJ si cu injectie. 5.3 s-ar putea sa fie de GM, e un swap popular, un motor bun, care se poate face si cu carburatie, si cu injectie.

Inainte de a da bani ar trebui confirmate multe lucruri, inclusiv provenienta puntilor (an, masina), din moment ce asta influenteaza viitoarele achizitii de piese de intretinere.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Nu cred ca poate spune cineva consumul la configuratia asta, dar iti pot spune consumul unui Jeep GC ZJ cu motor Chrysler 5.2 V8.

In oras consuma intre 22 si 30l/100km; afara intre 14 si 20l/100km si in teren la o iesire pe Tabla Butii, de la Valeni la Cheia pe la Cerasu si Tabla Butii, a consumat cam 45l/100km. Asta era o iesire soft, cu masina pe roti de 31'.

Ma gandesc ca o masina preparata si cu Dana 60 are alte consumuri.

Daca unul din criteriile care contribuie la alegerea masinii este consumul, atunci cauta o masina japoneza cu motor diesel.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

ma intereseaza consumul in ideea cat pot merge cu un plin .... si cate canistre trebuie sa imi iau ....

daca voiam motor mic / diesel nu cautam 5.3 benzina !!!!!

in plus masina vine cu gume pe 35 si vreau sa fac swap la 37 sau 38 ... deci si consumul o sa fie altul .....

in jur de 40 iese si un 4 l in regim de off road mediu ..... deci daca consumul la 5.3 este 20-30% in plus este ok ... as fi renuntat la ea daca de exemplu consumul ar fi fost dublu ...... eu fac off road mediu, nu extrem ... si un plin ar trebui sa imi ajunga la o tura de o zi ....

dar despre motorul asta stiti ceva referitor la fiabilitate, probleme ?

Link spre comentariu

dar despre motorul asta stiti ceva referitor la fiabilitate, probleme ?

O data ce stii 100% sigur daca e 5.2 sau 5.3 si provenienta motorului o sa ne putem pronunta. Pana atunci, e doar speculatie.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Puntea fata e fara dubiu Dana 60, suspectez low-pinion, pentru puntea spate ar trebui o poza din spate ca sa fie 100% sigur.

Suspensia fata pare interesanta, cu triangulatie si fara panhard, directia iarasi pare interesanta.

Per total pare de bine :)

O poza cu motorul si lamurim si problema provenientei si a capacitatii cilindrice.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

da intradevar asta da masinuta fata de cea care pomeneam eu este complect altceva.

sa o stapinasti sanatos si la cat mai multe noroaie,va intra in campionat?

de curiozitate,ce pret?

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

:Hr:Hr:Hr mergi dupa ea si lasa-l incolo de consum .Faina treaba .

RUGAMINTE :mai arata-ne poze ,indura-te

:ha::ha::ha: poate ne spui unde este :grin:

imi permit si o gluma ,,mai Patroale nici nu stii cat de mic incepi sa fii "

ALIN :h5

Link spre comentariu

nu intra in nici un campionat .... masina vreau sa o iau de distractie la tara ..... off road mediu nu extrem ....

masin aeste cu volan pe dreapta , dar nu ma deranjeaza atata vreme cat nu o inmatriculez si o sa vada doar drumuri forestiere ...

inca o poza .....

sunt in stadiul de negociere de pret, sper sa nu ne incurcam in cateva sute de euro ...

646668108_(KGrHqVHJFQE-lFzmvGUBPprIBDTlw60_12.jpg.b3440b7fd93e7865658c9048e26fe666.jpg

Link spre comentariu

Da-ne un preț măcar aproximativ . Puntile fiind noi si ceva manopera rezulta niște bani .

Poze la motor ???

Dacă reusesti sa o achizitionezi promit sa vin sa o vad,dacă permiti asta

ALIN :h5

Link spre comentariu

sa vedem ce iese cu negocierea .... ca as vrea sa ii mai pun cate ceva

acuma are simex 35 / 16 si as vrea sa o trec pe 37 sau 38

desi cred ca 35 / 16 sunt cam egale cu 37 / 15 , nu ?

in plus nu are blocante nici fata nici spate ... si trebuie sa caut si din astea ....

Link spre comentariu

in plus nu are blocante nici fata nici spate ... si trebuie sa caut si din astea ....

Daca esti interesat de blocante am eu.

Stima

Link spre comentariu

OK, puntile sunt Dana60, dar ce tip de DANA 60 ? ... ce tip de planetare are? .... ce rapoarte are in grupuri si pe ce rapoarte vrei sa mergi in functie de cat de mari vrei sa fie rotile ?

dupa ce sti asta vezi ce model de blocant cumperi, recomandabil ar fi Detroit SoftLocker sau Grizzly Locker, nu merita nici macar sa te gandesti la ARB pt puntile astea....

motorul e interesant caci scapi de bataile de cap cu ceea ce se cheama electronica, iar cu consumul, asta este ti-o asumi ca va merge spre 50%...cu toate ca bine reglat nu ar trebui sa depaseasca un 4Litrii, din contra ar trebui sa fie pe acolo ( un 4.7 - V8 consuma mai putin decat un 4.0 - 6Linie.

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare