sososs Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road da, asta o sa vad dupa momentul achizitiei, daca se finalizeaza (am facut oferta) ... vreau sa merg pe auto Detroit ..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road asta este unul dintre motive ptr care am ales masina - motorul pe carburatie .... ref la consum nu stiu ce sa zic pana nu o sa vad ... totusi wranglerul fiind mai usor ma astept la un consum comparativ cu un Cherokee ..... dar va depinde si ce gume pun .... 4,7 V8 are un consum comparativ cu 4 l ? pe injectie ma gandesc iau in considerare inclusiv varianta cu GPL ... ptr a vea o autonomie ptr o tura de 1 zi .... doar ca aici lucrurile sunt mai complicate din cate stiu eu .... la carburatie nu merge instalatia secventiala, iar din aia simpla nu stiu cine pune pe V8 si o si regleaza cum trebuie, sa merga si pe benzina si pe gaz .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road da, la consum comparatia este pe cele 2 variante de motoare cu injectie... puse pe masini de concurs care alearga in campionat. apropos: ti-a spus de pe ce masina a luat puntile ? cu Blocantii ti-am spus recomandarea mea: ori Detroit Soft Locker ori Grizzly ( sunt acelasi lucru: tot autoblocanti full locker 100%, Grizzly se pare ca sunt mai fiabili pe punti mari gen Dana 60/70 ), oricum va trebui sa iei si kit-urile de reparatie ( seturile de rulmenti, semeringuri, shim-uri ) in momentul in care o sa montezi blocantii, ca nu prea poti fara, avand in vedere ca are Open-Diff-uri. ca si roti poti sa mergi pana la 42" fara probleme cu puntile asta....un 40" ar fi prfect. cu motorul...daca e reglat cum trebuie si in mintile lui, ar trebui sa consume in regim de offroad un 30-40%, insa nu prea merge sa il pui pe GPL, deoarece Never Ever nu o sa il poti regla ...si o sa iti consume 100-120% pe GPL si nu o sa ai power... deci lasa-l cum e pe banzina si gata...eventual poti sa ii modifici rezervorul sa ii pui unul cu o capacitate mai mare daca vei considera necesar , dar asta o sa o constati singur dupa ceteva ture in care o sa iti niste caniste cu tine sa le ai... cu motoarele astea pot fi multe surprize... dar pana una alta trebuie vazut motorul cat consuma efectiv, daca functioneaza in parametrii, si daca nu e cazul sa ii faci o revizie completa. tocmai am terminat de reparat 2 motoare: unul de 2.5 litrii si unul de 4 litrii unde am schimbat mai tot din ele, si deja e cu totul alta poveste cum se comporta si cat comsuma acum.... daca cel de 2.5 litrii consuma pe sosea peste 40% , manca ulei si mai scuipa ulei si pe la joja ci compresie nema...acum toarce foarte frumos, nu sare de 10-11% si are sper compresie...la fel cu cel de 4 litrii... de asta iti spun ca pana nu il ai "in mana" sa vezi exact ce si cum... nu e altceva decat o discutie lunca si variante zeci... :) de asemenea poti sa incerci si o alta varianta dupa parerea mea, daca motorul nu e OK, poti sa ii pui unul de 4.7 sau de 5.2 de grand, tre vazut si ce CV are...dar , revin, asta se va vedea dupa ce il cumperi. de asemenea ar trebui sa revezi suspensiile, deoarece pe puntea spate m-i se pare cam fragil sistemul care este adaptat, dar astea deja sunt amanunte :) bafta la achizitie. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road te referi fragil la bratele triangulatiei ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road acuma are simex 35 / 16 si as vrea sa o trec pe 37 sau 38 desi cred ca 35 / 16 sunt cam egale cu 37 / 15 , nu ? In teorie un 35 e tot 35 indiferent daca e pe 16 sau pe 15. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road te referi fragil la bratele triangulatiei ? ma refer la sistemul de prindere al amortizoarelor si arcurilor pe spate....litul de trilink pare pus OK...dar nu se vede nici prea clar din pozele puse.... dar mai vorbim...mai intai cumpar-o...ca astea sunt detalii minore:) Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road In teorie un 35 e tot 35 indiferent daca e pe 16 sau pe 15. aici nu cred ca ai dreptate .... un 35 pe 17 de exemplu este mai mare decat un 35 pe 15 .... 35 fiind inaltimea cauciucului - talonul .... sper ca nu ma insel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road multumesc tuturor ptr sfaturi .... astept decizia vanzatorului pe saptamana viitoare (asa mi-a zis) .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bogdan_mb Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road aici nu cred ca ai dreptate .... un 35 pe 17 de exemplu este mai mare decat un 35 pe 15 .... 35 fiind inaltimea cauciucului - talonul .... sper ca nu ma insel Scuze de off dar te inseli putin : Iti dau doua exemple : Sistem metric : 275 / 55 R 16 - 275 mm latimea anvelopei, 55 % din 275 mm adica 151 mm reprezinta distanta de la exterior pana la marginea jantei, fiind denumita ca si inaltimea talonului , iar 16 reprezinta dimensiunea jantei in inch. Sistem inch (sau american etc.) : 35 x 10.5 x 15 unde 35 inch , diametrul total, 10,5 inch , latimea anvelopei iar 15 inch este diametrul jantei. O anvelope de ex. cu dimensiunea 35 x 10,5 x 17 are diametrul total acelasi , doar talonul difera si dimensiunea jantei. Uite aici un calculator pentru conversii : http://www.dakota-truck.net/TIRECALC/tirecalc.html - G 300 TD - W460 - '90 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road ok ... credeam ca 35 este talonul nu diametrul .... adica la fel ca la sistemul european ... distanta de la exteriorul cauciucului la janta ..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road daca ar fi 35" talonul.... ai avea roti mai mari si decat alea de combina :ha::ha::ha: Viteste cu atentie ce ti-a scris Bogdan_mb deoarece este un raspuns foarte complet ! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road am inteles ce a scris si cum sunt masurate .... tks Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road asteptam cu interes rezultatul negocierii. daca este posibil de curiozitate care este pretul? Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road este un schimb cu diferenta ... dar eu iau in considerare si ce mai trebuie pus (gume pe 38,5 cu jenti et negativ - EUR 2k, hydro steering EUR 1k, 2 autoblocanti - EUR 1,5k) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road pt steering iti recomand PSC,sunt foarte bune. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road da, PSC clar .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 20, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2012 (editat) Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road a aparut si varianta de rezerva - YJ cu punti de Unimog .... doar ca are motor de 2.5 si puntile mi se par foarte grele (sunt stock pe tamburi) ..... mi se pare o masina greoaie comparativ cu cealalta ...... Editat Iulie 20, 2012 de sososs Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road Rotile ce dimensiune au ? Ce rapoarte are ? Puntile de Unimog sunt foarte ok si garda la sol este un avantaj:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 20, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road nu stiu cat sunt gumele, jentile sunt pe 21 da, garda este mai mare doar ca mi se pare ca masina este f grea .... si dupa cum arata sistemul de prindere a puntilor are si o incrucisare a puntilor mai slaba ..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road Rotile ce dimensiune au ? Ce rapoarte are ? Puntile de Unimog sunt foarte ok si garda la sol este un avantaj:wink: Salut Puntile par a fi ca ale mele .Au rapoarte 7,5 la 1 (aprox)si au blocanti originali mecanici Rotile cred ca sunt de combina montate intoarse ALIN :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road nu stiu cat sunt gumele, jentile sunt pe 21 da, garda este mai mare doar ca mi se pare ca masina este f grea .... si dupa cum arata sistemul de prindere a puntilor are si o incrucisare a puntilor mai slaba ..... La cât se vede in poze ,nu cred ca are mai mult de 2000 kg si in acest caz este mai ușor decât un Patrol sau o HDJ80 Nu are nevoie de mega incrucisari ,pe unde poți sa mergi cu așa ceva nu prea te urmează nimeni (aproape) Mai da-ne poze ,deja îmi vine sa încep un nou proiect Cam ce preț are ? ALIN :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 21, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road ce greutate are o punte de Unimog versus una standard ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road ...pune in balanta si ce poate una si ce poate cealaltă ALIN :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Iulie 21, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road deci tu ai opta daca ar fi de ales catre asta cu Unimog vs cel cu D 60 .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Re: Sfat achizitie Wrangler 5.3 ptr off road la dana 60 sunt mult mai ieftine piesele si chiar daca unimogul este mercedes pe linga ca sunt foarte scumpe nu se gasesc usor piese si nici nu poti sa le upgradezi,in schimb sunt solide si ofera o garda mai mare diferentiale,totusi si dana 60 sunt solide,in state dana 60 face rock crawling la greu,deci pt tara noastra sunt mai mult decat suficiente. tind sa iti dau dreptate ca cel cu punti unimog are un motor mult prea mic,cu toate rapoartele descarcarea la roata va lasa de dorit,parerea mea este ca la aceea merita schimbat motorul altfel va fi limitata in teren cu toate ca masina ar avea potential. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate