Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

schimbare rapoarte jimny

alex44

Postări Recomandate

Daca tot mi-am luat niste gume mai mari pentru jimny, resp 235./75/r15, ma gandesc cand le montez sa schimb si rapoartele din punti.

- acum este un raport de 3,9 din cate stiu - model 2001, 1298cm3

- pe jimny cel mai mare raport este de 4,3 la cele mai noi

- daca nu ma insel am gasit la un moment pe forum ca cineva pusese de samurai -acum nu mai gasesc

Stie cineva daca se potrivesc de la samurai? Daca da ar fi ideal pentru ca la samurai pusesem de vitara si ar fi super ca avem de unde :grin:

Ce ma intereseaza este daca stie cineva sigur daca coroana +pinon au aceleasi cote cu cele de samurai/vitara, pentru ca sincer grupul mi se pare mai mic si nu am apucat sa desfac sa vad ce e pe acolo...

Daca nu, eventual un furnizor cu preturi mai normale?

Merci.

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: schimbare rapoarte jimny

inca ceva, daca ma poate ajuta cineva cu dimensionile la coroana si pinion de Jimny ar fi perfect....nu de alta dar le am pe cele de samurai, si pot masura daca se potrivesc sau nu....

Merci

Link spre comentariu

Salut,

Nu stiu in ce masura te ajuta...

Chiar producatorul foloseste diferite demultiplicari:

- cred ca uzual este aprox 4 (11/43 dinti)

- la a mea (ddis) este insa 3,4 (12/41 dinti) - justificat de faptul ca dieselul are cuplu superior dar nu urca la fel de bine in turatie.

Oricum la 2500 rpm eu nu am decit 95km/h, cu roti standard - cam asta ar fi viteza de croaziera.

Din pacte acum nu pot sa-ti dau cotele la coroana - acolo nu s-a demontat inca, oricum am o problema, probabil la sateliti.

Link spre comentariu

si pe fata nu se poate face nimic?... sa inteleg ca pe fata e mai mic? coroana/pinion?

nici pe afara nu am gasit nimic despre rapoarte...nu exista nici un furnizor care sa faca rapoarte de jimny?

Asta inseamna ca singura modificare mai low cost pentru a duce caucicuri mai mare este kit de rapoarte in reductor?

Merci

Link spre comentariu

si pe fata nu se poate face nimic?... sa inteleg ca pe fata e mai mic? coroana/pinion?

nici pe afara nu am gasit nimic despre rapoarte...nu exista nici un furnizor care sa faca rapoarte de jimny?

Asta inseamna ca singura modificare mai low cost pentru a duce caucicuri mai mare este kit de rapoarte in reductor?

Merci

Este exact cum zici tu,nu exista.

Pe fata coroana e mult mai mica in diametru.

Poti sa pui un reductor de samurai pentru care gasesti ce reductie vrei tu :grin:

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Merci

Salut ....

din punctul meu de vedere ai 3 variante :

1. - punte de Samurai pe fata + flanse distantiere ...

2. - reductor de Samurai (modificari la suport si flanse la cardane .... dar nu o sa mai indice viteza la bord)

3. - reductii in reductorul de Jimny ...

eu as merge pe varianta 1 .. puntea de Sami mult mai fiabila decat cea de Jimny ai grup fata + rapoarte pana la 5,12 ...

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Mersi baieti. M-am lamurit.

Oricum asta nu prea o sa vada offroad.... mai mult de forestiere, adica standard, si probabil daca voi vedea o scadere prea mare de putere de la anvelope voi merge pe varianta de modificare reductor existent+ eventual daca gasesc rapoartele de 4,3...si cam atat.

Dar Marius m-a facut curios - am mai vazut vitara cu punti de samurai, samurai cu punte spate de vitara?!?....sa inteleg ca aprox la lungime sunt identice puntile samurai /jimny?.

Oricum schimbarea puntii este exclusa, ca daca vroiam punti de samy, ramaneam cu samuraiul si treceam pe elicoidale :grin:, dar sa stim si noi cum e cu lungimile astea :grin:!

Merci!

Link spre comentariu

Salut Alex , .... la noi aici poti vedea oricand un jimny cu punte de sami pe fata ... asta dupa ce a rupt ceva planetare , ax sateliti ... diferenta de lungime o compensezi cu flansele distantiere ... si merge fara probleme , crede ma ....ca anvelope foloseste 31' 10,5 15 jante de aro(destul de grele) profil Simex de la INSA TURBO deci resapate ...

Salutari ....

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare