Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cum fac legatura pt front fog lights?

bogdanstanescu

Postări Recomandate

discovery 2 facelift 2003

am schimbat bara fata care nu era cu lapi ceata

am gasit si montat una cu lampi ceata, am gasit firele de sub far care sa alimenteze becurile dar nu stiu cum sa procedez mai departe

banui ca trebuie adaugat un releu, sigurante si butonul din bord (poate are cineva un contact in plus...)

poate cineva sa ma sfatuiasca cum se face si unde trebuiesc adaugate?

merci

bogdan

Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cum fac legatura pt front fog lights?

Buna dimineata. Pe langa legaturile aferente si inlocuirea sau adaugarea comenzilor pentru lumini trebuie facuta si o programare in calculatorul masinii pentru ca acestea sa mearga(din cate cunosc eu) iar releu pentru ele e posibil sa existe deja. O alta varianta este montarea de cabluri noi, un releu nou si un buton in cabina care sa le actioneze.

Link spre comentariu

Cristi are dreptate, dar in majoritatea cazurilor nu mai ai nevoie de nimic, doar de setarea din BCU... gasesti acolo pe cineva cu tester. Te uiti in panoul de sigurante de langa motor si vezi sa fie buna siguranta F3(15A) si releul R12(primul de pe mijloc luat de la fata masinii)...apoi te uiti daca ai butonul pe consola din fata volanului (stanga sus) ... daca ai toate astea doar de tester mai e nevoie...in meniul BCU - programming - fog lamps, acolo sunt 3 optiuni:

1. none(presupun ca la tine asa e acum), adica fara lampi de ceata

2. main - lampile de ceata vor functiona daca esti pe faza lunga

3. no main - lampile de ceata vor functiona cand nu esti pe faza lunga(recomandat)

• Like 1

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Cristi are dreptate, dar in majoritatea cazurilor nu mai ai nevoie de nimic, doar de setarea din BCU... gasesti acolo pe cineva cu tester. Te uiti in panoul de sigurante de langa motor si vezi sa fie buna siguranta F3(15A) si releul R12(primul de pe mijloc luat de la fata masinii)...apoi te uiti daca ai butonul pe consola din fata volanului (stanga sus) ... daca ai toate astea doar de tester mai e nevoie...in meniul BCU - programming - fog lamps, acolo sunt 3 optiuni:

1. none(presupun ca la tine asa e acum), adica fara lampi de ceata

2. main - lampile de ceata vor functiona daca esti pe faza lunga

3. no main - lampile de ceata vor functiona cand nu esti pe faza lunga(recomandat)

comandat buton si releu care nu exista - aprox 400 ron

cand sosesc intru in BCU pt comanda

Link spre comentariu

Butonul de bord poate sa fie primul de sus sau de mijloc, atentie! Unul are 3 laturi, cel de sus, cel de mijloc are doua, laterale.

In rest functioneaza perfect

Eu zic ca se poate inchide topicul

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare