Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Trepidatie Discovery 3

Cristi S

Postări Recomandate

Va salut. De cateva luni incoace intampin un fenomen ciudat. Este vorba despre o trepidatie destul de serioasa care apare dupa 60 km/h. Aceasta nu intervine constant sau la un anumit nr de km iar cand incetinesc si accelerez din nou problema dispare.Initial mi s-a intamplat la sfarsitul iernii si crezand ca este vreo pitricica mai mare prinsa intre crampoanele anvelopelor (Cooper STT) care creeaza un fel de dezechilibru am oprit, am curatat pietricelele care erau la vedere si dupa ce am plecat de pe loc nu a mai aparut trepidatia. Crezand ca totul este in regula am continuat sa merg fara a face vreo verificare. Ulterior aceasta trepidatie a aparut peste aproximativ 1 luna si din nou dupa alte cateva saptamani. Am considerat ca este bine sa mut anvelopele fata/spate, sa le echilibrez din nou si sa fac geometria. Toate acestea au fost facute si la o perioada de alte cateva saptamani a aparut acelasi fenomen iar cel mai recent a fost astazi cand ma intoarceam din Otopeni. Urmeaza sa plec in afara tarii si sa parcurg in jur de 4300 de km si vreau sa va rog sa-mi dati cateva raspunsuri vis a vis de problema mea ca sa stiu daca este una comuna LR si daca poate fi si remediata usor. Daca nu, voi pleca cu o alta masina si voi face o verificare mai tarziu. Astept cu interes raspunsurile voastre. Multumesc anticipat. Editat de Cristi S
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Trepidatie Discovery 3

Nu cred sa fie asta problema. Am citit astazi pe un forum strain LR si am aflat ca ar putea fi de la frana de mana electrica care se poate actiona singura, fara vreo avertizare pe bord, la viteza. Aceasta nu blocheaza de tot rotile insa suficient cat sa inceapa trepidatia. Cel de pe forum spune ca a rezolvat-o schimband tot ce inseamna ansamblul frana de mana. Singura diferenta este ca la oprirea masinii imediat ce incepea sa sesizeze trepidatia el simtea miros de incins si rotile spate erau foarte incalzite. Eu nu am observat aceste fenomene.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

cu crucile cardanice cum stai?

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Nu cred ca sunt probleme. Maine ii fac revizia si avand in vedere ca va fi ridicata voi face si o verificare totala. In mod normal nu ar trebui sa fie probleme, masina are nici 80.000 de km iar uzarea crucilor nu e o problema comuna Disco 3.

Link spre comentariu

uzarea crucilor tine de intretinerea lor la orice masina...daca in 80.000 km nu a fost gresate periodic atunci se uzeaza...si crucile uzate pot da tot felul de trepidatii.... o sa stii mai multe dupa ce te uiti bine pe dedesubt... uita-te atent si la telescopul de directie si capetii de bare

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Aceeasi problema am avut-o si eu la Disco 3 si erau crucile cardanice.Apropo la Premium auto schimba crucile cu tot cu cardan.Am asteptat parca 2 saptamani si reparatia a fost in garantie. Ca altfel cred ca le schimbam singur la cat costa...

KDJ 90, DID-163 hp
Link spre comentariu

Nu mai plec maine cu ea. Sincer si mie mi-a venit din prima ideea ca ar putea fi ceva de la unul din cardane sau amandoua. Intrebarile sunt: Cum se poate observa jocul in cruce? De ce nu se simte permanent aceasta trepidatie? Oare vibratiile cauzate de anvelope ar putea cauza probleme transmisiei? Ele sunt foarte bine echilibrate, eu nu simt trepidatie in volan dar poate e ceva insesizabil pentru ocupantii masinii dar suficient de sesizabil pentru componentele transmisiei/articulatiilor.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Deja cred ca ai identificat problema, era de la crucile cardanice? Exista puncte de gresare pe cruci? Am sa scormonesc si eu pe acolo sa vad ce gasesc.

Editat de mesterX
mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

Salut. Da, am indentificat-o. Atentie si la tine! E frana de mana electrica. Atunci cand o lasam din buton nu se dezactiva de tot iar la viteze uneori aparea aceasta trepidatie. Am citit pe forumuri straine si raspunsul l-am aflat de la un tip din Africa de Sud care a patit-o la Discovery 3 al lui dupa o plimbare prin zona de desert. Mizeria cauzeaza aceasta problema. Crucile cardanice nu au puncte de gresare, la masinile facute mai recent a disparut acest mod de intretinere din pacate...

Link spre comentariu

Multumesc pentru pont ! \

Uite ce am gasit la o scurta cautare, poate foloseste, procedura de verificare si intretinere si perioada la care se recomanda :

http://www.italcardano.com/catalogo/english/ew_seite_07.html

E general tratat subiectul nu se refera la un anumit model de masina .

Editat de mesterX
mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

Multumesc pentru link. L-am adaugat la Bookmarks. Ma voi uita peste el si voi face o verificare in curand.

de reparat cardane eu le-am trimis in bucuresti la un atelier specializat( nu i dau numele ca sa se considere reclama) e vorba de cardane de modele noi care in general se inlocuiesc am facut pt mai multe tipuri de masini tuareg,ford ,mazda mercedes etc si rezultatul a fost foarte ok de fiecare data iar preturile foarte bune .....daca ma lasa un admin o sa dau si numele firmei si un numar de telefon de acolo:tk

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

La mine aceasta trepidatie aparea la inceput la 55-57 km pe ora dupa care dupa inca un an de folosinta a inceput sa faca de la 60-100 km/h intr-un final i-am dat de cap: convertizorul si cutie transfer unde am schimbat un pinion si lantul !!

Numai bine

Link spre comentariu

Salut. Am descoperit de mult cauza. Fiindca nu folosesc frana de mana prea des, sistemul de culisare al sabotilor care actioneaza in interiorul discului de frana a inceput sa functioneze defectuos. In concluIe, unul din sabotii ramanea usor actionat pe disc.

Solutia a fost curatarea sistemului.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare