georgeprava Postat Iulie 13, 2012 Partajează Postat Iulie 13, 2012 Intrucat vremea se dovedeste foarte calda in aceasta periada, incerc sa vin cu cateva sfaturi pentru colegii de forum care au masini cu instalatie AC: - curatati/spalati cat mai des condensorul (radiatorul AC) cu apa - presiune moderata, fara sa indoiti lamelele de disipare ale radiatorului. Schimbul termic nu se mai face corespunzator, presiunea creste mult si dauneaza compresorului. - daca aveti pierderi de refrigerant nu incarcati mereu instalatia. Intai gasiti si reparati defectiunea, chiar daca e mai costisitor. Incarcarea repetata conduce (de cele mai multe ori) la pierderea uleiului disipat in circuitul AC si automat la pierderea partiala a lubrifierii compresorului, care dupa mult "efort" se gripeaza. - nu incarcati niciodata cu refrigerant instalatiile AC "dupa presiune" sau direct cu butelie. Desi aceasta metoda e mult mai ieftina, de obicei instalatia nu e vacuumata, nu se introduce ulei si, cel mai grav, exista posibilitatea sa se bage prea mult freon care conduce la presiuni extreme si in final la gripajul compresorului. - Daca aveti posibilitatea, macar o data la 3-4 ani sau 100.000 km schimbati filtrul dehidratator (uscator, receiver dryer). La urma urmei e un filtru ! Asa cu am mai spus intr-o postare mai veche, in limita timpului disponibil pot sa va ajut cu sfaturi, verificare presiune AC si alte informatii utile pentru diagnoza instalatiilor AC. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 13, 2012 Partajează Postat Iulie 13, 2012 (editat) Re: Sfat intretinere instalatii AC Daca tot ai cunostinte despre instalatia de aer conditionat stii cumva pe cineva care inlocuieste acest furtun (33cm lungime) si il poate sertiza din nou la capete? Merci. Editat Iulie 13, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Iulie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2012 Re: Sfat intretinere instalatii AC Da, sunt cateva firme care repara asa ceva. Din considerente de reclama pe forumul tehnic nu o sa postez aici nume sau adrese. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 Re: Sfat intretinere instalatii AC George programeaza-ma si pe mine la o vizita de verificare la tine in orice dupa-amiaza vrei. Fac cinste! Ai numarul meu sau da-mi un pm. Multumesc. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Re: Sfat intretinere instalatii AC George programeaza-ma si pe mine la o vizita de verificare la tine in orice dupa-amiaza vrei. Fac cinste! Ai numarul meu sau da-mi un pm. Multumesc. Offtopic Nu stiu daca s-a simtit cu ceva verificarea la AC, dar eu pot sa iti confirm ca tiuca de la tine a avut un nebanuit succes in fata multor sticle si sortimente de whiskey. Fara gluma, tuica a disparut prima de pe masa si am fost intrebat daca mai am si de unde o am. Noroc ca invitatii au trecut repede pe un vin alb, de asemenea un "combustibil" de mare calitate. Asta s-a intamplat pe 20 luna trecuta, tocmai la petrecerea pe care ai ratat-o :-) You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate