Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Integration relay ori alt releu?

albinaru
 Share

Recommended Posts

La un Hilux din 98 nu am lumini fata, doar pozitii si flash.

Am verificat becuri, releu (head), sigurante, bloc de lumini, toate in buna stare.

Sunt disperat (chiar si electricieni).Am vazut ca mai exista un releu (integration relay), are cuma un rol in toata ecuatia asta?

Mai exista un releu undeva intre releul farurilor (head)si bloc ?

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!

Re: Integration relay ori alt releu?

La un Hilux din 98 nu am lumini fata, doar pozitii si flash.

Am verificat becuri, releu (head), sigurante, bloc de lumini, toate in buna stare.

Sunt disperat (chiar si electricieni).Am vazut ca mai exista un releu (integration relay), are cuma un rol in toata ecuatia asta?

Mai exista un releu undeva intre releul farurilor (head)si bloc ?

Nu stiu daca masina ta e dotata cu asa ceva dar e posibil ca sa mai aiba si un Dimmer Relay, releu care mai tine farurile aprinse pt o perioada de timp dupa ce ai oprit motorul. (sper sa nu vorbesc aiurea)

2.thumb.jpg.d9dba1f8448385b88de23bb6d63bd949.jpg

Mai exista un releu, dar cred ca nu pe variantele pentru Europa, numit Daytime Running Light Relay aflat in bord in partea dreapta jos fata de volan.

1.jpg.85cb1404d5c330e3d6520f7cd9eebad3.jpg

Parerea mea este totusi sa verifici temeinic blocul de lumini. Te poate fenta cateodata sa arate bine dar sa nu isi faca treaba.

Schema de jos o am si eu.

Pe vremea aceea nu se fabricau masini cu "daylight" si nici cu sisstem ce mai intarzie stingerea farurilor (pana intri in casa, de exemplu)dimmer relay.Sau, cel putin, masina mea nu a avut asa ceva.

Am scotocit tot ce era sub bord si numai releul de integrare l-am gasit.La ce foloseste acest releu?

Este posibil sa se fi ars firul ce duce de la blocul de lumini la releu?

Blocul de lumini arata ca nou, l-am desfacut bucati - bucatele. De altfel l-am probat si functioneaza.

Apropos, ce fel de vaselina sa folosesc pentru bloc? cea veche am sters-o in timpul investigatiilor mele.

Edited by albinaru
Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!

Neutra de uz electrotehnic ( mai cunoscuta sub numele de 'vaselina de contacte' ) . sau siliconica ( nu 'siliconica' care se foloseste la mufe rapide de instalatii sanitare - e cu 99% apa ) .

Gasesti la magazine de electronica .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Si totusi ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Pentru ca e omiprezenta in toate contactele blocului de semnalizare , stergatoare , bloc de lumini , cursor de claxon ,si in destul de multe mufe .

nu am stiut. in general uleiurile si vaselinele au o rigiditate dielectrica mare si credeam ca le folosesc la altceva. corect, daca este o vaselina de contact merge fara probleme.

• 2 months later...
 Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use