Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Spre Negoiu

georgei23

Postări Recomandate

Re: Spre Negoiu

si mai este o bucata, parca penultima (pe coborare), cu o ravena destul de mare. e totusi bine ca aceasta panta e "pe bucati" si iti mai poti trage sufletul / raci motorul intre ele... dar neaparat trebuie urcat doar cate o singura masina pe tot traseul, ca in "pauze" nu e loc de prea multe masini. pe ud, cred ca e nasol si pe coborare, mergi sanie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna! de cateva luni m-am mutat din vuietul capitalei pe Topolog, intr-un sat sub Salatruc imi doresc de ani buni sa urc spre munte spre Negoiu...cred ca si spre Podeanu se poate ajunge....am o rugaminte imensa....daca ajungeti in zona dati-mi si mie de stire. Multam! I

Link spre comentariu

Salutare,

Am citit cu atentie discutiile si as vrea sa ma alatur si eu. Cunosc destul de bine zona. De aproape trei ani hoinaresc pe dealurile din aceasta zona. Am urcat de cateva ori spre Negoiu dinspre Salatrucu si este spectaculos drumul (daca nu ma insel se numeste drumul neamtului). am abordat si eu coborarea spre transfagarasan cu un amic pe atv-uri dar nu am reusit (desi am taiat multi copaci cu drujba), sa ajung jos pt ca drumul era rupt de apa undeva destul de aproape de lac si a trebuit sa fac cale intoarsa... Cu masina nu am abordat coborarea pt ca inca nu este pregatita in totalitate; am doar un kit de inaltare de 5 cm si cauciucuri, urmeaza flanse, scuturi si troliu dar pe rand. In Salatrucu sunt aproape in fiecare weekend (daca nu, la 2 saptamani). Exista si o pensiune in Salatrcu unde se poate inopta in conditii excelente... In zona sunt multe drumuri frumoase si unele chiar usurele. Mai exista un drum care iese in Transfagarasan chiar la baraj dinspre Salatrucu (este mult mai jos fata de cel mentionat aici pe forum); exista un alt drum destul de greu si cu cateva noroaie de la Salatrucu catre Arefu. Nu am track-urile pt ca nu am GPS (inca) dar le stiu pt ca am trecut pe ele. Sunt destule drumuri in zona de hoinarit... Poate ne vedem in zona la o iesire...

"It is better to be faithful than famous." (Theodore Roosevelt)

:cl

Link spre comentariu

Cit de safe e frumul de la saua podeanu pina pe negoiu? Catarari ceva? Echilibristica pe vreo culme inalta cu hau satinga/dreapta?

Drumul iese in creasta nordica a fagarasilor inainte de strunga dracului.

De acolo ai 2 drumuri spre varf - prin strunga sau ocolire, unde nu ai decat o mica portiune mai dificila aproape de varf.

Drumul nu e chiar atat de scurt cum pare pe harta urci si apoi se coboara ~100m in caldarea berbecilor si apoi urca spre creasta nordica.

Eu am facut ceva gen 3h si ceva.

TLC KDJ120
Link spre comentariu

Drumul iese in creasta nordica a fagarasilor inainte de strunga dracului.

De acolo ai 2 drumuri spre varf - prin strunga sau ocolire, unde nu ai decat o mica portiune mai dificila aproape de varf.

Drumul nu e chiar atat de scurt cum pare pe harta urci si apoi se coboara ~100m in caldarea berbecilor si apoi urca spre creasta nordica.

Eu am facut ceva gen 3h si ceva.

Multumesc. Am vazut pe net ca oricum Strunga Dracului ar fi fost inchisa, din cauza caderilor de pietre ("mari cit microbuzul":ha:)

Link spre comentariu

Multumesc. Am vazut pe net ca oricum Strunga Dracului ar fi fost inchisa, din cauza caderilor de pietre ("mari cit microbuzul":ha:)

Pai decuplezi bara stabilizatoare si te cateri:))

Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights
Link spre comentariu

popabogdan83,si eu as fi interesat de o plimbare.eu am bunicii in barsesti,poate ne intalnim la o drumetie.:cl

Salut,

De ce nu... pai ramane sa veorbim cand am sa mai ajung pe acolo si poate ne brodim la o tura prin zona... ;)

"It is better to be faithful than famous." (Theodore Roosevelt)

:cl

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

salutare

La vederea acestui topic am hotarat sa facem si noi traseul respectiv cu plecare de la barajul Vidraru si intersectare cu drumul dinspre Salatruc dupa care in sus spre Negoiu . Utilajele din dotare moto enduro . Ne am bucurat foarte mult ca am gasit un traseu alternativ care ne-a scos in Stana Clabucet , traseu care este si cu marcaj turisitc Arefu - stana Clabucet banda albastra . Traseul se poate aborda si cu masina doar ca exista niste bucati scurte in padure unde exista niste copaci cazuti pe care cu moto i-am ocolit foarte repede si nu am fost atent daca esxista si varianta pt auto.

trakul il gasiti aici http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ctejozzpzwauhoys

revin si cu poze cand le descarc

Fotografie0507.thumb.jpg.837321ed2e5cd678051147959a8c616b.jpg

Fotografie0509.thumb.jpg.ed080fb85d375dc5914b8eec7643c370.jpg

Fotografie0516.thumb.jpg.1f4c98a4057a71fc7898c802b143726b.jpg

Fotografie0518.thumb.jpg.f00cc94795be6ce47e7885b3c42091f2.jpg

Fotografie0525.thumb.jpg.c27cc33f045b265497df85a1e37836a3.jpg

Editat de serban28
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

salut

de ce nu veniti nici unul la tura pe care o facem noi spre negoiu weekendul asta? frontera fest e asa..generic, poate veni oricine. eu de exemplu cred ca o sa urc singur pe Negoiu dupa ce las masina la terminarea drumului dinsptre topolog pentru ca baietii sunt hotarat ant -,ers pe jos.i.

va bagati careva? daca ar fi si cineva care a mai fost acolo ar fi mai bine...

Link spre comentariu

salut

de ce nu veniti nici unul la tura pe care o facem noi spre negoiu weekendul asta? frontera fest e asa..generic, poate veni oricine. eu de exemplu cred ca o sa urc singur pe Negoiu dupa ce las masina la terminarea drumului dinsptre topolog pentru ca baietii sunt hotarat ant -,ers pe jos.i.

va bagati careva? daca ar fi si cineva care a mai fost acolo ar fi mai bine...

Poti preciza traseul te rog? Ce fel de tura organizati? Pot veni cu touareg-ul stock?

Obstacolul e calea. - Proverb zen
Link spre comentariu

Poti preciza traseul te rog? Ce fel de tura organizati? Pot veni cu touareg-ul stock?

Bogdan zice de Frontera Festu-ul care anul acesta se va tine pe Valea Topologului, de unde o sa urcam la Negoiu. Urcarea se va face sambata, dar nu stim la ce ora, cert este ca dureaza in jur de 3 ore fara sa rupem masinile.

Noi organizam Frontera Fest, ca ne mai intalnim si cu alte marci, nu cred ca este o problema, vorba unui prieten, ascundem insigna in poze :grin:

De intalnit o sa ne intalnim maine, in zona Salatrucu, intre orele 12 si 16, in functie de fiecare, cand poate ajunge ( respectiv 2 la 14, 2 la 16 si 1 la 20).

De Touareg stock nu stiu ce sa zic, Freelanderele cu care am mers anu trecut pe Negoiu au avut o singura problema: garda la sol.

Va ganditi si... ne comunicati, ca tot coincide zona in care vreti sa iesiti.

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Merge si Tuaregul spre Negoiu de pe valea Topologului...dar sa nu se bage la coborirea spre Vidraru, cel putin nu pe unde am coborit noi.

Nici noi nu ne bagam spre Vidraru. ( voiam sa ma bag eu cu un prieten la sfarsit, dar sa vad daca ne mai incadram in timp si motorina...)

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

salut

traseul este discutat si descris si aici la frontera fest. am vazut poze cu loganuri care au urcat deci...tuaregul ...

traseul este pitesti-curtea de ag-salatrucu (la vreo 20 de km de curtea de ag) . de acolo se merge pe valea topologului drept pana dai de frontere si corturi. sambata se pleacasi se continua drumul forestier care ajunge pana la vreo 5 km sub negoiu (vreo 33-34 de km de drum forestier fara probleme pentru tuareg(eu personal nu am fost dar am tot citit pe forumuri). eu o sa urc si pe negoiu cu sosonu' si rucsacul.

pe moldoveanu e ceva tot de genul asta. se intra pe valea rea , se merge cat se poate cu masina apoi...ori te intorci ori mergi cu mine pana pe varf.

oricum drumul pe forestierul pana in negoiu e f frumos si peisajele superbe. unii zic ca ar fi cel mai frumos de fagaras.

Editat de matea bogdan
Link spre comentariu

Am fost si noi :)

Multumim lui georgei23 pentru track!

Intradevar, este foarte frumos sus, merita de vazut! Am vazut si eu Dacii pe acolo, deci se poate :)

Am coborat pe la Vidraru. In padure e mai nasol daca ti-i frica sa o zgaraii, trebuie sa mergi mai atent. Si sa mai cureti crengile din drum :)

Coborarea o treci lejer daca ai un pic de garda si e uscat(lutul s-a facut praf la coborare, si cam aluneci).

Dupa coborare si 100m de rau lejer, ajungi repede la Vidraru, si daca o iei in stanga ajungi la asfalt, daca o iei in dreapta mai ai parte de 15-20km? de drum accidentat si ajungi la baraj.

Noi am fost cu o masina si o moto. La coborare a trebuit practic sa tragem 3 de motocicleta, si oricum am culcat-o de vreo 2 ori.

P1040882.thumb.JPG.377612836dd6d692cb1f4a411d97f926.JPG

P1040950.thumb.JPG.b600e2184cd6d4b87b4ac725d41fc93e.JPG

P1040957.thumb.JPG.711aea37b767c18669bbb58ae4c2e903.JPG

P1040963.thumb.JPG.fa0a02b6d622b537fe8f6819c8f21bf2.JPG

Link spre comentariu

Pe unde ai coborat mai exact?

Niste colegi spuneau ca e nasoala rau coborarea...

S-a coborat catre Vidraru exact pe traseul lui georgei23.

La un moment dat drumul se cam pierde prin iarba dar urmezi track-ul.

Multam inca odata georgei23 !

Daca nu ploua nu e deloc grav drumul , dar daca ploua, bine ca are 'maluri' drumul ca altfel nu ai sanse sa tii directia.

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Sa va fie de bine! Noua ni s-a parut "grav" si pentru ca nu stiam daca duce undeva, iar de urcat era mai greu fara stricaciuni la masina.

Sunt curios sa vad cine il face pe urcare. Il vad facut de o masina cu mult power, urcare dintr-o bucata, "la rupere", sau pe uscat de o masina cu reductie mare, cu grija. Principala dificultate o reprezinta lungimea.

Link spre comentariu

Sa va fie de bine! Noua ni s-a parut "grav" si pentru ca nu stiam daca duce undeva, iar de urcat era mai greu fara stricaciuni la masina.

Sunt curios sa vad cine il face pe urcare. Il vad facut de o masina cu mult power, urcare dintr-o bucata, "la rupere", sau pe uscat de o masina cu reductie mare, cu grija. Principala dificultate o reprezinta lungimea.

Nu stiu daca mai ajung anul asta cu jimny prin zona. Dar o sa ma duc ispre sa vezi ca urca si veverita lejereanu. Prea laudati acel drum.:ha: Din ce am vazut eu prin poze nu mi se pare grav deloc. Parerea mea:grin::grin:. D.p.M.d.v nici drumul ala de Taf din Iezer spre Cabana Voina nu mai e asa grav cum il vedeam acum 2ani.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare