wolfman Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Salut Am ajuns sa schimb puntile la cotet si am ales doua punti de Patrol Y60. Le-am pus pe masina si am ajuns la cardane. Pana aici totul a fost bine, doar ca puntile sunt de la o masina lunga si cardanele de la una scurta si nu se potrivesc la prinderile de la diferentiale (evident nu ma refer la lungime, asta se va modifica ulterior). Cardanul original de spate nu se potriveste ca prindere nici pe grupul spate si nici pe cel fata (distanta dintre gauri e mult mai mare si inelul de centrare din mijloc la fel). Cardanul de fata nu se potriveste pe grupul fata, dar vine la fix pe cel din spate. Pana la urma o sa fac niste flanse la strung, dar sunt curios cum de nu se 'pupa'. Daca as schimba flansa (sau cum s-o numi) din capatul pinionului de atac o merge? Multumesc. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinV8 Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Difera prinderea cardanelor pe grupuri la SWB fata de LWB? Daca schimbi flansele,ocazie cu care ar trebui sa verifici simeringurile,scapi de strungarie. cardanele le scurtezi si gata. succes:wink: TOYOTA HDJ 80 4.2 SUZUKI SJ 413 cei ce pot fac, cei ce nu.....dau sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Difera prinderea cardanelor pe grupuri la SWB fata de LWB? Sa inteleg ca flansele de la pinionul de atac nu se potrivesc cu flansele de la cardane , desi toate-s de Nissan . Nu prea aveai nevoie de problema asta , dar se pare ca nu-s piese pereche , ci provin de pe masini diferite . Daca nu te descurci cu vinzatorul sa le schimbe pentru a fi pereche , ajungi la solutia inelelor de centrare ( si probabil si la regaurirea flansei de pe grup ) - nu recomand inlocuirea flansei , doar din cauza ca e destul de posibil sa nu pupe la fix canelurile si de aici apare cel putin uzura rapida a simeringului . Am avut aceasi problema ( vei o poza ...mica ? ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Difera prinderea cardanelor pe grupuri la SWB fata de LWB? Nu cred ca merge sa dau alte gauri pe flansa de pe grup pentru ca din cate am vazut ieri diferenta e mare si ar veni gaurile pe margine sau chiar in exterior. O sa fac niste poze si masuratori astazi si revin diseara. O fi vreo problema daca fac niste flanse la strung si le pun la ambele capete ale cardanului? "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Difera prinderea cardanelor pe grupuri la SWB fata de LWB? flanse la strung? Hmm, te complici cu piese intermediare. Cauta si schimba numai flansele de pe diff cu unele originale , dar pe dimensiunea potrivita. Necazul iti provine de la anul de fabricatie diferit intre punti. Canelurile se potrivesc intre ele ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Difera prinderea cardanelor pe grupuri la SWB fata de LWB? E o idee, dar nu stiu cine ar vinde doar flansele de pe grupuri. Ce am vazut la vanzare sunt punti intregi sau grupuri, nu stiu cine ar vinde doar flansele. O sa ma mai gandesc sa vad cum pot face. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Difera prinderea cardanelor pe grupuri la SWB fata de LWB? ce flanse ai nevoie? Scuze, nu am urmarit discutia............. Cele mari sau cele mici? Ma uit pe magazie sa vad ce am ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Re: Difera prinderea cardanelor pe grupuri la SWB fata de LWB? In momentul de fata flansele de pe grupuri sunt mici fata de cele de pe cardane. Am promis ca revin cu poze si masuratori, dar am stat sub masina pana la 23 : 30 si am facut alte treburi mai 'hard'. Poate maine o sa ma tin de cuvant. Oricum, multumec pentru oferta, voi reveni. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Re: Difera prinderea cardanelor pe grupuri la SWB fata de LWB? candva am ajutat un coleg de pe forum sa schimbe o pereche de punti si sa constata aceeasi problema solutia a fost simpla a demontat de pe diferential prinderea de cardan de la puntile noi, pe care le-a pus deoparte, si a montat prinderile de pe puntile date jos asa cum spunea si luigi, canelurile se potrivesc perfect, nu faci decat sa desfaci piulita schimbi prinderea si strangi inapoi piulita succes forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Re: Difera prinderea cardanelor pe grupuri la SWB fata de LWB? In momentul de fata flansele de pe grupuri sunt mici fata de cele de pe cardane. Am promis ca revin cu poze si masuratori, dar am stat sub masina pana la 23 : 30 si am facut alte treburi mai 'hard'. Poate maine o sa ma tin de cuvant. Oricum, multumec pentru oferta, voi reveni. deci iti trebuie flansele diff mari. Le gasesti pe Patrol 4,2 sau Y61 all models O sa caut sa vad ce fel de flanse am pe diferentialele din magazie..... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate