Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un Mitsu de la banca

wawa

Postări Recomandate

Re: Un Mitsu de la banca

...si un pic de off-road la 2000 metri altitudine. Desi pare o simpla campie, era o ditai creasta montana; desi pare plat, terenul era plin de sleauri si pietre si movilite de pamant. Am urcat cu reductie, inclinarea era de 20-25% pe iarba alunecoasa. Am realizat asta la intoarcere :ha:

1RIMG0138.thumb.jpg.ff58baa5af7eab3d64b085784ee608a6.jpg1DSCN1123.thumb.jpg.936295580e4f88269c419ff1a702f72d.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Intre timp ma ocup de alte alea : i-am schimbat uleiul,... Urmeaza uleiurile de prin diferentiale si 2 proiectoare in bull bar. Asa ca daca are cineva 2 proiectoare care merg acolo, let me know :)

[ATTACH=CONFIG]146751[/ATTACH]

La uleiuri ...iale in calcul si pastea:

-uleiul in cutia de viteze

-ulei in cutia de transfer

Proiectoarele sunt cam ultimul upgrade de care ai nevoie ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

conform carnetului de service, schimburile in grupuri, cutie si gresajul punctelor specifice s-a facut la revizia de 105.000. Acum are 119.000 . Crezi ca trebuie atat de repede? La cati km tb facuta revizia la grupuri + cutie?

Link spre comentariu

salut noilor colegi :)

Ma mut in sectiunea asta a forumului, sper sa ma primiti :) . Nu parasesc nici pe Vitaristi, dar iata ca printr-o conjunctura s-a intamplat sa ma aleg cu un Mitsu Pajero.

Felicitari pentru achizitie! Stai prin zona Decebal sau doar ai facut pozele? Daca da, suntem vecini :grin:

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

conform carnetului de service

Nu te baza pe carnetul de service, mai ales ca masina a fost a unei institutii si nu cred ca a stat nimeni pe sub ea sa vada ce fac mecanicii. Schimba toate fluidele ca sa fii sigur de ce ai in masina si sa eviti eventuale surprize costisitoare.

:cl
Link spre comentariu

tocmai pt ca nu ma bazez pe carnetul service am schimbat pana acum ulei motor, filtre...ce a fost mai banal.

Masina nu a fost bataia lor de joc, cica a "apartinut" unui singur nea director zonal. S-a facut o inspectie si vaselina de prin pubctele de ungere era destul de proaspata, filtrul de benzina pe care l-am schimbat era aproape nou...Astea sunt semne de buna purtare. Evident ca am sa schimb toate zemurile, dar o iau si eu treptat :) .

@abunea : Stau fix unde este pozata masina, daca esti din zona, stii unde este facuta poza :) .

Link spre comentariu

Prin experienta foarte "placuta" cu diverse serviceuri care fac revizia ca la carte, dar, doar teoretic ...ca deh, practica ne omoara cu zile pe toti, am ajuns sa-mi fac cu mana mea toate operatiunile astea.

In ziua de azi sunt putin meseriasi care fac totul ca la carte si aceia care sunt sunt cu siguranta scumpi ptr marea majoritate a "pasionatilor".

E normal sa vezi la suprafata urme de "buna credinte". Dar nu e normal sa te bazezi pe asta sa te culci pe o ureche sa nu verifici si dedesubturile problemei.

La o achizitie trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

1.Istoricul de service al masinii achizitionate

2.Verificarea tuturor fluidelor si consumabilelor eventual o evaluare tehnica in caz ca iti rupi gatul sa ti-l rupi cu buna stiinta si pe mana ta

3.Schimbarea tuturor fluidelor si consumabilelor (aici atentie la distributie, pompa de apa, pompa de ulei).

4.Remedierea problemelor tehnice gasite in ordinea logica

Dupa ce treci prin toate stadiile astea poti sa spui ca ai o masina aproape functionala si sa te gandesti la eventuale upgradeuri ...

Acum ceva timp ne-a trecut prin mana o masina dasta "tzipla" dar care avea atat in cutie cat si in reductor strans pe busoanele magnetice flori de span. Vrei sa stii motivul? Atat in cutia de viteze cat si in cutia de transfer avea maxim 25% din uleiul necesar unei bune functionari ...Si culmea ...nu avea nici o urma ca ar fi pierdut ceva ...pe undeva ... Probabil ca si pe la casele mari o fi ceva criza ...si uleiul de cutie o fi devenit un lux ... Cine naiba stie ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@abunea : Stau fix unde este pozata masina, daca esti din zona, stii unde este facuta poza :) .

Stiu stiu. Eu stau cativa metri mai incolo, vis-a-vis de Agip. Poate ne cunoastem intr-o zi la un pahar rece :wink:

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Guys, nu am stat linistit :) . Am bagat in fundul masinii mai bine de 5000 km de cand am "ridicat-o'" de la banca. Fara reparatii. De bun simt, am schimbat toti cei 4 pivoti, am facut unghiurile si cam atat. Mitsu se incapataneaza sa ma duca pe toate coclaurile. Tocmai ce m-am intors de la o aventura de + 1000 kmprin HArghita, varful Harghita MAdaras, toata zona si drumurile forestiere luate la purecat :) .

Am in schimb nevoie de un mic sfat : La usa de pe spate (hayon) una dintre balamale se pare ca este slabita din bolt. Cum pot rezolva? Gasesc pe la cineva o balama, un bolt? Eu am si prostul obicei sa imi agat bicicletele de suportul de roata de rezerva , si asa am observat ca exista acolo un joc destul de mare.

DSCN1155.thumb.jpg.778e04139b743a6444f53b91c4da0333.jpgDSCN1149.thumb.jpg.191e33609d09779513dcaf16a3dbb02d.jpgDSCN1156.thumb.jpg.37f3ab35ddd3fe492f77c19ca51ca9d2.jpgDSCN1158.thumb.jpg.fba46764b45df63db80434e0a7959a03.jpg

Link spre comentariu

Salut, am trecut si eu prin asta si am 2 cuvinte pt tine: second hand. Foarte ieftin si simplu de inlocuit, doar ca trebuie vopsita..

Editat de doctoru'
Link spre comentariu

Am avut aceeasi problema, doar ca ambele erau praf. Au fost scoase la un mecanic si inlocuite cu unele gasite prin atelier. E drept, s-a chinuit putin, pentru ca erau intepenite.

"Umblati cu bine!"
Link spre comentariu

Cred ca te-am remarcat si eu :), din utilajul asta am vizibilitate 400 de grade :) . In zona Hyperion am birourile, si astazi am frecat monstrul destul de mult pentru ca am lasat masina de strada in service la retusat niste zgarieturi facute de cheile unor binevoitori.

In alta ordine de idei, am rezolvat si cu balamaua din spate, am cumparat o balama cu totul de aici, de pe forum.

Pentru ca stateam usor nelinistit de calitatea pieselor folosite la reviziile BCR, am refacut saptamana trecuta distributia. Am scimbat toate rolele, inclusiv de la accesorii, pompa de apa si toate curelele. 2 zile a durat distractia, am folosit piese din cele mai bune, ca sa fiu sigur de reusita. A fost binevenita actiunea pentru ca a curs din radiator un pumn de namol.

Acum e masina un pic cam impecabila, cu exceptia unei lampi spate din bara usor ciobita, nu mai e nimic disfunctional.

As vrea sa ii pun la spate carlig de remorcare, ca sa pot pune suport de biciclete pe el, sa nu mai trag de balamale. Exista pt Paj carlig original de pus in locul urechii?

Link spre comentariu

Frumos exemplar! Dar pune-i bre un numar patrat pe spate :grin:

Carlig cred ca vrei d-asta la care montezi un cui, dar trebuie sa vezi daca nu te incurca totusi roata de rezerva.

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

am vrut sa ii pun numar patrat, dar fiind deja mostenita cu numerele astea, mi s-au pus in fata 3 formulare de completat, si cum urasc testele grila, am renuntat. :)

Carlig, credeam ca exista ceva ca la Jimny, unde lungimea lui depaseste roata de rezerva.

Link spre comentariu

...si am mai bagat in fundul Paj-ului o aventura de vreo 2000 km in 4 zile, asa, de sfarsit de vara. 6 persoane , dintre care 2 copii asezati suficient de confortabil pe scaunele din portbagaj. Bagajele in cutia de plafon. Super autobuz multifunctional :) . Interesant este ca sin vama bulgareasca si la vama turca mi-au cerut talonul sa verifice ochiul lor ca am mai mult de 5 locuri omologate :) . DSCNPAJ.thumb.jpg.281d93c34235e6e2f682c1677e403783.jpg

Link spre comentariu

am vrut sa ii pun numar patrat, dar fiind deja mostenita cu numerele astea, mi s-au pus in fata 3 formulare de completat, si cum urasc testele grila, am renuntat. :)

Carlig, credeam ca exista ceva ca la Jimny, unde lungimea lui depaseste roata de rezerva.

Nu fi comod , schimba numarul , pune patrat' , e pacat la asa o frumusete sa stai cu ala asa ...nepotrivit :wink:

Numai bine

Marian

Editat de Astral
...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Mi-e cam sila de birocratia noastra, dar promit ca am sa rezolv aspectul numarului :) .

Pana una alta trebuie sa schimb uleiul, caci deja masina a inghitit 8500 km de cand am luat-o si i-am schimbat zeama.

Am folosit Aral 5w40, sincer sa fiu nu am verificat uleiul decat o sg data, acum o luna, si era ok. Aveti vreo recomandare mai potrivita masinii in materie de ulei? Stiu ca este o discutie lunga si cu multe preferinte personale...

Link spre comentariu

http://www.valvolineeurope.com/english/lubricant_advisor

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web.nsf/id/pa_eng_oil_guide.html

eu as merge pe mobil 1 sau castrol , aral nu recomand , cel de la noi mai ales .

PS : suport nr patrat' are la selgros , 11 ron , trebuia sa ceri cand ai inscris o numar patrat , nu e deloc greu nici acum , e masina ta , spun doar o parere .

numai bine

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Am nevoie de ajutorul celor mai "versati" decat mine :)

Masina pierdea cate o picatura de ulei pe la cardan, la semeringul din cutia de transfer. Astazi, intr-o operatiune de intretinere mai riguroasa (lichid de frana, ulei motor, ulei transmie), s-a facut schimbul semeringului respectiv. Doaar ca mecanicii de la service mi-au spus ca am un mic defect la cardan, mai precis la capatul care intra in semering este o mica ciupitura/lovitura ca un defect de turnare. Am inteles ca este foarte posibil ca dupa un timp mai lung sau mai scurt sa reapara mica scurgere.

Voi ce experiente aveti in acest sens? Am inteles ca se poate schimba doar capatul respectiv, are cineva unul "fara defecte" ?

multumesc anticipat de ajutor :) .

Link spre comentariu

Nu cumva mecanicii au incurcat semnul de pe cardan cu o mica ciupitura? Pe cardan si pe priza din cutia de transfer ai semne pentru alinierea cardanului. La fel si la punte. Daca nu pui cardanul cu semnelel aliniate, acesta va "bate".

Cel putin la asta ma gandesc eu acum... O poza face cat 1000 de cuvinte... Am putea sa ne dam altfel cu parerea :grin:

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Nu cred sa fi fost chiar atat de praf acei mecanici,:ha: nu exclud complet, dar ma gandesc ca doar Mitsu-uri dástea le ocupa 90% din timp....

Am promisiune ca apar niste poze pe mail destul de repede (chestie de minute :) )

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare