Cristian Z Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 (editat) Salutare tuturor! Sunt noul posesor al unui disco 2 facelift din 2003 si am niste probleme electrice. Nu-mi merge semnalizarea (desi in bord imi arata semnalul stanga-dreapta), avaria (in bord mi-arata ca merge), geamurile electrice pe spate, proiectoarele de ceata, inchiderea centralizata, claxonul (desi asta l-am pus pe direct si acum merge). Mentionez ca toate sigurantele si releele sunt in buna stare de functionare (verificate si masurate)! Sa fie oare Maria Sa BCU de vina? Am citit mai multe postari pe acest forum si spre aceasta concluzie m-au trimis. Daca e BCU, ce trebuie sa am in vedere cand il schimb? Trebuie neaparat sa fie nou? Am citit postarea unui user care spunea ca stie pe cineva "expert" in diagnoza LR in Constanta. Il rog foarte mult sa ma contacteze. Telefonul meu este 0723 510224. Desi imi spunea cineva ca "in Romania oricum nu se semnalizeaza" eu mi-as dori foarte tare sa-mi rezolv problemele. Si va rog frumos indicati-mi cateva site-uri serioase din Anglia pentru piese de schimb. Va multumesc anticipat pentru ajutor! Editat Iulie 20, 2012 de Cristian Z Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 (editat) Re: Probleme electrice - sa fie oare bcu ? Salutare tuturor! Sunt noul posesor al unui disco 2 facelift din 2003 si am niste probleme electrice. Nu-mi merge semnalizarea (desi in bord imi arata semnalul stanga-dreapta), avaria (in bord mi-arata ca merge), geamurile electrice pe spate, proiectoarele de ceata, inchiderea centralizata, claxonul (desi asta l-am pus pe direct si acum merge). Mentionez ca toate sigurantele si releele sunt in buna stare de functionare (verificate si masurate)! Sa fie oare Maria Sa BCU de vina? Am citit mai multe postari pe acest forum si spre aceasta concluzie m-au trimis. Daca e BCU, ce trebuie sa am in vedere cand il schimb? Trebuie neaparat sa fie nou? Am citit postarea unui user care spunea ca stie pe cineva "expert" in diagnoza LR in Constanta. Il rog foarte mult sa ma contacteze. Telefonul meu este 0723 510224. Desi imi spunea cineva ca "in Romania oricum nu se semnalizeaza" eu mi-as dori foarte tare sa-mi rezolv problemele. Si va rog frumos indicati-mi cateva site-uri serioase din Anglia pentru piese de schimb. Va multumesc anticipat pentru ajutor! Pentru inceput, bine ai venit in "azilul" nostru :grin: Pentru diagnoza, ia legatura cu userul axel aici pe forum sau pe forumul http://www.freel2.com/forum/ (are o sectiune in limba romana moderata de el). Este din Constanta si presupun ca stie cel mai bine amanuntele astea. Pentru piese de schimb, cauta sa descarci un MICROCAT (pentru identificarea codurilor), dupa care, cu codul obtinut, dai pe Google si alegi din rezultate ce iti convine. Parerea mea e ca totusi ai ceva probleme de contacte imperfecte: daca inca nu ai, descarca un manual de reparatii (RAVE) si la sectiunea electrica ai toate schemele excelent explicate. Gasesti in topicul asta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover toate link-urile necesare documentatiei. (si eu am avut probleme cu semnalizarea si geamurile electrice si defectele au fost in releul de semnalizare - localizat un spatele panoului de sigurante - si butoanele de comanda ale geamurilor din usi) Bafta in rezolvarea problemelor! Editat Iulie 20, 2012 de teddybear It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 (editat) Re: Probleme electrice - sa fie oare bcu ? Bine ai venit... daca la bord totul e in regula atunci nu e BCU ci asa numitul IDM(intelligent driver module) care e parte integranta a cutiei de sigurante din compartimentul de sub volan...in ala deseori mai intra apa si se mai corodeaza contactele in mufe...sau se mai duce IDM-ul in sine(e un circuit integrat...nu poti sa-l gasesti separat). Pentru schimbarea astuia nu e nevoie neaparata de tester...il inlocuiesti apoi pui contactul pe II si astepti 5 minute asa sa se restabileasca legatura cu BCU .... cum ti-a mai zis si teddybear, descarca un RAVE si la Workshop manual - Body controll unit - Description... scrie si de IDM vezi ca-s mai multe modele, daca decizi sa-ti iei sa iei exact acelas cod de piesa care e pe al tau, codul e inscris de obicei pe pertea laterala stanga a cutiei si trebbuie sa te uiti atent ca e gravat foarte fin... e ceva de tipul YQE000410 si nu e ieftin deloc, de reparat cred ca numai un electronist meserias ar putea si doar in cazul in care nu e integratul dus, cam asa arata pe dinauntru Editat Iulie 21, 2012 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Z Postat Iulie 21, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2012 Re: Probleme electrice - sa fie oare bcu ? Va multumesc mult pt raspunsurile prompte! Chiar sunteti super baieti! Eu am descarcat Rave si mi-am facut o vaga idee, dar singur parca totusi nu m-as baga inca. Mi-e teama sa n-o zbaliez mai rau decat este acum. I-am dat un pm lui Axel (am inteles ca-i din C-ta) si sper sa ma poata consilia macar asa la primii mei pasi. Nu vreau sa comand cine stie ce piesa care sa nu mi se potriveasca sau sa nu fie exact ce am eu nevoie. Pana ma calesc un pic, simt ca am nevoie de-un profesor. Nu-i bai, sa nu se inteleaga ca serviciul e degeaba, cat ma costa, platesc. Si dau si-o bere pe deasupra! Zilele astea ma pun pe studiat Rave (sper sa si inteleg ceva din el) :wink: Merci inca o data pentru ajutor. Orice sfat e binevenit, ma bucur ca am de la cine sa-l primesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate