Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Varianta de ocolire DN1 + varianta noua de acces Baiului

omoroka

Postări Recomandate

Daaa. Azi am facut doua treburi bune zic eu. Am efectuat o iesire scurta al carei principal obiectiv a fost investigarea unei rute de ocolire DN1 pe segmentul Comarnic - Sinaia in situatiile de criza. Apoi, am vrut sa gasim o alta varianta de coborare din Baiului la DN1 decat deja cunoscutele Azuga, Zamora si Comarnic.

Sa le luam pe rand.

1. Varianta de ocolire DN1 in situatii de criza.

Va mai amintiti traficul pe DN1 intre Comarnic si Sinaia de anu trecut cand foarte multe luni s-a lucrat la un podet? Ei bine eu am pierdut 2 ore anu trecut intr-o zi de vineri incercand sa ajung la Brasov. Atunci si inca de cateva ori mi-am pus problema daca nu cumva exista un drum usor accesibil pe cealalta parte a vaii pana la Sinaia. Ei bine acea varianta de drum exista si poate fi parcursa inclusiv de turismele ai caror soferi nu se tem sa le conduca si pe alte drumuri decat asfalt. Sunt mai multe variante de acces la acest drum inclusiv din Comarnic. Noi insa am facut stanga cu 3km inainte de Comarnic pentru ca era o coada lunga de masini pana la acea vestita trecere de pietoni.

Ca sa n-o mai lungim, in track veti putea vedea varianta de ocolire gasita de noi. Drumul are baza solida de macadam, e fara sleauri si se poate parcurge cu grija si un pic de curaj inclusiv cu turisme pe vreme uscata iar pe vreme umeda cu orice SUV. Pe track am marcat eu acasa 5 variante de intrare in traseu, cu mentiunile ca traversarea de vad se poate face probabil doar in perioade secetoase iar una din caile de acces 3 sau 4 sunt pietonale parca, dar nu mai tin minte exact care din ele.

2. Varianta de acces Baiului

Dupa ce am ajuns in Sinaia am vrut sa mergem in Azuga sa urcam in Baiului. Inainte de Busteni insa ne-am asezat din nou intr-o coloana lunga de masini asa ca am preferat sa iesim in dreapta din DN1 pe o varianta de ocolire a Busteniului. Asa se face ca la un moment dat am gresit drumul intrand pe o vale spre Baiului ce s-a infundat. Ne-am intors si pana la urma am urcat in Baiului pe Zamora cu intentia de a cobora pe un traseu ce nu am reusit sa-l parcurg complet acum 2 ani. N-am coborat pe traseul ala insa am luat-o pe un drum ce coboara pe langa o stana jos exact in serpentinele de la Posada, varianta pe care nu multi cred ca o cunosc.

Drumul este abrupt la inceput si, mai rau, este presarat cu o spartura de macadam fina care face masina sa derapeze rau de fund. Am dezumflat rotile la 10psi (0.7 atm) si am coborat foarte incet pana la DN1. Pe urcare ar trebui sa fie si mai interesant drumul :wink: Track-ul va va explica totul mai departe. Am facut ceva poze si filmulete cu acea coborare, insa nu stiu cat de edificatoare sunt.

Varianta DN1 + Varianta Baiului.zip

• Like 1

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Varianta de ocolire DN1 + varianta noua de acces Baiului

Cu ce ar trebui trakul ca la mine nu merge?

Track-ul postat este in varianta Google Earth. De acolo (sau din Gpsies)ti-l poti converti in formatul de care ai nevoie.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare