MirceaPop Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Salut, Sunt relativ nou pe aici si sunt novice in domeniul offroad dar mi-am achizitionat un Vitara din 98 2.0 16v cabrio din Germania in urma cu cateva zile.Intrebarea mea este daca kiturile astea de inaltare (BL si SL) sunt legale?In sensul ca eu fac omologarea masinii la RAR dupa aceea vreau sa o inalt dar ce se intampla daca ma opreste politia si ma intreaba "de sanatate"? sau daca vreau sa o vand trebuie demontate piesele kitului de inaltare?am auzit de la cativa ca nu primesc omologarea RAR cu masina inaltata si cauciucuri de marimi diferite fata de cele inscrise in talon.Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita insa acum ma obisnuiesc cu forumul acesta:) Si vreau sa mai aflu ce BL SL si ce dimensiune sa aiba noile anvelope pt ca eu am momentan jante pe 16.Multumesc anticipat:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Re: Inaltare Vitara Salut, Sunt relativ nou pe aici si sunt novice in domeniul offroad dar mi-am achizitionat un Vitara din 98 2.0 16v cabrio din Germania in urma cu cateva zile.Intrebarea mea este daca kiturile astea de inaltare (BL si SL) sunt legale?In sensul ca eu fac omologarea masinii la RAR dupa aceea vreau sa o inalt dar ce se intampla daca ma opreste politia si ma intreaba "de sanatate"? sau daca vreau sa o vand trebuie demontate piesele kitului de inaltare?am auzit de la cativa ca nu primesc omologarea RAR cu masina inaltata si cauciucuri de marimi diferite fata de cele inscrise in talon.Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita insa acum ma obisnuiesc cu forumul acesta:) Si vreau sa mai aflu ce BL SL si ce dimensiune sa aiba noile anvelope pt ca eu am momentan jante pe 16.Multumesc anticipat:) sunt cel putin 100 de topicur pe tema asta 1 suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Re: Inaltare Vitara sunt cel putin 100 de topicur pe tema asta Colegul nostru a fost deschis si sincer si-a recunoscut statutul de novice, prin care dealtfel ai trecut si tu si toti de pe forumul asta.... Tu chiar le stiai pe toate despre 4x4 cand ai venit pe forum ?!?? Tu cand ai ceva de intrebat, ti-ar cadea bine un astfel de raspuns ?!??? In conditiile astea, daca cere un sfat, asta e tot ce poti sa-i recomanzi ?!? E dreptul fiecaruia sa puna intrebari si e datoria noastra colegiala sa raspundem cu ceva folositor sau sa tacem, daca efortul e prea mare..... S daca tot ii arunci o astfel de invitatie zeflemitoare la lectura, puteai macar sa-i indici unul-doua din suta aia de topicuri......:uameni REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Iulie 25, 2012 Partajează Postat Iulie 25, 2012 Re: Inaltare Vitara Salut, Sunt relativ nou pe aici si sunt novice in domeniul offroad dar mi-am achizitionat un Vitara din 98 2.0 16v cabrio din Germania in urma cu cateva zile.Intrebarea mea este daca kiturile astea de inaltare (BL si SL) sunt legale?In sensul ca eu fac omologarea masinii la RAR dupa aceea vreau sa o inalt dar ce se intampla daca ma opreste politia si ma intreaba "de sanatate"? sau daca vreau sa o vand trebuie demontate piesele kitului de inaltare?am auzit de la cativa ca nu primesc omologarea RAR cu masina inaltata si cauciucuri de marimi diferite fata de cele inscrise in talon.Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita insa acum ma obisnuiesc cu forumul acesta:) Si vreau sa mai aflu ce BL SL si ce dimensiune sa aiba noile anvelope pt ca eu am momentan jante pe 16.Multumesc anticipat:) Salut si bine ai venit, De cand am masina inaltata , adica vreo 6-8 luni (doar SL deocamdata, urmeanza si BL cat de curand) si cauciucuri cu amprenta destul de "nervoasa" sa le zicem nu am intampinat probleme cu "legea". Am fost oprit de cateva ori cu ea in trafic, dar mai degraba se legau de faptul ca le fac mizerie pe drum si ca nu se vede numarul la masina, decat ce cauciucuri mari ai, prostii de genul. O singura data am avut un schimb de replici cu un domn al legii referitoare la marimea cauciucurilor, ca ar fi prea mari fata de ce ar trebui sa scrie in talon, doar ca in modele noi de certificate nu se mai scrie acum, si a lasato balta. Cei drept cu domnii de la RAR nu am avut ocazia sa ma intalnesc, dar, tin sa cred ca si ei pot trece cu vederea astfel de mici upgrade-uri la masina. Cu toate ca nu cred ca o sa se aplece ei pe sub masina sa vada ce ai tu la arcuri, sau ce ai tu sub caroserie. Is putini care se pricep si recunosc modificarile de genul asta. Oricum, o alta observatie, cred ca esti putin favorizat si de zona in care locuiesti, "legea" fiind mai intelegatoare acolo, pe cand in Moldova, is cred cei mai zelosi din toata Romania. Referitor la ce SL si ce BL sa folosesti, eu iti recomand un SL de 3 pe fata si 5 pe spate, si un BL de 3, asta daca nu vrei sa faci modificari pe la alte componente (prelungire coloana directie, prelungit manetele din cutia de viteze si cea de transfer, prelungit gatul de la rezervor etc.), si cauciucurile care intra fara mari batai de cap, ar fi 235/75 r15 30/9.5 r15 iar in cazul tau, 235/70 r16. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaPop Postat Iulie 25, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2012 Re: Inaltare Vitara multumesc pt promptitudine si scuze daca am postat gresit...problema e ca lucrez f mult si nu am foarte mult timp de stat sa lecturez chiar toate discutiile de pe forum...dar incet incet o sa ma pun la punct si eu cu toate cele.Am un prieten care are Vitara si aflu de la el mai multe dar e mai bine sa auzi mai multe pareri , parerea mea:) La mine e si putin complicat ca sunt plecat din tara si cand sunt acasa prefer sa folosesc masina decat sa o tin prin service dar aici ma va ajuta amicul meu (sper) :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hyundai terracan Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Re: Inaltare Vitara Salut, Sunt relativ nou pe aici si sunt novice in domeniul offroad dar mi-am achizitionat un Vitara din 98 2.0 16v cabrio din Germania in urma cu cateva zile.Intrebarea mea este daca kiturile astea de inaltare (BL si SL) sunt legale?In sensul ca eu fac omologarea masinii la RAR dupa aceea vreau sa o inalt dar ce se intampla daca ma opreste politia si ma intreaba "de sanatate"? sau daca vreau sa o vand trebuie demontate piesele kitului de inaltare?am auzit de la cativa ca nu primesc omologarea RAR cu masina inaltata si cauciucuri de marimi diferite fata de cele inscrise in talon.Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita insa acum ma obisnuiesc cu forumul acesta:) Si vreau sa mai aflu ce BL SL si ce dimensiune sa aiba noile anvelope pt ca eu am momentan jante pe 16.Multumesc anticipat:) salutare nici o modificare nu e legala decat executata de o firma autorizata ideal este sa inscrii mai intai masina asa cum este in acte si apoi sa faci modificari pe propria raspundere Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
warhead Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 (editat) Re: Inaltare Vitara In Romania daca te iei dupa lege si dupa Statul in Stat pe nume : Monopolul RAR ..nimic nu e legal !! Indicat ar fi sa nu faci modificari exagerate care sa atraga foarte rau atentia. Acum fiecare le face pe barba lui. Eu am un SL de 3 plus proiectoare, inclusiv plafon si nu m-a luat nimeni la rost. De cei de la RAR, nu mai discut, acolo nu ai ce sa cauti cu modificari, sunt arhetipul comunistilor care trec OK cazaturi de Rabe ce scot fumul pana in stratosfera, iar pe tine daca esti in offsaid cu ceva o musti grav. Nu traim intr-o tara in care sa ni se permita hobby-uri legale ... Editat Octombrie 8, 2012 de warhead Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate