Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot anormal planetara

bgd999

Postări Recomandate

Salut tuturor,

poate ma lumineaza si pe mine cineva: cand merg 2X4 cand decelerez se aude un uruit destul de tare pe partea dreapta, ca si cum joaca un ax in interiorul unei bucsi.

Zgomotul este prezent doar la decelerare si doar in 2X4. seamna exact cu zgomotul de cardan slabit care joaca radial.

M-am tot uitat pe toate schemele si nu reusesc sa pricep de unde vine.

Am MRL manuale, nu sunt cuplate, nu curge nimic, nu bate nimic.

Nu reusesc sa inteleg ce dreaq are. Zgomotul il avea si inainte de inaltare si dupa.

Multumesc anticipat!

:dr1

PATROL Y61

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Zgomot anormal planetara

la a mea uneori cand franez incepe sa tremure foarte tare masina si se aude o bataie metalica undeva pe la roti, amortizorul de directie al tau e in conditii bune?

Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000
Link spre comentariu

la a mea uneori cand franez incepe sa tremure foarte tare masina si se aude o bataie metalica undeva pe la roti, amortizorul de directie al tau e in conditii bune?

Verifica ...

-bucsile de la tendoanele fata (sunt 4 la numar)

-bucsele de la bara panhard fata.

-capetele de bara de la bara de directie

-capetele de bara de la bara de conexiune

-amortizorul de directie

Tremuratul (scuturatul) de care vorbesti se numeste voblaj.

@bgd999

Este posibil ca acel huruit sa vina din cutia de viteze sau chiar din grupul spate si sa se trimita prin coroserie spre fata.

Vinovati pot fi si rulmentii de la roata. Pe descelerare masina se apleaca spre fata si se exercita acolo pe rulmenti ceva presiune.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Da, nu am precizat: toate bucsile inlocuite, verificat rulmeti roata (nu cei de pivoti), amortizor directie nou.

Si la mine vibra foarte tare intre 60 si 90km/h , dar s-a rezolvat inlocuind bucsile.

daca sunt rulmentii, nu ar trebui sa faca si in 4x4? Nu face DECAT in 2x4.

Editat de bgd999

PATROL Y61

Link spre comentariu

poate sunt pe langa subiect dar cred ca ar fi bine daca ai verifica cardanul spate (cruci cardan )

Nu, nu ...si asta poate fi ...ce ne-am chinuit noi ...pana am depistat la una uruitul ... :sc

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Nu e irelevant, pateam acelasi lucru la roata dreapta fata cand imi curgea uleiul din punte pe la sfera aceea metalica din capat

. Cand completam cu ulei disparea

Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000
Link spre comentariu

Cumatrule ...

pierdeai uleiul pe la simeringul de la planetara ... nu pe la sfera ...Acolo la "sfera" care de fapt este o semisfera ai doar garnituri de praf, pasla, presoare metalice si cam atata, alea nu "tin" uleiul ci doar impiedica accesul unor corpuri straine in vaselina din interior... Uleiul care il pierdeai ... ti-a spalat rulmentii de tot ...

Desi nu face bine deloc la rulmenti ... si uleiul este un fel de lubrifiant ...cat aveai mergea "ca unsa" ...iar cand il pierdeai incepea sa scartaie! :grin:

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

acum dupa ce am marit puterea la motor am aflat ce face asa. Grupul spate. Uraaaaaaa!:cr1

stie cineva: diferentialul spate Y61 este la fel (in interior) ca cel de Y60?

PATROL Y61

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare