cosmins Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Salutare Sunt fericitul posesor al unui Patrol lung din 2006 face lift As vrea sa-i schimb amortizoarele + cel directie pt ca simt multe trepidatii in volan plus ca cele de pe masina au deja 130.000km Nedumerirea mea : sunt extraoridnar de diferite (in sensul bun) OME sau pot sa pun si alta marca KYB, Monroe etc ? Nu prea ma dau extrem cu ea , doar la padure, pescuit etc si in oras - zapada Daca schimb amortizoarele trebuie sa schimb obligatoriu si arcurile ? un kit OME arcuri + amortizoare e vreo 1300 euro un kit normal KYB sau Monroe e vreo 500 deci ce ma sfatuiti ? Multumesc in avans Cosmin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Eu le-am schimbat pe ale mele la 260.000. Am pus Procomp pe spate si Trailmaster pe fata (+5cm). Daca nu ai de gand sa inalti masina asa cum am facut eu, poti pune linistit telescoapele OEM. Arcurile dupa o vreme, se lasa - e firesc, avand in vedere si greutatea. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Daca folosesti masina mai mult ca turism, poti pune si amortizoare normale.Daca o bagi si in teren, pune Ome.Parerea mea este ca exista amortizoare OME si restul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Salut, din ce stiu eu, OME nu are decat amortizoare / arcuri / kituri pentru inaltare suspensie cu minim 5cm / 2 inch. Asa ca intrebarea ar trebui sa fie "inalt sau nu masina?" si dupa aceea sa te intrebi ce amortizoare alegi. Ai multe variante, si daca ramai la suspensia standard, si daca o inalti. Pe standard, Bilstein face treaba buna ;) Kayaba e OEM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Kayaba e OEM Ce-i aia OEM? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Ce-i aia OEM? An original equipment manufacturer, or OEM, manufactures products or components that are purchased by another company and retailed under that purchasing company's brand name. OEM refers to the company that originally manufactured the product. When referring to automotive parts, OEM designates a replacement part made by the manufacturer of the original part. In this usage, OEM means "original equipment from manufacturer". The antonym of OEM is aftermarket. Sursa Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? An original equipment manufacturer, or OEM, manufactures products or components that are purchased by another company and retailed under that purchasing company's brand name. OEM refers to the company that originally manufactured the product. When referring to automotive parts, OEM designates a replacement part made by the manufacturer of the original part. In this usage, OEM means "original equipment from manufacturer". The antonym of OEM is aftermarket. Sursa Sorin Am priceput. :tk Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Salutare Sunt fericitul posesor al unui Patrol lung din 2006 face lift As vrea sa-i schimb amortizoarele + cel directie pt ca simt multe trepidatii in volan plus ca cele de pe masina au deja 130.000km Nedumerirea mea : sunt extraoridnar de diferite (in sensul bun) OME sau pot sa pun si alta marca KYB, Monroe etc ? Nu prea ma dau extrem cu ea , doar la padure, pescuit etc si in oras - zapada Daca schimb amortizoarele trebuie sa schimb obligatoriu si arcurile ? un kit OME arcuri + amortizoare e vreo 1300 euro un kit normal KYB sau Monroe e vreo 500 deci ce ma sfatuiti ? Multumesc in avans Cosmin Salut. Uite aici niste preturi de bun simt nu aberatii : http://www.4x4store.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=2 Stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 (editat) Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? @mcfero Uite aici niste preturi de bun simt nu aberatii : http://www.4x4store.ro/index.php?opt...id=25&Itemid=2 scuze, am si eu o observatie, desi pozele de pe site-ul matali sunt cam mici, totusi eu observ ca oferta cuprinde kituri de suspensie incomplete ( nu vaz bucsele de caster de exemplu, care costa 130E) Daca gresesc , te rog sa ma scuzi. Pe de alta parte, eu ca distribuitor OME, pretul meu de achizitie este peste ceea ce oferi dumneata la vanzare pe site Undeva e ceva in neregula, poate ma luminezi si pe mine dar si pe ceilalti distribuitori de OME ( GTC, Traco etc). Astept cu nerabdare raspunsul dumitale, pt care iti multumesc anticipat. Editat August 8, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Un kit Kayaba (4 amortizoare + 1 amortizor de directie) e 1350 de lei. Am achizitionat recent si am schimbat pe o masina asa ceva. Asta cu OME-le la 1000 e chiar interesant ...sunt si eu interesat de detalii si poze reale cu produsele ... Un kit ome ptr un Patrol scurt/lung pe pretul "aberat" dar cinstit ...se compune din: -2 amortizoare fata -2 amortizoare spate -1 amortizor de directie -2 arcuri fata -2 arcuri spate -2 trimpackere fata de 0.5 sau de 1.0 -2 trimpackere spate de 0.5 sau de 1.0 -un set de bucsi caster -un kit de coborare cutie (la masina scurta) Adica ...se poate aici pret public pe fiecare pozitie in parte? Multumesc. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Salutare Sunt fericitul posesor al unui Patrol lung din 2006 face lift As vrea sa-i schimb amortizoarele + cel directie pt ca simt multe trepidatii in volan plus ca cele de pe masina au deja 130.000km Nedumerirea mea : sunt extraoridnar de diferite (in sensul bun) OME sau pot sa pun si alta marca KYB, Monroe etc ? Nu prea ma dau extrem cu ea , doar la padure, pescuit etc si in oras - zapada Daca schimb amortizoarele trebuie sa schimb obligatoriu si arcurile ? un kit OME arcuri + amortizoare e vreo 1300 euro un kit normal KYB sau Monroe e vreo 500 deci ce ma sfatuiti ? Multumesc in avans Cosmin Salutare, Eu iti recomand daca nu vrei sa umbli la suspensie adica sa o inalti sa optezi pentru amortizoare fata si spate Kayaba precum si amortizor de directie OEM, mare grija pentru ca trepidatia in volan mai are si alte cauze precum discuri de frana ovalizate, bucse tendoane fata obosite sau jocuri in capetele de bara de la directie. Stima, Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Un kit Kayaba (4 amortizoare + 1 amortizor de directie) e 1350 de lei. Am achizitionat recent si am schimbat pe o masina asa ceva. Asta cu OME-le la 1000 e chiar interesant ...sunt si eu interesat de detalii si poze reale cu produsele ... Un kit ome ptr un Patrol scurt/lung pe pretul "aberat" dar cinstit ...se compune din: -2 amortizoare fata -2 amortizoare spate -1 amortizor de directie -2 arcuri fata -2 arcuri spate -2 trimpackere fata de 0.5 sau de 1.0 -2 trimpackere spate de 0.5 sau de 1.0 -un set de bucsi caster -un kit de coborare cutie (la masina scurta) Adica ...se poate aici pret public pe fiecare pozitie in parte? Multumesc. Hmmm, mai adauga, pt Y61 - kit deplasate bielete bara stabi spate - oil pan kit ( kit deplasare scut baie ulei, ca sa nu atinga in cardanul de fata dupa inaltare) ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? @mcfero Uite aici niste preturi de bun simt nu aberatii : http://www.4x4store.ro/index.php?opt...id=25&Itemid=2 scuze, am si eu o observatie, desi pozele de pe site-ul matali sunt cam mici, totusi eu observ ca oferta cuprinde kituri de suspensie incomplete ( nu vaz bucsele de caster de exemplu, care costa 130E) Daca gresesc , te rog sa ma scuzi. Pe de alta parte, eu ca distribuitor OME, pretul meu de achizitie este peste ceea ce oferi dumneata la vanzare pe site Undeva e ceva in neregula, poate ma luminezi si pe mine dar si pe ceilalti distribuitori de OME ( GTC, Traco etc). Astept cu nerabdare raspunsul dumitale, pt care iti multumesc anticipat. Salut. Daca te uiti mai atent la ce a scris @cosmins ( "un kit OME arcuri + amortizoare e vreo 1300 euro" ) ai sa realizezi de unde si pretul meu. In rest fiecare isi ia marfa de unde poate:wink: Stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Un kit Kayaba (4 amortizoare + 1 amortizor de directie) e 1350 de lei. Am achizitionat recent si am schimbat pe o masina asa ceva. Asta cu OME-le la 1000 e chiar interesant ...sunt si eu interesat de detalii si poze reale cu produsele ... Un kit ome ptr un Patrol scurt/lung pe pretul "aberat" dar cinstit ...se compune din: -2 amortizoare fata -2 amortizoare spate -1 amortizor de directie -2 arcuri fata -2 arcuri spate -2 trimpackere fata de 0.5 sau de 1.0 -2 trimpackere spate de 0.5 sau de 1.0 -un set de bucsi caster -un kit de coborare cutie (la masina scurta) Adica ...se poate aici pret public pe fiecare pozitie in parte? Multumesc. Salut. @Yonutz : pachetul de la mine care contine 4 amortizoare si 4 arcuri este cu pretul din link. Pt celelalte : - trimpackere fata de 0.5 : 12 euro/buc TVA inclus - trimpackere spate de 1.0 : 15 euro/buc TVA inclus -un set de bucsi caster de 3 grade : 188 euro TVA inclus -un kit de coborare cutie (la masina scurta) : 122 euro TVA inclus Stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? pe site-ul dumitale, la care faci referinta scrie KIT DE SUSPENSIE si nu 4 arcuri + 4 amortizoare. :old Multumesc pt raspuns, e lamuritor. E vb de un pret de "bun simt" pt o parte din ceea ce se numeste kit de suspensie. E si asta o strategie de vanzare....... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmins Postat August 8, 2012 Autor Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Va multumesc pt sugestii Masina mea e din 2006 nissan patrol facelift lung si are 140.000km reali verificati M-am gandit sa schimb amortizoarele pentru ca la mers pe teren normal sau accidentat simt in volan si in caroserie toate denivelarile drumului, la hopuri sau traverse masina sare cu mine in loc sa amortizeze socul . La franare nu simt discuri ovalizate dar nu aud nici o troncaneala motiv pt care inclin sa cred ca de vina sunt amortizoarele sa inteleg ca un kit kayaba face treaba buna sau doar Ome Nu vreau sa o inalt pt mine e suficient de monstruasa - it's huge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Nu stiu daca a inteles toata lumea(cei care distribuie suspensii, sigur stiu despre ce vorbesc) dar OME nu este acelasi lucru cu OEM. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Salut. @Yonutz : pachetul de la mine care contine 4 amortizoare si 4 arcuri este cu pretul din link. Pt celelalte : - trimpackere fata de 0.5 : 12 euro/buc TVA inclus - trimpackere spate de 1.0 : 15 euro/buc TVA inclus -un set de bucsi caster de 3 grade : 188 euro TVA inclus -un kit de coborare cutie (la masina scurta) : 122 euro TVA inclus Stima Multumesc ....preturile astea le stiam si eu ... Un amortizor e la tine 150 euro? Un arc 120 euro? Amortizorul de directie 130 euro? :grin: @cosmins ... Nu cred ca doar cu amortizoarele rezolvi situatia ...Cred ca trebuie sa-i pui si ceva arcuri. Amortizoarele Kayaba sunt bune ptr intrebuitari domestice ... Ptr intrebuintarile mai "neortodoxe" trebuie sa pui ceva din gama dedicata ...adica Old Man Emu (OME), Trail Master, Koni, Iron Man, Pro Comp etc ...:wink: Si nu ajung doar amortizoarele ...Un amortizor il poti rupe instant pe capat de cursa daca ai pe masina un arc uzat. Parerea mea. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? hmmm, arc + amortizor=sistem de suspensie fiecare amortizor are caracteristicile mecanice dedicate unui anume tip de arc. DECI: Daca pastrezi arcurile stok ............iti pui amortizoare dedicate acestor arcuri, respectiv OEM sau aftermarket Daca schimbi arcurile ( sau macar ai de gand sa faci asta in perioada urmatoare) poti pune ceva OME , Ironman sau altele, trebuie sa fi atent insa, in acest ultim caz nu poti beneficia de garantie la amortizoare. Ele vor lucra cu niste arcuri ce nu le sunt "pereche" ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Nu stiu daca a inteles toata lumea(cei care distribuie suspensii, sigur stiu despre ce vorbesc) dar OME nu este acelasi lucru cu OEM. Din ciclul sa mai fac o postare in plus OEM adica amortizor pentru directie original asta am vrut sa spun! piese OEM probabil stiu si altii care nu distribuie suspensii ce inseamna..piese OEM sau piese de origine.. OME e OME pana in Australia si inapoi! Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Nu vreau sa o inalt pt mine e suficient de monstruasa - it's huge Omul a spus ca NU vrea sa o inalte, asa ca OME iese din discutie. Sa ii recomandam amortizoare pentru suspensie stock, asa cum spunea si don Luigi, ori kituri arcuri + amortizoare pentru suspensie stock, ori amortizoare aftermarket. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 (editat) Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? Din ciclul sa mai fac o postare in plus OEM adica amortizor pentru directie original asta am vrut sa spun! piese OEM probabil stiu si altii care nu distribuie suspensii ce inseamna..piese OEM sau piese de origine.. OME e OME pana in Australia si inapoi! Precizarea ta este bine-venita, dar remarca mea nu se referea la tine.Patrolator fusese cel care intrebase ce este OEM. Editat August 9, 2012 de PYZ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmins Postat August 9, 2012 Autor Partajează Postat August 9, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? deci care ar fi cele mai bune pt a le inlocui pe cele stock ? kayaba am inteles ca sunt slabute calitativ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmins Postat August 9, 2012 Autor Partajează Postat August 9, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? am pus si o poza cu acaretu' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Re: Amortizoare OME vs amortizoare stock, merita sa dau banii pt un Patrol 2006 facelift ? deci care ar fi cele mai bune pt a le inlocui pe cele stock ? kayaba am inteles ca sunt slabute calitativ Depinde ce fel de model KYB. Uite aici : http://www.kyb-europe.com/kyb-romania/catalogue.asp Cele mi bun sunt "gas a just". Acum tine de tine si de cati bani ai in buzunar. Stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate