Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

far cherokee

bob_cox

Postări Recomandate

Buna!

Lansez aceasta intrebare deoarece am verificat si nu am prea gasit discutii despre farurile "turnate" de cherokee in care nu se schimba becul.Va dati seama ca nici nu am stiut pana de curand faptul ca in aceste faruri nu se poate schimba becul deci va imaginati cat de mare mi-a fost surpriza cand am incercat sa efectuez schimbul de bec...

Intrebarea e daca a gasit cineva o solutie viabila pentru aceasta problema,inca nu m-am interesat cat costa un asemenea far...

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: far cherokee

nu ai ce sa ai faci,cea mai buna varianta este sa pui altele la care se pot schimba becurile.

iti dai seama ce becuri bune daca au tinut atat amar de anii.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

pai tocmai asta e,corpurile celor doua faruri par noi noute zici ca au fost scoase acu din cutie,nu cred ca fostul proprietar le-ar fi schimbat de mult insa la aceste masini(de padure) becurile se duc mai mult de la trepidatiile si socurile foarte intense si nu de la orele de functionare neaparat!parerea mea...

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu

Am studiat si eu problema, ca si ale mele sunt sigilate.

Nu cred ca se ard asa usor, ale mele n-au fost schimbate cel putin din 2000 cred, de cand a fost adusa masina din sua. Le-am scos de pe masina, sters de praf si zici ca sunt acu' scoase din cutie...dar lumineaza foarte slab, deci sunt foarte vechi si nu mai au gaz in ele.

Solutii am gasit asa:

- http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330326008552 - e un kit de conversie de la H6054 la H4... Pret f bun, din pacate livrarea...costa ceva(te duce totul la 100$). Daca ai cum sa le aduci cu cineva care vine de acolo, te-ai scos.

- Tot in SUA gasesti H6054 de la 5$ la 15$ bucata (iar problema cu adusul, oficial ajunge la 100$ cu tot cu transport si taxe)

- Hodea4x4 are de vanzare becuri sigilate H6054 la 123 lei. Sunt si halogen, adica o idee mai bune ca originalele http://4x4-factory.4wdtec.eu/ro_RO/m/1996/jeep/38/xj-cherokee/4/faruri/

- Far nou ~100 euro, dar iar e problema cu livrarea din UK, tre sa gasesti sa ti le aduca cineva si de acolo: http://www.ebay.co.uk/itm/Jeep-Cherokee-1983-93-Wrangler-1986-96-NEW-Valeo-Headlamp-Headlight-67806091-/160713792927?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3ACherokee|Plat_Gen%3AXJ&hash=item256b49dd9f

- de la dezmembrari de pe un cherokee produs in europa.

Bafta la alegere :)

Editat de misca
Link spre comentariu

o sa incerc sa postez cat de repede poze cu farul,sunt marca Wagner si pe pini se afla inscriptionat USA!cat despre model,stiam ca este de Europa,dar se pare ca asta nu ofera certitudini...

Link spre comentariu

Cauta faruri Hella pe ebay.de:

http://www.ebay.de/itm/Hauptscheinwerfer-Headlights-Scheinwerfer-H4-Jeep-Cherokee-XJ-84-01-US-Can-/370637701159?pt=DE_Autoteile&hash=item564bba8027

Sunt ieftine si din punctul meu de vedere alt far nu are ce sa caute pe masina.

Combinate cu un bec bun si relee pentru faruri fac o lumina excelenta.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

da,daca nu gasesc local o pereche ok de faruri in care se poate schimba becul,e-bayul va mai ramane singura solutie...

Link spre comentariu

Sincer, la pretul ala nu merita sa iti bati capul si sa iti pierzi vremea cautand altceva.

Faruri de firma lu' peste de prin magazinele de piese auto, care bat in cer si nu se pot regla nu au nici macar termen de comparatie cu Hella.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

da,confirm cu farurile Hella nu se pot compara fakeurile din magazin insa pe deal ma bazez mult pe proiectoare fiindca inclusiv farurile originale Wagner din USA mi se par foarte-foarte slabe!Totodata orice element care se afla in fata masinii se afla intr-un pericol permanent de a fi trosnit,lovit,spart de vreo creanga si am o retinere in a pune acolo ceva scump!

Oricum,treaba asta cu farul in care nu se schimba becul m-a derutat un pic deoarece nu am mai intalnit pana acu astfel de arogante la o masina!

Link spre comentariu

nu vreau sa supar pe nimeni dar elementele optice de pe e-bay nu-s acelasi lucru cu celelale de pe acest subiect. ramane sa asteptam pozele REALE pt a putea intelege ce cauta colegul...

Editat de laforza
Link spre comentariu

Eu am pe Jeep Cherokee Jamboree un Hella pe stanga si un Bosch pe dreapta cu becuti normale H4 Philips si lumineaza foarte bine sunt multumit de ele. Nu exista nici o diferenta intre ele, insa dupa ce m-am uitat mai bine am gasit protectia de cauciuc a becului dreapta cu sigla Hella, in concluzie modelele europene aveau Hella de noi (am pe usa stanga o eticheta pe care scrie pt export).

Link spre comentariu

nu vreau sa supar pe nimeni dar elementele optice de pe e-bay nu-s acelasi lucru cu celelale de pe acest subiect. ramane sa asteptam pozele REALE pt a putea intelege ce cauta colegul...

Colegul are nevoie de un far complet. Nu e fizica quantica, un far sigilat se schimba cu totul cand se arde becul. Arata exact ca si cele din link.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

ssrli = daca ai terminat de studiat fizica cuantica, poate faci diferenta intre un far complet si element optic...totodata, pe acest subiect, s-a postat o poza cu un "far" care nu e acelasi lucru cu ce-i in link-ul cu e-bay...

btw , colegul nu cred ca are nevoie de "avocat" stie singur ce-i trebuie si cat de stringent...

Editat de laforza
Link spre comentariu

ssrli = daca ai terminat de studiat fizica cuantica, poate faci diferenta intre un far complet si element optic...totodata, pe acest subiect, s-a postat o poza cu un "far" care nu e acelasi lucru cu ce-i in link-ul cu e-bay...

btw , colegul nu cred ca are nevoie de "avocat" stie singur ce-i trebuie si cat de stringent...

Pe unele Cherokee-uri s-au montat sealed beams: http://en.wikipedia.org/wiki/Sealed_beam

Cand se arde filamentul, se schimba cu totul (sticla, reflector, filament) si poti pune tot un sealed beam sau poti pune un far cu bec separat, cum sunt cele din link-uri.

Eu unul nu am vazut diferente constructive intre nimic postat pe topic, dar daca sunt, chiar te rog sa ni le arati :)

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

dupa catva timp in sfarsit o descoperire!am primit de la cineva un far de 4runner(din pacate doar unul) si surpriza:este identic la micron cu cel de cherokee!din pacate nu stiu exact din ce an era donorul fiindca nu a mai fost de fata in momentul tranzactiei!

Link spre comentariu

Buna seara

un aspect negativ este lipsa pozitiei in aceste faruri care se inlocuiesc cu totul

poate nu la toate ci doar la cele ce le-am vazut eu

RAR-ul cere lumina de pozitie alba nu galbena sau rosie asa ca nu se poate folosi al doilea filament al becului din semnalizare pentru a avea pozitie

Respecte.Radu

Nu te certa niciodată cu un prost,

te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta!

Link spre comentariu

pai in cazul cherokee ului treaba e simpla,farul e doar far(faza lunga/scurta) iar pozitia si semnalizarea sunt asigurate de corpuri separate fiecare...pozitia e alba alba.diferenta e la modelele de America unde stim cu totii ca regulile se schimba....

Link spre comentariu

pai in cazul cherokee-ului treaba este putintel mai complicata,doar putin,varianta pt europa are pozitia in far,lampile de sub far sunt pt semnalizare iar cele din lateralul farului sunt doar de forma(sunt anulate),deci in tarisoara noastra normal este ca pozitia sa fie in far.

Link spre comentariu

Buna seara

nu trebuie sa fie neaparat"normal",dar asa cere RAR si "cap de creta" cand te opreste sa-ti strice ziua.

in lampile de semnalizare sunt becuri cu doua filamente si instalatia are fire pentru pozitie dar sunt galbene sticlele.

la lampile laterale(de langa far) se pot pune becuri de semnalizare cu socluri de la lampile de nr.din spate,iar pentru lampile de semnalizare de sub far exista varianta alba.

cam astea ar fi variantele de a fi la limita legalitatii pentru ca nu stiu sa fie specificat undeva ca pozitia trebuie sa fie in far ,in Romania sau Europa.

Respecte.Radu

Nu te certa niciodată cu un prost,

te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta!

Link spre comentariu

nu cred ca este specificat,atata timp cat in romania sunt multe masini americane cu sistemul de iluminat/semnalizat pe sistemul lor.

Am spus cum ar fi normal pt ca asa este la noi,si sti cum e,este normal cum e la tine nu cum e la altii,la fel si cu volanul pe stanga care mie personal imi pare tampenie,dar asta e parerea mea.

Link spre comentariu

la mine e simpla treaba colegii mei!farul e singur,pozitia e sub far si e cu sticla alba iar semnalizarea e in lateral cu sticla galbena.Toate corpurile par a fi din fabrica si fara sa para a fi improvizat ceva pe acolo...

Link spre comentariu

nu este improvizat nimic,al tau este pur sange adica american,dar la cei cu sistemul de iluminat/semnalizare european(cum am si eu) nu poti pune far far pozitie decat daca faci modificarile necesare conversiei pe sistemul american,pe cel european iti trebuie pozitia in far.

la mine unde tu ai pozitia eu am semnalul iar unde tu ai semnalul la mine este anulat,adica este doar semanlul gol fara fire si fasung.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare