Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

y60 lung cu ceva problemute

savagex

Postări Recomandate

Dupa o lunga asteptare, adica vreo 4 ani de cand imi place off-road-ul in sfarsit a ajuns in curtea noastra o masinuta buna pentru asa ceva, e a fratelui meu dar mai pun si eu mana pe ea, am luat-o la schimb cu un passat din 2001 4 motion, tranzactia s-a facut pe forum oarecum. Ei dupa ce a ajuns masina acasa am inceput sa ma uit la ea....primu lucru observat este ca nu are roti, si daca are deabia se vad si trebuiesc inlocuite ca Slava Domnului, este loc.Pe urma am iesit in teren si cand este cuplat 4x4 tuna ceva la puntea fata, nu tare dar tuna, probabil cuplajele, astept opinia cunoscatorilor, sunt cuplaje automate. Cand apas butonul pentru blocarea diferentialului surpriza, nu se aprinde nimic si nici nu functioneaza, deschid capota si furtnul de vacum care are un "Y" apoi 2 electrovalve nu este conectat nicaieri, unde sa-l bag?IMG-20120815-00232.thumb.jpg.35c784fb8fed834d4d06c57bcac6114a.jpg

M-am mai uitat pe dedesupt si iata....furtunul care este bagat in puntea din spate in partea de sus a oalei iar este deconectat, ce rol are si unde trebuie dus?182816563_IMG-20120815-00235rosu.thumb.jpg.dd858b4b5699f32bd6b3ded5ed02ab07.jpg

Puntea din fata curge pe la omocinetice, e complicat tare sa schimbam semeringurile?IMG-20120815-00237.thumb.jpg.9d92a831b0fd1aba748d242e9b31418d.jpg

Masina mai are multe chitibusuri care trebuiesc reparate dar deocamdata ajunge daca le rezolv astea. Are intercooler, toate au sau a fost pus? e in fata radiatorului montat. Masina este inaltata aproximativ 6 cm cu distantiere sub arcuri si cam asa arataIMG-20120815-00236.thumb.jpg.1f3c32374c43d6312b9e3a3a9cc01586.jpg

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: y60 lung cu ceva problemute

1.Furtunul ala din poze ...e aerisitorul de punte si trebuie sa se duca undeva in masina pe stalp in nici un caz sa se termine sub masina ca o sa iei apa in punte...daca e ciupit sau imbatranit iti recomand sa il schimbi ...Nu e "deconectat" cred ca e rupt ...nu se vede prea bine in poze.

2.Masina necesita un tratament pe dedesubt ... ca vad ca ai multa rugina acolo ...Aici e ceva de munca si ti-ar fi mai usor sa gasesti o rampa pe undeva. Inhama-te cu rabdare si timp...perie de sarma (poate fi si rotativa de flex) ...inhibitor de rugina, grund si ceva vopsea de rezistenta la impact (pietre).

3.Cu blocantul e de discutat ceva mai mult. Iti las un nr pe pm ...si incerc sa te edific

4. Ca vezi tu acolo ud la omocinetica e de fapt un efect ... Cauzele pot fi rulmentii pivoti (ai doi pe fiecare parte), simeringurile de la planetare si posibil rulmentii de la rotile fata. De asemenea daca umbli acolo trebuie sa iei si kiturile de omocinetica st/dr.

Operatiunea nu este foarte complexa dar e mult de munca si trebuie sa "lucri" acolo cu raspundere si sa respecti toti pasii (vezi ca s-a mai discutat de multe ori pe tema asta pe forum)

Un alt element care trebuie verificat - planetarele cand le scoti din punte ...ca sigur vaselina mai au... nu!

Partea cu tunatul ... ai grija si nu mai culpla fata pana nu vezi ce gasesti acolo.

Ridica roata fata pe cric ...Daca ai jos sus-jos sunt rulmentii pivoti ...daca ai joc st/dr e rulmentul de roata... Verifica si pivotii de la bara de conexiune respectiv directie ...

LE -am vazut acum masina ...cred ca masina asta a trecut si pe la GPScu (venita din Tulcea parca)...La un moment dat a ajuns si pe la noi la o evaluare pe dedesubt (uita-te si la contraripile spate si la praguri - partea de sub masina spre spate, asta daca nu le-a reparat GPScu deja)... DAR cu rabdare si ceva investitii o aduci usor-usor pe linia de plutire ...Din cate imi amintesc chiar daca motorul ala supura putin pe la garnituri pe sus si pe la turbina, se auzea foarte bine.

Bafta

Ionut

LE - uite aici un topic util cu blocantul ...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59945-Nissan-Patrol-Y61-faimosul-blocant-OEM/page2 (multumim Giorgel) topic pe care o sa-l completez si eu cu pozele si studiul facut de mine.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Multumes Yonut, azi nu ma pot apuca de treaba pentru ca e sarbatoare...adica de gura parintilor nu ca S-ar supara cineva ca lucrii, o sa te sun cand sunt la masina ca sa pot vedea atunci detaliile, intradevar motorul transpira pe la capacul de sus si presiunea la ulei e mica dar sper sa fie doar bulbul

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Unele probleme le-am rezolvat dar mai apar altele, am pus gume noi pe masina goodyear wrangler mt-r 235/85/16 si problema este ca imi uzeaza destul de tare dreapta spate destul de uniform pe toata banda de circulatie a cauciucului, care ar putea fi cauzele si care sunt solutiile?

A 2-a problem apare cand cuplez pe 4x4 si virez maxim stanga fara ca diferentialu spate sa fie blocat masina are un comportament ciudat, oarecum salta de spate, m-am straduit sa inteleg care o fi problema da nu mi-am dat seama, am nevoie de ceva sfaturi si la problema asta!

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare