Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

revizie Y61

marian nicolae

Postări Recomandate

Salut! am fost in concediu asta in Romania si am profitat de ocazie sa-mi fac revizia la nissan (la pret mult mai mic si convenabil decat in austria) asa am ajuns la Yonutz (baiat finut)pe ultima suta de metri cu chiu cu vai ca nu mai puteam merge cu masina, se rupsesera amortizoarele pe fata si la 50 km/h masina sarea ca toti dracii si eu aveam de schimbat buletine,pasaport plus cadastre si acte vanzare cumparare teren(la-m facut pe fimiu mosier) in termen de doua saptamani dar pana la urma am reusit sa rezolv toate astea datorita lui Yonutz si prietenilor lui care au muncit toata ziua de la 9 la 22, trei insi au stat pe masina mea si a fost gata lucru care nu cred ca la-s fi putut rezolva in austria

MULTUMESC MULT DE TOT!

acum ar mai fi ca eu avand jojea de ulei rupta de ceva timp si cei de la unix sau onix cum io chema nu au reusit sa mi-o aduca in termen de doua saptamani chiar daca achitasem integral,la schimbul de ulei nu am putut controla nivelul asa ca am venit cu masina in austria si am comandat aici jojea pe care am primito in 2 zile,masurand uleiu am vazut ca este sub minim si a trebuit sa complectez cu inca 1,5l in total 8,5l,inca o problema ar fi ca la cateva zile dupa ce am ajuns imi facuse o baltoaca mica in spate si dara venea de sus deasupra rezervorului dreapta (partea cu busonu) am intrebat un mecanic (roman) si a spus ca este motorina care a fost pusa peste maxim eu facand plinul in arad si un mosulet de la peco a insistat cu pompa si dupa ce aceasta a declansat siguranta, problema ar fi ca nu miroase a motorina si a spalat antifonul de pe rezervor acum nu stiu ce sa zic ptr ca a continuat sa curga si cand eu ajunsesem acasa si rezervorul erea la sfert.

la lichidul de frana ma-m uitat si este normal asa ca ...?

Editat de marian nicolae
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: revizie

Faza cu rezervoru e delicata ...dar nu nerezolvabila ...

Cum?

1.Dai cuiul de remorca jos (daca ai) - e prins in 6 suruburi ...dar cu atentie ca sunt sigur ruginite (sa nu le rupi)

2.Dai scutul jos, desfaci doua suruburi pe fiecare capete adica 4 suruburi...mijlocul il lasi pe fiecare capat sa tina rezervorul ...asta ca sa nu iti cada in cap ...:wink:

3.Observi de unde vine "umezeala" ....daca intradevar exista

4.Remediezi problema prin lipire sau daca ai gargauni ceva mai mari dai rezervorul jos (trebuie desprins si de la buson + niste mufe dar cu grija sa nu le rupi) si il speli pe interior ...

Partea cealalta ...ti-ai facut "carnetel" ptr masina? :grin:

E bine ptr tine sa ti acolo evidenta intr-o agenda ce si cand ai facut ceva la masina ... la cati km ...ce ulei ai folosit ...etc

La motor ti-am zis ...ca iti mai trebuie un kil ... de cand ai venit cu uleiurile ... :grin:

Normal la masina ta dura cam 6 ore ce am facut noi (omocinetica, rulmenti pivoti, amortizoare f/s, placute f/s, deblocat culisante f/s, schimb ulei si filtre motor, cutie, reductor )...Doar ca ai vazut cu ochii tai ...toate suruburile au fost teribil de ruginite si a trebuit sa le desfacem cu grija.

In mod sigur aia din Austria ... sau unde or fi facut serviceul inainte propietarii acelui Nissan nu prea aveau idee care e treaba pe acolo... atata timp cat am gasit doua kile de ulei in cutie si 500gr in reductor ...asta in conditiile in care nu existau urme de scurgeri sau pierderi ... ca in mod sigur cele doua nu au cum sa se "dea vreodata pe ulei"! :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Re: revizie

ptr motor,grup,cutie mi-ai scris tu pe eticheta aia de la scutu motorului,cu rezervoru mai astept o saptamana sa vad daca mai curge sau se umezeste pe undeva ptr ca astazi am spalato pe dedesupt cu solutie dinaia tare urmand ca saptamana viitoare sa o urc pe un elevator sa curat tot antifonul vechi si rugina si apoi sai dau cu vaselina ca am luat un bidon 5l de LMoli,pe fostul propietar nu cred ca la interesat revizia pe dedesupt atata timp cat a mers motoru

PS cutia merge mai bine ca inainte si nu mai agata

Editat de marian nicolae
Link spre comentariu

Re: revizie Y61

salve

cum a zis si Yonutz , rezolva rapid rezervorul

nu ai vrea sa-ti intre pamant prin pompa si injectoare :(( si sa afli cat costa dupa aceea

si sa blestemi masina

verifica intai segmentul dintre buson si rezervor ( tubul de umplere ) care se mai "freaca" si se gaureste ( daca e asa trebuie sa rezolvi si cauza , nu numai efectul ) , de abia dupa aceea demontezi rezervorul , daca e cazul

bafta

Link spre comentariu

Re: revizie Y61

:tkeu cred totusi ca este din cauza angajatului de la peco care a insistat mai mult decat trebuia cu pompa,ma-m bagat sub masina si nu se mai vede nimic ori cum voi vedea mai sigur cam in o saptamana douo cand voi face gresarea, cum am mai spus am luat un bidon de 5l de vaselina,mai bine zis a luat nevastamea si eu cand am ajuns acasa am vazut ca este vaselina ptr cabluri, totusi eu cred ca va avea efect si nu are ce sa stice poate a mai folosit cineva si imi poate spune cat de eficienta este

cu masina nu fac off road asa ca nu vad de unde sa am namol

ps: si daca ar costa mult reparatia mai bine o schimb:ha:

Editat de marian nicolae
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare