Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diferentiale blocabile Niva

BlackNiva

Postări Recomandate

Re: Diferentiale blocabile Niva

Ma intereseaza 100% blocabil. Plus locul de unde le pot achizitiona...

UITE DE AICI UN LINK:

dar cand faci conversia de pret eu cred ca te vei razgandi :) eu cand am facut conversia ...m-am lasat pagubas plus ca cereau aproape 40% pe transport asa ca am ajuns la concluzia ca nu imi permit :)

http://www.ladaworld.com/product_info.php?cPath=2&products_id=111

dar daca reusesti eu te felicit si sa ne spui cum se comporta:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

masina vine preparata cam asa: 2 trolii -fata cat si spate...roll-cage pe exterior...4 proiectoare pe masina bi-xenon inclusiv in faruri 6000k...diff blocabile fata si spate central avem:))....plus arcuri si amortizoare probabil ARB daca voi putea face rost... plus interior estetic si atragator...

cat despre consum voi venii cu informatii despre cum am reusit sa il reduc...

Link spre comentariu

Adica masina asta vine cu dotari de mii de euro si tu iti faci probleme de consum?:ha:

Editat de Astral
Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Masina va fi preparata fara discutii... Voi cauta o sursa buna dar eram curios sa stiu cine are montate deja...

apreciez in mod deosebit pasiunea dvs pt Lada NIVA (deh am fost distribuitor de asa ceva in urma cu ceva ani) dar sincer , prin montajul blocantelor nu cred ca va usurati viata in vreun fel, masina e cam firava pe transmisie...

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

pai te la muresc eu :)

Niva are rezervorul destul de mic adica in jur de 40 de litri care iti ajung la un offroad mediu aproximativ 200 km parcursi sau cam pentru 5 ore de functionare

eu in etapa de campionat anul asta la Iasi am consumat 37 de litri la 196 de km parcursi si inregistrati pe Teratrip de aici concluzia o tragi tu, restul e variabil si are foarte multe necunoscute .

poti sa stai pe o ravena de 400 de metri 5 ore cum am stat eu si sa toci acolo si 60 de litri daca ai la tine rezerve sau poti foarte bine sa te incadrezi intr-un consum relativ mixt :) de cam 20-22 llitri la suta sa spunem asa unde ai parte si de rally raid si de urcari si noroaie dificile.

dar daca tot vrei sa pui cele enuntate de tine mai sus de c enu vrei sa elimini ce e in plus pe masina? daca tu adaugi la masina tot ceea ce ai zis adaugi o greutate de aproximativ 250 de kg minim ceea ce duce masa masinii undeva la 1600 kg care eu zic ca e cam mult plus ca aici mai adaugi un 200 kg pilot si copilot deci in total ajungi la o masa rulanta de 1750-1800 kg ceea ce pentru o masina de 80 de cai si un cuplu relativ mic eu cred ca e cam mult...sa nu mai spun ca nu prea cred ca te va tine ambreiajul prea mult si nici restul de pe la transmisii...dar tu alegi ce faci.

daca te ingrijoreaza consumul si costurile aferente iti recomand cu caldura montarea unei butelii si a unui sistem GPL baietii care au montate te pot lamuri mai bine.

eu am doua curiozitati si daca vrei te rog pune niste poze sa ma lamuresc si eu;

1 cum montezi si fixezi troliul spate si unde...cum il legi...etc

2 cum montezi si de unde prinzi rollcageul exterior...

tot asa daca poti pune niste poze cu masina s ama lamuresc si eu.

Link spre comentariu

Voi reveni cu poze pe tot parcursul evolutiei.... Masina a primit carb de dacie merge brici si trage la fel de bine... Cap de pompa cu RETUR tot de dacie.... Doar astea si-au spus cuvantul enorm

Sunt distribuitor pe transilvania de aditivi de reducere a consumului de carburant, fac mai multe ei insa partea cea mai misto este ca si fac treaba nu doar povesti

Plus o instalatie de HHO care a luat sabia si a ciopartit consumul.

Masina a fost special achizitionata pentru aceste modificari. Stiam reputatia ei de consum MARE....dar i'am venit eu de hac

Link spre comentariu

Daca vrei sa ai o auotonomie cit mai mare in teren la costuri cit mai reduse, iti recomand o instalatie GPL cu rezervor de 60 litri. Incape la fix in portbagaj, o poti umple cu maxim 48 litri gaz, deci o autonomie de citeva sute de km in functie de stilul de conducere, la costuri cu aproximativ 40% mai mici fata de cele pe benzina. Asta ar fi avantajul gazului, dezavantajul ar fi reducerea spatiului din portbagaj. Pentru motorul pe carburator instalatia nu este scumpa deloc, in citeva mii de km cred ca se amortizeaza.

Daca ai de gind sa "chinui" masina in teren iti recomand in primul rind sa verifici rapoartele din grupuri si la nevoie sa le schimbi.

Diferentiale blocabile gasesti la unguri si daca tii neaparat sa montezi asa ceva ia legatura cu Niva (Atila Ferencz) din Brasov. El te poate indruma cel mai bine.

Cred ca montarea unui diferential blocabil doar pe puntea spate este de ajuns insa "combinat" cu rigidizarea puntii spate.

Ambreiajul iti recomand sa il schimbi cu unul Sachs sau Valeo sau, daca ai drum in Moldova ori Ucraina sa cumperi unul rusesc original pentru ca este foarte solid.

Troliile sunt bune insa ti-as recomanda unul electric pe fata si eventual inca unul manual pentru situatii deosebite in care trebuie sa scoti masina cu spatele. Eu la varianta asta ma gindesc.

Ca sa nu ai probleme cu transmisia incearca sa folosesti anvelope cu dimensiunile indicate de producator dar cu un profil mai agresiv fata de clasicele Voltyre. Poti gasi astfel de anvelope pe site-ul http://www.anveloperesapate.com

Cit despre roll-cage, eu as opta pentru unul interior si numai pentru partea din fata a habitaclului, adica numai pentru protectie soferului si a pasagerului din dreapta. Nu are rost sa ingreunezi masina inutil.

Ca sa nu o mai lungesc mult, sfatul meu, gindeste-te la ce anume vei folosi masina, care va fi destinatia ei principala si in functie de asta iti faci planurile referitoare la modificari si iti stabilesti bugetul.

Nu-mi ramine decit sa-ti urez succes si multa rabdare. Satisfactiile vor veni pe parcurs. Si inca un lucru important, nu ezita niciodata sa pui intrebari chiar daca ti se vor parea stupide unele, nimeni nu s-a nascut invatat.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Instalatie de gaz nu va vedea masina nici daca se termina petrolu... Masina am luat'o expre pentru modificarile de sus. Instalatia de HHO este produsa de mine. Comercializez asa ceva si este mult mai imbunatatita decat ceea ce se gaseste prin magazine. Cei din magazine promit toate cele insa nu e chiar asa. In primul rand ea nu se poate folosi pe timp de iarna pentru ca ingheata, iar aberatiile ca pui putin alcool si merge sunt prostii...ei vor sa vanda indiferent de minciuni...

Bun masina este pe carb adaugand o instalatie am ajuns la un consum sub 5

Ma dau pe noroaie de multa vreme insa acum am carnet si pe langa atv'uri se cuvine si un jeep...va fii dus la extrem cu modificarile insa nu il voi rupe in teren gen apa pana peste el sau noroi pana la plafol sa il recupar cu macaraua...dar nici menajata nu va fii...

Cei interesati de cumpararea aditivilor si a HHO imi pot lasa un mesaj pentru a le oferi mai multe detalii...

Diff'uri blocabile de ce sa nu reziste masina?

Sunt situatii in care ai nevoie de 10 cm si ai iesit din noroi sau dintr'o situatie extrema apoi le'ai decuplat... Mai ajuti cu troliu sa nu fortezi si asa reusesti sa protejezi o gama larga de angrenaje si piese:)

Am vazut o gramada de ...

Vreau extrem...ma urc pe atv'u...vreau plimbari lungi...peisaje, munti ,forestiere, noroaie alaturi de prieteni ma urc in lada :)

Cu inaltarea ei nu voi exagera si nici cu cauciucurile... Eu zic ca trebuie sa fie oke

Editat de Astral
Link spre comentariu

Cum adica a scazut consumul sub 5% la niva pe carburatie?N-am citit eu bine?:grin:Nici matizul nu se poate lauda cu un astfel de consum!M-am uitat si eu putin pe net sa vad ce inseamna instalatia de HHO si,chimia nefiind punctul meu forte,n-am inteles prea multe.In schimb, am vazut ca exista un"econokit",care cica ar fi mai eficient decat instalatia de HHO.Ce sa mai cred?Eu ma pregateam sa pun gpl pe niva....

Link spre comentariu

liviu :) eu zic sa nu te apuci inca de nimic ca apare cat de curand injectia de hidrogen la cutie de conserva :)

glumeam desigur :)

stiu ca e off topic si daca moderatorul considera poate sa le stearga linistit dar o dam din diferentiale in metode de alimentare si alternative la benzina gpl injectie de metanol apa si hidrogen :)

eu zic sa puneti un magnet pe teava de benzina ca asa am auzit mai nou ca are un succes foarte mare acel manson de magneti :) zic astia ca scade consumul cu 1-2 litri...eu tot nu cred dar daca e real eu tot nu inteleg :) sa ma scuzati dar prin magnetizarea benzinei :) si aranjarea electronilor dupa n-s nu vad cum influenteaza scaderea consumului :)

revenind la diferentiale

pana la urma cred ca blackniva vrea sa modifice o niva pe carburator cu rollcage trolii fata spate si alimentata cu hho din spusele lui

eu am rugaminte sa puna cateva poze ca cel putin pana atunci fara suparare imi cam suna a reclama si acumulare de posturi pentru alte necesitati.

:)

Link spre comentariu

Or fii tot felu de papagali pacilea dar nu eu... Tot ce am spus ii adevarat. HHO are o eficienta enorma pe motoarele pe carburatie... Unde nu exista electronica isi face treaba .... Voi reveni cu poze no problem, isa mult pe forum nu voi mai....

Link spre comentariu

Or fii tot felu de papagali pacilea dar nu eu... Tot ce am spus ii adevarat. HHO are o eficienta enorma pe motoarele pe carburatie... Unde nu exista electronica isi face treaba .... Voi reveni cu poze no problem, isa mult pe forum nu voi mai....

pai stii cum e pana la proiba contrarie :) oricum din experienta au fost si sunt multi care fac astfel...nu te acuza nimeni de nimic ci eu spuneam ca ar fi mult mai simplu daca ai pune si tu o poza doua acolo ca stii proverbul "o fotografie face cat 1000 de cuvinte"asa ca te asteptam.

Link spre comentariu

Daca te intereseaza blocante 100% montez fata si spate dac a vrei si planetare HD si aia se poate . Am vreo 5 buc functionale care o freaca destul de des . Ca idee la Niva daca pui blocante de obicei rupe planetara spate si nu fata

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

corect mai bune ca 4,44 nici eu nu am gasit si cel mai bine e sa le folosesti daca vrei sa traga tare cu jenti de vitara pe 15 sau de samurai nu mai stiu exact si de preferinta 205 70 R15 e drept cu un minus pe inaltime si garda la sol dar...asta e faci un compromis daca vrei ceva :)

Link spre comentariu

Eu o sa optez pt instalatie GPL,montata ca la colegul @teopes,sub portbagaj,pt a salva din spatiu,dar la diferentiale nu m-am gandit.La un off-road soft,nu cred ca ar necesita modificarea.Vreau sa mai pun jante de aliaj pe 15 si anvelope cu profil mai agresiv(nu stiu de care)si o sa mai montez kit-ul de inaltare pe fata achizitionat de la colegul @tibles.Cred ca deocamdata este suficient pt a ma descurca onorabil in situatii acceptabile de teren.Daca ar trebui sa mai adaug ceva,asept sugestii din partea voastra!:tk

Link spre comentariu

Eu o sa optez pt instalatie GPL,montata ca la colegul @teopes,sub portbagaj,pt a salva din spatiu,dar la diferentiale nu m-am gandit.La un off-road soft,nu cred ca ar necesita modificarea.Vreau sa mai pun jante de aliaj pe 15 si anvelope cu profil mai agresiv(nu stiu de care)si o sa mai montez kit-ul de inaltare pe fata achizitionat de la colegul @tibles.Cred ca deocamdata este suficient pt a ma descurca onorabil in situatii acceptabile de teren.Daca ar trebui sa mai adaug ceva,asept sugestii din partea voastra!:tk

un troliu pe spate ca pe fata am eu!!!:ha:

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare