Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce parere aveti despre YAESU FT-8900R

vitalies

Postări Recomandate

Cum scrie si in titlu ma tenteaza sa achizitionez aceasta statie http://www.yaesu.com/indexVS.cfm?cmd=DisplayProducts&ProdCatID=106&encProdID=0C4855ADE6394D514EAABAE148B93F5C&DivisionID=65&isArchived=0 - are toate benzile intr-un singur aparat.

Ce pareri aveti despre jucarie?

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce parere aveti despre YAESU FT-8900R

statia pare OK cu ce stie...

problema mare o vad eu in a gasi o antena multi banda (quad band, sau macar dual band) competenta care sa faca pereche buna cu statia asta si care sa reziste la dat cu ea prin crengi.

Ai si varianta cu mai multe antene (dedicate pe fiecare banda) care sa le "unesti" cu duplexoare/triplexoare/etc.... dar e cam mare cablaraia, si mai ai si pierderi de putere...

Altfel nu prea ai nevoie de altceva in plus la statia asta.....aaa si mai e vorba de cost (2300RON) dar daca stai sa aduni pretul a 4 statii bune ptr fiecare frecventa cred ca iesi mai scump oricum...in rest, e Yaesu :n1.... :h5

Editat de l_stoian79

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Statia pare ok, doar ca iti trebuie licenta de radioamator ca sa o folosesti (legal cel putin :) ). Pe de alta parte la pretul ala gasesti Yaetsu FT 857D care se poate deschide si la CB (sau deja este deschisa).

Cat despre antena poti folosi cu incredere o antena ATAS care se calibreaza singura in functie de banda.

p.s. O statie sh gasesti si pe la 2000ron, iar antena parca era in jur de 1000ron (sau noua e 1500ron aici)

Editat de iwa
GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

si mai e o chestie care acu am observat-o: stie doar FM, nu zic sa stie si AM, deci ori trebuie "deblocata" (daca se poate), ori nu folosesti AM (unii de la Salvamont nu-i auzi/vorbesti, de astea....)

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Cel mai important lucru ramane faptul ca trebuie sa fii radioamator pentru statia asta.

Daca nu te pasioneaza radioamatorismul si nu o folosesti la capacitate, sunt "bani in vant"

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Destul de buna statia! Dar daca nu o folosesti in toate acele benzi este ca si cum ti-ai cumparat tir si cari cu el cate un sac de ciment!!! Poti sa zicem sa o folosesti in banda de 11 metrii - adica in 27 de mega si in banda de PMR-uri - 400 de mega. Din pacate vad ca nu are AM (salvamontul nu merge pe AM!!!). Eu sunt radioamator de 17 ani si nu mi-am cumparat pana acum statie care sa aibe mai mult de 2 benzi, dar daca tot ar avea mai multe benzi, ar trebui macar sa aibe toate modurile de lucru! Vad ca postul e vechi si poate acum nu mai conteaza, dar cine stie!

Sanatate, Dan

Eu cand o sa ma fac mare,... o sa fiu un OM MARE!
Link spre comentariu

Atentie: Statia nu emite in alte benzi decat de cele de radioamatori (29/50/144/430), deci nu va emite in 27.225 MHz de exemplu, ca sa tina si loc de statie CB. Salvamontul emite pe 160.000 Mhz FM (si nu AM) si nu emite in banda aceea, de asemenea. Si nici in banda de PMR (446 MHz), din cate stiu, nu emite. Poate doar o varianta deblocata a statiei.

Mitsubisji Pajero Sport 2.5TD din 2003

YO3INP Waze.RO

Link spre comentariu

Asa este, in varianta standard, statia nu emite in benzile "free", dar poate fi "deblocata".

Link spre comentariu

Atar - se deblocheaza din soft sau cu letcon-ul? Varianta 2 nu prea se impaca cu garantia.

Link spre comentariu

Sincer nu stiu exact cum se face la FT-8900R. La unele se pune letconul, la altele se schimba doar configuratia unor jumperi.

Singurul Yaesu la care am vazut cum se deblocheaza, a fost un 857, si s-a folosit letconul.

Oricum nu mai are nici o legatura cu garantia orice interventie la orice statie, chiar daca schimbi doar un jumper.

Link spre comentariu

Statia YAESU FT-8900R nu poate fi modificata sa functioneze in banda de CB (27MHz) !

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

am luat si eu un yaesu 212 care dupa ce i-am scos jumperii acopera destul de mult in banda de 2m. am tinut-o doar in caz de belele, putind fi contactate navele pe canalul 16 -156,800 daca nu ma insel- canal monitorizat oriunde. dar in afara de asta nu prea ai la ce s-o folosesti daca nu esti radioamator. in zilele astea gasesti un telefon satelit la mina a doua in jur de 5oo euro care zic eu ca e mai folositor

Link spre comentariu

Atar - se deblocheaza din soft sau cu letcon-ul? Varianta 2 nu prea se impaca cu garantia.

Vezi mai jos...

http://forum.ih8mud.com/electronic-toys/204177-yaesu-8900-extended-transmit-mod.html

,, Legal" poti sa folosesti doar frecventele PMR care sunt libere si nu este nevoie de licenta.Spun legal cu ghilimele deoarece in aceste frecvente legea obliga sa foloseste 0.5 w iar statia are minim 5 W.

Editat de Pitbul
Link spre comentariu

Vezi mai jos...

http://forum.ih8mud.com/electronic-toys/204177-yaesu-8900-extended-transmit-mod.html

,, Legal" poti sa folosesti doar frecventele PMR care sunt libere si nu este nevoie de licenta.Spun legal cu ghilimele deoarece in aceste frecvente legea obliga sa foloseste 0.5 w iar statia are minim 5 W.

asta doar daca nu esti radioamator.

ca radioamator ai conform licentei si clasei de licenta voie sa utilizezi puteri si mai mari.

cei 0,5 W sunt pentru cei fara nici un act/atestat/licenta...etc.

Legal de data asta fara gilimele poti folosi CD adica zona aia de 27 Mhz cu maxim 4 W si PMR zona de 446 Mhz parca cu maxim 0,5 W daca esti radioamator pe langa astea doua benzi mai poti folosi si altele dar si alte puteri.

Link spre comentariu

Si ca radioamator ai obligatia sa respecti puterile maxime in benzile PMR sau CB. Conform licentei se pot folosi puterile maxime doar in benzile alocate.

Ca in PMR si CB nu se respecta aceste puteri cu sau fara licenta este o alta discutie....

Editat de Astral
Link spre comentariu

Si ca radioamator ai obligatia sa respecti puterile maxime in benzile PMR sau CB. Conform licentei se pot folosi puterile maxime doar in benzile alocate.

Ca in PMR si CB nu se respecta aceste puteri cu sau fara licenta este o alta discutie....

perfect deacord cu tine doar ca trebuie sa fim corecti si sa recunoastem ca atata timp cat ai o statie de genul care "stie" doar minim 5W pe oricare dintre cele doua zone o vei folosi ca atare adica emitand cu 5 W in zona respectiva pentru ca am mari dubii ca daca cineva are o statie fie ea si portabila care permite parca reglajul pana la 1W (deci "ilegal") isi va cumpara un PMR doar ca sa vorbeasca cu 0,5W :)

scuze de off topic

pt on topic Yaesu 8900R o statie foarte buna pt un radioamator dar mult prea mult pentru un utilizator de ocazie adica stie si face prea multe chestii pe care nu le va folosi niciodata iar antena ATAS iara e o antena excelenta dar care se pupa bine cu statiile care au acel antena tuner incorporat sau care au procesoare care fac acordul in functie de frecvanta si care automat dau semnalul catre antena ATAS pentru a modifica lungimea de spic.

deobicei se pupa cel mai bine cu FT897 sau FT 857D.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare