Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Furtun motorina 50 mm

wolfman

Postări Recomandate

Salut

Stie cineva pe unde gasesc furtun de motorina cu diametrul interior de 50 mm fara insertie metalica? As avea nevoie de aprox 2 m si pe unde am sunat vand doar cantitati mari. Furtunele 'normale' de apa/aer au de suferit la contactul cu motorina?

Multumesc

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Furtun motorina 50 mm

pot sa te intreb unde-l folosesti ? la diametrul asta e folosit doar la transfer, deci cu ppa, deci presiune, deci numai cu insertie/plasa de sarma. in functie de utilizarea ta, poate-ti dau alta solutie.

Link spre comentariu

De la buson pana la gura rezervorului. Am intors rezervorul cu 180 grade ca sa nu atinga capsula de la blocant de el si toti pe care i-am intrebat daca modifica rezervoare (sa sudeze/alameasca alta gura de alimentare) au spus ca pot face asta dar nu garanteaza ca o sa tina asa ca am ales cea mai simpla varianta, furtun lung. Daca nu gasesc cred ca o sa pun teava si doua coturi din furtun si gata.

L.E.

La presiune se foloseste furtun normal cu insertie textila. Cel cu insertie metalica se foloseste la absorbtie si e si mult mai scump (aprox. 25 Eur/m)

Editat de wolfman

Link spre comentariu

Cam extrema solutia , eu am tot modificat rezervoare , si nu am avut nici o problema . De fiecare data am facut modificarile cu manutele astea doua si bineinteles ca de fiecare data am folosit cositorirea , in loc de alamire sau sudura autogen . Diavolul se ascunde in detalii , dar limita de lucru e cam greu de atins daca doar modifici un rezervor .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

serios vorbind, sunt de aceeasi parere cu colegul cos, modificarea se poate face fara pb, dar in conditii corecte de damfuire a rezervorului si curatare a partii unde se lucreaza. daca vrei/poti, mai bine pui vreo 2 poze sa-ti dam ceva solutii de modificat. mai bine sa ai de unde alege...

fata de obiectia ta in legatura cu insertia textil/metal, n-are rost sa polemizam aiurea, primul exemplu la indemana e cel de la pompele din statiile "peco"...furtunul de aspiratie e armat cu arc spiralat pe toata lungimea, nu cu tesatura de sarma subtire....

Link spre comentariu

Sau ( daca celelalte solutii nu te satisfac ) schimba pozitia busonului de alimentare pe cealalta parte a caroseriei ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

cos = i-ai cam stins lumina cu solutia asta tehnica....care, de altfel, e f utila cand se poate realiza.

am facut demult asta, dar cu 2 busoane, pe ambele parti, avea tata o 1310 si era f practic la statie, nu mai tii cont pe ce parte e ppa, te bagi unde-i liber.

Link spre comentariu

Ma rog ... nu comentez de lumina sau altele ...da' nu prea cred ...

Eu am doua busoane si alea ...( dar pe aceasi parte ) , si de asta mi-a parut simplu ...

Link spre comentariu

Sa mut busonul, nu prea merge pentru ca e cu capac/usa sau cum ii zice si ar trebui decupat din aripi, sudat, vopsit...pre complicat. Sa tai rezervorul si sa-l cositoresc, nu prea as dormi eu linistit (poate e doar o nebunie de-a mea) dar daca se fisureaza/rupe in varf de munte, am pus-o, mai ales ca teava de alimentare este in partea de jos a rezervorului. Inca mai studiez problema, nu e chiar asa urgente mare. Mai am de facut cate ceva la sistemul de franare si de facut/montat suportii amortizoarelor si amortizoarele.

Link spre comentariu

Daca aia cu mutatul busonului nu-ti suride , asta e si gata .

Insa aia cu modificatul rezervorului o poti aborda fara probleme , chiar si cositorita . Sint prea multe exemple de rezervoare cositorite integral si/sau asamblate prin cositorire . Fabricantul a ales acesta solutie din cauze necunoscute mie , dar totusi merg binior spre o durata de viata de aprox 20 ani . Cam suficient ...

Totusi , nu e o solutie absolut infailibila , ci mai degraba una adecvata tehnologiei de la timpul respectiv .

Rezervoarele de Patrol pe care le-am avut in mina au avut toate aceasi urma de imbatrinire - gitul de umplere era fisurat ,la incastrarea in peretele rezervorului , unele mai mult , altele doar pe o treime din circumferinta . Fisura era fina , greu de observat daca nu stii ca ar trebui sa fie acolo . Se fisureaza doar cositorirea , care dupa parerea mea este facuta imersata in baie , si asta e motivul principal pentru care in zona de imbinare cositorul este doar ce a ramas dupa umectare si patrunderea capilara - si asta e cam putin , suficient dar putin . La toate am remediat cu aceasi cositorire , dar cu un aliaj mai moale , in speranta ca e mai ductil decit cel bogat in cositor folosit initial , si fisurarea nu se va produce .

Astept acum aia aprox 20 ani pentru comparatie .

Totusi , modificarea cositorita e una din putinele solutii de a nu sta la pompa o juma' de ora , sa bagi motorina cu binisoru , din cauza de circulatie groaie prin tubulatura de alimentare . Vrei sa-ti zic de unde stiu ?....

• Like 1

Link spre comentariu

Multumesc @Cos. Ca de obicei sfaturi utile si la timpul potrivit. Acum am venit de la garaj si am splat bine rezervorul interior/exterior. Surpriza... gatul de umplere este alamit de fabrica (material galben). Maine o sa ma ocup de el si o sa-l modific. Daca nu uit o sa revin si cu poze.

Link spre comentariu

Inca o data multumiri @Cos, am reusit sa fac alegerea corecta si cea mai ieftina (20 RON pe doua bare de alama de 4 mm).

1010506754_2012-08-2519_43_01.thumb.jpg.76cf1769ad23524049f6715aa6943bfb.jpg391931047_2012-08-2519_43_26.thumb.jpg.accf463365d8d1776aed56d0dc4e1cd1.jpg228892509_2012-08-2520_24_36.thumb.jpg.4bffc88b8e5fa30333f8a302738f6b40.jpg

Link spre comentariu

Vazusi , sefu' , n-a fost greu si nici n-a durut ...

Prima data e greu ... dup-aia prinzi curaj .... la fel ca la spalat vase ....

Daca nu tensioneaza nimic ( cum e logic si normal ) imbinarea respectiva o vor gasi intacta arheologii peste vre-o mie de ani .

Sper sa-ti foloseasca efortul de a avea blocant pe spate .

Ai ajuns cumva in etapa constructiva in care nu-ti mai pui intrebari despre dubii si angoase , doar duci treaba inainte ? Hai drapelu' sus si tot inainte !

Editat de cos

Link spre comentariu

Teava are un guler de 15 mm, deci e destul de HD. Nici din fabrica nu a avut atata alama in jurul ei. De tensiuni nu cred ca poate fi vorba deoarece este conectata cu un furtun de cauciuc destul de flexibil.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare