Sir. Kid Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Ma bate gandul sa achizitionez Un set de cauciucuri AT(cred ca este tipul). Am auzit pareri cum ca ar avea plusuri si minusuri si ca multi folosesc versiunea resapata! Ce dimensiuni se potrivesc pe freelander pe 16''? Sunt mai zgomotoase ca cele normale? Iarna cum se comporta? Cat de stabile sunt? Creste consumul? Etc. :D Are cineva de vanzare? :D (stiu ca nu aici dar deh... imi poate spune pe privat) Multumiri anticipate, Kid Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander Despre AT-uri gasesti o groaza de informatii aici : http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?563-All-Terrain-%28AT%29 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56600-Anvelope-AT-vs-M-S REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sir. Kid Postat August 23, 2012 Autor Partajează Postat August 23, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander Despre AT-uri gasesti o groaza de informatii aici : http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?563-All-Terrain-%28AT%29 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56600-Anvelope-AT-vs-M-S Multumesc Mult! Ma pun pe citit acum. Raman, insa, valabile intrebarile cu aplicare pe freelander. Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander Salut. Parea mea este ca merita montate anvelope AT. Nu sunt zgomotoase. Nu vad de ce nu ar fi stabile. Iarna comportamentul este mai bun ca al modelelor all season. Nu creste consumul atat timp cand marimea anvelopei nu creste considerabil. Eu umblu cu MT uri pe Discovery si daca nu ar fi sesizabil zgomotul as putea sa jur ca am all season pe ea. Bafta ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AlexStrugariu Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander @ Sir.Kid Exista anvelope General Grabber AT2 215X65 R16 (dimensiunea din talon pt jante de 16) si, din cate am citit pe unele forumuri englezesti, sunt foarte bune pe freelander. Gasesti pe diverse magazine online din RO (nu stiu sigur daca am voie sa pun link-uri pe forum). Bafta la achizitie! Eu mi-am schimbat recent anvelopele si considera ca am facut o greseala ca nu am luat AT-uri... Numai bine, Alex Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander studiaza si oferte ptr Continental CrossContact AT. Ar trebui sa gasesti la preturi bune si destul de usor. :h5 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sir. Kid Postat August 24, 2012 Autor Partajează Postat August 24, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander Multumesc pentru raspunsuri. Ma gandeam la ceva cu profil mai agresiv care sa le pot folosi si iarna pe zapada mare dar si pe sosea. Dupa cate am citit, e cam greu sa faci o alegere buna, deoarece cele cu profil mai agresiv si mai bune pe zapada dau gres pe asfalt si vice versa. in alta ordine de idei pe jante de 16'', Freelander, care e dimensiunea maxima de cauciucuri ce pot fi puse? Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander sfatul meu e sa-ti pui ceva AT/all season de dimensiunea care scrie in talon(CIV)...altfel vei avea diferente in kilometraj + de fiecare data probleme la ITP, sau chiar daca gasesti un politist mai zelos iti ia talonu(in caz ca ai din ala vechi in care apare dimensiunea gumelor)... sa nu mai spun de drumuri europene. o dimensiune mai mare decat cele recomandate da fabricant o vei simti si in puterea motorului/consum/uzura transmisie/directie/etc NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander mdap..pe scurt:da-i cezarului ce-i al cezarului..;)!general graber am auzit ca-s bune rau!!tot freelander am si eu..si..dupa ce-am stat "conectat"cateva zile...si..am mai dat cateva telefoane...m-am hotatra!dupa ce le iau..o sa postez exact ce si cum... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sir. Kid Postat Septembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander ok! astept poze daca poti cu anvelopele montate si pareri! ms anticipat Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander Am auzit pareri cum ca ar avea plusuri si minusuri si ca multi folosesc versiunea resapata! Ce dimensiuni se potrivesc pe freelander pe 16''? Sunt mai zgomotoase ca cele normale? Iarna cum se comporta? Cat de stabile sunt? Creste consumul? 1. chestia cu resapate vs cauciucuri noi, e o chestie de alegere personala, si de buget, etc. Pentru o masina folosita zilnic, si care merge distante lungi pe asfalt, si la viteze mari, eu am ales sa iau cauciucuri noi. Resapate as lua pentru gume dedicate de teren, unde nu ai viteze mari. 2. Ce dimensiuni se potrivesc? Asta poti sa afli calculand dimensiunile echivalente la ce ai in talon / carte. Teoretic poti sa pui ceva mai mare in diametru, dar asta iti poate spune cineva care a facut deja asta - pentru ca nu mi se pare ca ai f mult loc acolo. 3. Depinde ce numesti tu "normale". daca "normale" sunt HT sau HS (exclusiv de asfalt), atunci da, sunt putin ma zgomotoase (dara fara sa deranjeze, aproape insesizabil, dupa parerea mea). 4. Iarna... sunt mai bune decat HT sau HS sau All Season (AT = All TERRAIN), dar nu sunt mai bune decat cauciucurile dedicate de iarna. Poate ar face treaba mai buna in conditii de zapada mai mare, dar pe zapada batuta sunt depasite de cele dedicate de iarna. Diferenta intre ele nu este atat la partea de tractiune, cat la partea de franare. 5. Nu am auzit / intalnit vreo plangere / reclamatie legata de stabilitatea lor, cel putin in conditii de exploatare normala. Desigur, daca ii dai blana permanent si iei virajele scartaind si aproape pe 2 roti, atunci e posibil sa fie o problema stabilitatea AT-urilor. 6. Fata de HT sau HS, cred ca va creste putin consumul, dar ... nu cat sa te deranjeze (depinde cat de sensibil e buzunarul tau) :D Eu am folosit numai AT-uri la toate masinile 4x4 pe care le-am avut (Nissan Patrol), fie de la Bridgestone fie de la BFGoodrich, si am fost foarte multumit de ele. Daca stai mai mult pe sosea, exista AT-uri mai bune decat BFG. Daca iesi mai mult in teren, atunci BFG cred ca sunt cele mai recomandate AT-uri. Cel putin asta este experienta mea. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CB40 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander Salut, poate foloseste cineva anvelope Hankook Dynapro ATM RF10, ma intereseaza dimensiunea 195/80R15 eventual detalii despre comportamentul lor in sezonul rece. Multumesc Freelander Black Spirit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 (editat) Re: Anvelope Off-Road Freelander Salut! Pentru mine este prima iarna cu anvelope off-road. Azi am sa postez si niste poze cu ele montate. Masina pare un pic mai agresiva la aspect, fata de cele originale. Au fost probleme cu montatul lor. Am fost la un service unde stiam ca au masina buna de echilibrat si acolo au incercat sa le puna cu benzina, au incercat de 2 ori, dupa care au renuntat. Am plecat in alta parte, unde baietii mai pusesera asa ceva, au pus totul in maxim 30 min si fara bezina, dar trageau (nu am putut sa-mi dau bine seama de "miscare") trei angajati de ele, parca sa roteasca cauciucul pe janta. Ideea este ca sa strang rau de tot (distanta care ramane pe ambele parti pana in buza jantei este de 2-3 cm -spatiu liber). Cele originale - goodyear hp wrangler sunt cam uzate (mai au floare cam de 3-4mm) iar pe drum curatat este ok, dar prin zapada asta iarna au fost anumite portiuni unde nu am fost multumit de ele (daca nu era masina 4x4 sigur nu mai pleca). Momentan (nu am mers foarte mult) sunt super incantat de ele. Nu am test pe drum uscat si la viteza, sa vad daca sunt zgomotoase (gasisem niste site-uri unde se plangeau de ele ca sunt zgomotoase). Numai bine, Alin Editat Decembrie 9, 2012 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander și ce gume ai pus acum? câți bani te-au costat toate 4? http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 (editat) Re: Anvelope Off-Road Freelander Salut! Anvelopele sunt Hankook Dynapro ATM RF10. P.S. 400€ Numai bine, Alin Editat Decembrie 9, 2012 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CB40 Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander Salut! Anvelopele sunt Hankook Dynapro ATM RF10. P.S. 400€ Numai bine, Alin Multumesc pentru poze, le-am comandat si eu, dupa ce am tot studiat ofertele pentru dimensiunea aceasta, am constatat ca, pentru mine, este cea mai buna alegere pret / profil. Am cumparat 5 buc. jante tabla 15", le-am sablat si vopsit in camp electrostatic culoare negru mat, astept sa primesc anvelopele, momentan folosesc pentru asfalt, varianta de 17" Freelander Black Spirit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander La ce pret au fost jantele, respectiv cat a costat sablarea + vopsirea? Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CB40 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Re: Anvelope Off-Road Freelander Jantele le-am achizitionat uzate, de aici de pe forum, au costat aproximativ 100,00 lei / buc, din cate am vazut sablarea + vopsirea costa intre 100,00 - 250,00 lei / janta, depinde unde se realizeaza, eu spre bucuria mea, am beneficiat gratis de aceasta operatie. Am sa pun niste poze cu ele inainte / dupa. Freelander Black Spirit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate