spooky Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Salutare. Asa cum am promis, revin cu detalii referitor la noua suspensie pe care am pus-o pe masina de la Ironman4x4 Ce am pus: amortizoare fata, amortizoare spate, arcuri spate. Amortizoarele sunt cele pe Nitro-Gas. Mai sunt unele mai heavy duty, mai scumpe. Aveti poze atasate. Am facut masuratori si am obtinut o inaltare (lift) astfel: - la roata din fata: +1 cm - la prag in fata: +3 cm - la prag in spate: +6 cm - la roata in spate: +7 cm Masuratorile au fost facute inainte si imediat dupa ce a fost urcata pe rampa, fara a adauga sau lua incarcatura din masina. Cat despre comportament, dupa un mic drive-test off-road prin Otopeni: SENZATIONAL Eu ma asteptam la o masina mai rigida, care se balanseaza mult mai putin la gropi/denivelari la viteza. Surpriza mare a fost ca aceste amortizoare ofera un confort neasteptat de bun, poate chiar mai bun decat cele pe care le aveam inainte. Nu doar pentru mine, dar chiar si mecanicul, a fost surprins de cum se comporta aceste amortizoare incat si el vrea sa isi puna pe Honda CRV... din pacate nu exista pentru CRV amortizoare. Inclusiv la manevrabilitate, in curbe, mai ales, comportamentul e mult imbunatatit. Efectiv treceam cu viteza peste hartoape iar in habitaclu daca abia simteam denivelarile, nu tu zguduieli sau altceva asa cum ma asteptam de la niste amortizoare mai dure. Cel mai mult se resimte comportamentul mult imbunatatit mai ales pe partea din spate pe care tot timpul o simteam cum se balanseaza si cum raspunde la teren accident. Acum simt intr-adevar necesitatea sa inalt si partea din fata, sa o aduc la acelasi nivel cu spatele... din pacate am de asteptat inca vreo luna pana ajung barile de torsiune. Maine plec pe munte, in zona Buila-Vanturita si o sa pot testa mai bine suspensia. Nu regret investitia facuta. Iata pozele: prag fata inainte prag fata dupa prag spate inainte prag spate dupa roata fata inainte roata fata dupa roata spate inainte roata spate dupa Mitsubisji Pajero Sport 2.5TD din 2003 YO3INP Waze.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 (editat) Re: Suspensii Ironman Foarte frumos , am citit numai de bine despre Ironman , poate poti spune si cat au costat fiecare , manopera pentru schimbat , unde sunt facute . Poate era mai bine sa astepti intai si barile , n-ai mai avut rabdare :ha1 , atunci era o mare diferenta in comportamentul masinii . Sa o folosesti cu placere si ani multi ! Editat August 23, 2012 de Marianw8 ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Re: Suspensii Ironman De ce nu ai ridicat si fata din barile de torsiune? Sunt curios daca cu barile noi o poti ridica pe fata la fel ca spatele, fara sa-ti topaie masina. Am inteles ca asa face daca sunt stranse pana la limita. Presupun ca arcurile sunt "Performance". Abia astept rezultatul final! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johny Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: Suspensii Ironman Nu ne spui nimic despre suspensie dupa un nr. de kilometrii parcursi si ceva offroad? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
spooky Postat Noiembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Suspensii Ironman Salutare! Scuze de intarzierea cu care raspund. Am fost ceva ocupat in ultima perioada si nu prea am avut timp sa raspund. Au venit si barile de torsiune, acum o luna si ceva. Intre timp am mai facut adjustari, am pus si o bara copie ARB (pentru L200 <05) si un snorkel (da, tot L200 pana in anul 05). Ambele cu mici ajustari si chin (thanks to Nike) au fost potrivite. Le-am facut si proba in teren si totul se comporta minunat. Mai ramane de facut o geometrie. Weekendul trecut am facut o drumetie prin Mtii Fagaras si pot sa zic ca, dupa ultima ajustare a barilor de torsiune, masina se comporta excelent. Desi barile de torsiune (dupa noua ajustare) nu sunt torsionate mult (as zice 60-70%) deja masina s-a mai inaltat pe partea din fata cu vreo 6cm. Am facut si niste filmulete video pe care o sa incerc sa le urc zilele ce urmeaza. Momentan voi urca doar poze. Concluzia e urmatoare: cu noile suspensii si amortizoare IronMan4x4, pe langa liftul obtinut de aproape 7 cm, atat pe fata cat si pe spate, comportamentul in offroad s-a modificat complete. E cu totul si cu totul o noua masina, fata de ce aveam stock. Arcurile coloidale pe spate cer o incarcare cat de cat a masinii. Cu portbagajul gol si rezervorul gol, masina are o mica tendinta de a topai. Dar in momentul incarcarii, 2-4 persoane in masina, bagaje, rezervor full, plus 3 canistre pline de motorina, masina se comporta excelent. Si nu doar comportamentul in offroad s-a imbunatatit enorm, dar si comportamentul pe asfalt, mai ales in curbe, s-a imbunatatit. Iar cat despre confortul in habitaclu, asa cum am mai vorbit, este senzational, si asta mi-au zis-o altii care s-au dat cu alte masini cu alte suspensii. Per total, raportul pret/calitate/confort/performanta este excelent. Acum am masina perfecta pentru expeditii lungi. Voi adauga curand o bara spate custom, astfel, nu cred ca va mai avea tendinta de a topai cand masina este goala. In proiect mai am un scut de 3mm, un portbagaj tip safari si un al doilea set de cauciucuri MT. Mitsubisji Pajero Sport 2.5TD din 2003 YO3INP Waze.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Suspensii Ironman Salut, faina treaba ai facut! Spune-mi te rog ce probleme au fost cu snorkelul? Am luat si eu unul si vreau sa-l montez zilele astea, si ma asteptam sa pice la fix pe masina, cel putin ca forma, am vazut ca vine bine pe masina. Referitor la suspensie, am cateva intrebari: - ce amortizoare ai pus: nitrocharger sau foam cell? - ce arcuri ai pus pe spate? - esti sigur ca topaiala e de la arcurile spate? cum ziceam si mai sus, stiam ca topaiala apare de la ridicarea prea mult din barile de torsiune, deoarece dispare cursa basculelor. in teren inclinat, topaiala asta poate fi fatala, eu am patit-o cand mi-a sarit spatele intr-o rapa, din greseala mea... --- aici ar fi utile si parerile meseriasilor --- - nu ai zis nimic de bodylift, sa inteleg ca nu i-ai facut? - kitul Ironman zice ca ridica masina 4 cm, cum ai ajuns tu la 7 cm? Si inca vreo cateva intrebari :) - cat cantareste bara fata? - ce dimensiune ai la gumele din poze? Apropo de bara spate, am vazut una facuta din fier, copie perfecta la bara originala, cu stopurile de ceata incluse. Cred ca merita pusa. Am si eu planuri cu masina, dar din lipsa de bani anul asta, stau pe bara, dar macar adun informatii pretioase pentru la anul... :grin: Eu ma gandeam la un 3-4 cm din suspensie si eventual 4 cm din bodylift, dar inca nu sunt convins de necesitatea unui bodylift. Am vazut un Pajero Sport in varianta asta si cu MT-uri pe 33" si arata beton! Ma gandesc ca ar fi suficient un lift din suspensie de 4 cm si gume pe 265/75/16, pe jante cu ET negativ. Poate isi mai da cineva cu parerea despre solutiile de ridicare la masina asta, inclusiv implicatii asupra comportamentului masinii dupa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Suspensii Ironman Bara de torsiune nu ai inlocuit-o? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Suspensii Ironman liftul de 40mm se refera la masina noua nouta. Asta e alta treaba... una buna, evident... "Topaiala" pt spate se datoreaza faptului ca pe spate sunt arcuri de greutate suplimentara 0-200kg, adica la 0kg lift maxim iar arcurile sunt mai rigide decit arcurile stock pt ca la 200kg incarcare pe spate se ajunge la lift standard de fabrica. De aceea atunci cind incarcata cit de cit - un plin are cca 80l - deja masina se "aseaza" altfel. Aici aveam o nelamurire, despre cum se comporta cu arcurile Performance. Intr-adevar, cu 4-5 persoane si bagaje full in portbagajul imens al masinii, pare o treaba buna. Insa la o iesire prieteneasca de o zi, in care esti singur sau 2 persoane in masina, fara bagaje, daca incepe sa topaie spatele devine periculos. Parca mai era o varianta de arcuri pt spate, standard, dar care acum nu mai apar pe siteul ironman. Barele de torsiune noi dau un comportament optim al masinii atiti pe sosea cit si offroad - nu au nici o legatura cu "topaiala" de pe spate. Ma gandeam ca poate topaiala era provocata de suspensia fata, de fapt... Sunt curios doar daca mai ramane cursa la basculele fata dupa schimbarea barelor de torsiune si strangerea lor pt ajustarea liftului pe fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Suspensii Ironman @ Ironman4x4: multumesc pt lamuririle suplimentare. @ spooky: spune-mi te rog care a fost problema cu snorkelul, ce a fost nevoie sa adaptezi la el. presupun ca e copie chinezeasca, nu original :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
revo Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Re: Suspensii Ironman As fi vrut si eu sa ma bucur de calitatea Ironman, dar din pacate nu am obtinut de la distribuitorul de aici o reducere simbolica de 2,2 %. Ramane sa caut in alta parte,daca stiti pe cineva care stie sa faca vanzari, Pm ! Multam ! Suzuki Jimny , Ironman suspension Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate