gabi.r Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 (editat) descriu pentru pilda si invataminte o întâmplare care a avut loc zilele trecute.... - mașina : patrol B 108 NIS ' dotat ' cu anvelope de strada, fără trolii, fără sufe, fără topor,.fără, fără, fără... - echipaj : Vali. N împreuna cu cele 2 fetițe ale sale si o nepotica...toate trei cu vârste cuprinse între 6 si 10 ani - locatie : Muntii Paring undeva între Stategica si lacul Galbena - durata : 22 - 24 August 2012 Revin.... Editat August 25, 2012 de gabi.r 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat August 25, 2012 Autor Partajează Postat August 25, 2012 (editat) Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta .....continuare : pleacă Vali pe 22 aug. dimineata din zona Hunedoara cu cei 3 copii in mașina spre București pe ruta montana Transalpina cu scopul de a petrece in drum si 2-3 zile la aer curat si cort la munte...ajuns sus in Seaua Stefanu intra la stânga pe soseaua Strategica...coboară din sosea dreapta catre stina de la izvoarele Latoritei, in dorința de a cauta o mică aventura 4x4 spre vale...ciobanii i-au spus ca spre vale e doar proteca de picior si ca izvorul coboară in cascade...se întoarce fain frumos in sosea si continua drumul de crească...găsește un bineviotor care îl informează ca puțin mai in fata exista un vechi drum de taf , care coboara in vale, pe care localnicii merg cu caii si pe care e posibil sa încerci sa cobori si cu mașina ' dacă ii dai a 2 - a ' prin unele locuri...asta se întîmpla undeva in jurul prinzului...ce credeți ca " efectuează " amicul meu vali ? ( va spun toata intimplarea pentru ca între timp am devenit amici si am acordul lui sa va narez povestea ).... revin... Editat August 25, 2012 de gabi.r Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Da iti place sa ne ti in suspans, asa`i ?? :ha: ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat August 25, 2012 Autor Partajează Postat August 25, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Da !!!....așa cum banuiti, Vali decide sa între pe respectivul drum înspre dreapta pe un frumos plai...cu patrolu ăla mare de care v-am spus si cu copiii...( pentru cine cunoaște zona, drumul pleacă in jos din Strategica chiar din dreptul noului ski-lift )...si coboară Vali...si coboară...mai initii pe gol alpin...apoi larg printre brazi pe iarba...apoi mai ingust si puțin mai abrupt...frumos...peisaj...apoi si mai abrupt si puțin inclinat...BING !!! BING !!! BING !!!...aici putea sa se oprească si sa întoarcă in siguranță...da ce credeți ca " decide " Vali ? ...oare sa se întoarcă ???...nu !....continua sa coboare...apar si niște praguri mai urite...apare in fata o coborire mai ciudata pe pietris...continua Vali...patrolu coboară frumos pe LOW...hopa !!!...coborire grava inclinata...Vali...nimic...ataca cu curaj...aluneca spatele spre niște braduti...STOP...4 ore in care cu unealta din dotare denumită ciocan taie omu braduti si pune la rotile din stinga si " reunește " sa coboare ridicind puțin roata spate dreapta de pe pămînt, da coboară...se apropie seara...telefonul nu mai are de mult semnal...se opreste oare offroarer- ul ??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat August 25, 2012 Autor Partajează Postat August 25, 2012 (editat) Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Scuze, nu va țin in suspans insa scula de pe care scriu mai da rateuri si risc sa pierd text...scriu cit pot de repede... Nu !!! continua Vali...in amurg...face pe roti fără asigurare o inclinare pe care mulți ar face un pic pipi...cu cădere spre dreapta....cred ca in virtutea inconștientei....mai coboară câteva sute de metri si propteste fatal pe dreapta pe doi brazi patrolu...aventura STOP !!!...urmează situația aia mai grea...una din fetițe se sperie rău...monteaza rapid cortul...face foc...le da mâncare la copii...aici nota 10 pentru negocierea situației...copiii dorm in creierul muntilor fără griji iar EL face planul de salvare, in sfârșit foarte îngrijorat...cred ca nu a închis un ochi toata noaptea...da merita sa suporte consecința riscului si a faptelor... Editat August 25, 2012 de gabi.r Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat August 25, 2012 Autor Partajează Postat August 25, 2012 (editat) Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta După noaptea grea, pregătește bagaj, echipeaza copiii, abandoneza mașina si urca in circa o ora si jumătate cu copiii pina la drum...ajunge in jurul prinzului pe 23 într-o zona de semnal si suna familia si prietenii, salvamont, samd...un domn Bunescu a luat copiii si ia dus la o pensiune la Obisia Lotrului...familia lui Vali pleacă dinspre București, tirziu vine si cineva din partea salvamont si pleacă mai departe... Lucrurile încep sa meargă din ce in ce mai bine... 23 - 24 urmează aventura foarte grea a recuperarii mașinii si drumul catre București... Happy end !!! sper ca doamnele mame ale copiilor sa nu citească postarea... mîine o sa încerc sa pun câteva poze din timpul recuperarii... Editat August 25, 2012 de gabi.r Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat August 25, 2012 Autor Partajează Postat August 25, 2012 (editat) Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta la salvare si recuperare au participat mulți oameni care l-au certat destul de vehement pe Vali al nostru...pina cind personajul va reuși sa intre sa le multumeasca, vreau eu sa le multumesc public tuturor...contează de foarte multe ori cel mai mic gest de voluntariat si orice sfat bun... avertizez " amatorii " de a încerca traseul despre care am vorbit ca nu se poate face cu mașina !!! este periculos si prea ingust !!! Este cel mult traseu de picior sau de moto-enduro...!!! Editat August 25, 2012 de gabi.r Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laforza Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta ...bine ca ai postat, sa fie invatatura de minte si pt altii, sa nu-i vedem la telejurnal...eu personal, consider ca-ti trb ceva stiinta si experienta (nu mai zic de dotare) pt a te aventura off cu o singura masina... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Bravo Gabi & co pentru reusita.Astept pozele cu interes.:br "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Gabi, eu cred ca ar fi mai bine platita slujba la Salvamont, ar trebui sa te transferi... Felicitari prieteni prntru actiunile voastre! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi.r Postat August 26, 2012 Autor Partajează Postat August 26, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Bravo Gabi & co pentru reusita.Astept pozele cu interes.:br Nike, nu cred ca reuseam fără anvelopele aduse de tine si de Vlad ???( nu stiu sigur daca asa il cheama ) pina la Vâlcea...după ce a primit patrolu simexurile despre care vorbim, a devenit mașina si a urcat eroic pilotat cu span si maestrie de solo-locco ( Titu Sorin )... Nike a fost cel care a preluat si apelul de urgență si ne-a coordonat prin telefon...Vali trebuie sa va multumeasca pentru efortul vostru de a face noapte albă pe drumurile patriei...:br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Bravo NEA GABI ,da pozile unde este ??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta ufff, bine ca a avut cine sa-l ajute, si bine ca a mai avut pe cine sa ajute... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 (editat) Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Ca invatatura eu trag doua: prima este sa sti cand sa renunti si sa te intorci pe drum sigur si doi, sa nu faci expeditii in necunoscut singur si fara ajutoare (scule sau prieteni) mai ales cand ai si pasageri nevinovati in masina. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca pe acea panta inclinata se rasturna si nu ar fi fost ajutat de braduti ? Fiecare este liber sa faca ce doreste cu viata sa insa atunci cand de tine depind si alte persoane, in cazul de fata trei copii, ar trebui sa te gandesti de mai multe ori in ce te bagi si daca merita. Noroc ca au scapat intregi :h5 Editat August 26, 2012 de Pleampa S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Oricum , bine ca s-a terminat fara belele sau alte necazuri . Din pacate , nimeni nu invata din experianta altora . Pur si simplu nu stiu pe nimeni ... Si asta inseamna chiar nimeni .Exceptiile de pina acum sint cei care mai au de invatat si nu li s-a intimplat . Inca nu .... Pina nu ti se infunda grav , nu te inveti minte sa nu te risti sub nici o forma cu pasageri in masina , sa stai cuminte si cu minte in banca ta si sa te obisnuiesti cu regretul ca nu stii ce era 'mai incolo' , sa verifici la pas si sa-ti faci bine socotelile cu o cale de retragere sigura in caz ca se impute treaba ....Si cel mai important dintre toate , sa inveti sa rezisti tentatiei . O poti pune in practica in circumstante mai sigure si mai usor suportabile . Trebuie sa inveti singur . Nu stiu de ce , dar e o lege a firii umane ... Pina anul asta , nu am urmat cele de mai sus . Pot spune ca am avut in ultima iesire de familie niste oportunitati foarte tentante , si chiar m-am pregatit cu plinurile facute , apa pe patru zile , etc ...Si am ales sa ma obisnuiesc cu regretul , si n-am sa uit pe unde trebuie neaparat sa ma intorc , cind imi mai creste mintea si nu voi fi o singura masina . Pina atunci , cred ca voi merge la pescuit . Sper sa prind si eu niste prieteni adevarati , d'aia adevarati . AM AUZIT CA AR MAI FI , RARI SI PUTINI ... 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Bravo NEA GABI ,da pozile unde este ??? Da. In momente din acestea numai de poze iti arde. Felicitari celor din Valcea, care nu sunt la prima lor actiune de recuperare . Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Sorry, pozele nu sunt pentru mine ci pentru cei care fac offroad cu familia si cu o singura masina.:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta la final toti sunt mari doctori si sfatuituitori, dar, la momentul intamplarii, cei implicati au o stare de spirit care influenteaza mult deciziile de moment faptul ca toata lumea e in siguranta este meritul lui, chiar daca POATE a gresit uneori speram ca e ultimul hop si ajungem pe drum bun, alteori verifici de 10 ori inainte sa te bagi poate daca erau persoane majore care sa stea cu copii, omul verifica la picior traseul oricum, eu nu critic si nu dau sfaturi, e bine ca a reusit sa gaseasca calea de iesire din situatie si e exceptional ca nimeni nu a a avut de suferit ... poze... e greu , in momentele alea nu se gandeste nimeni si nu are timp, dar noi de aici de pe sticla... le dorim foarte tare forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plici Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta Ma bag si eu in discutie nu de alta dar in perioada respectiva si eu eram pe munti tot singur insa cu sotia si 2 caini,cazurie in care ajungi in situatii de rahat sunt destule si nu este numai de judecat si criticat ci si de invatat. Cand am vorbit cu Zoli si mi-a spus ca poate e nevoie si de mine la o recuperare nu mi-a venit sa cred si m-am vazut imediat si pe mine intr-o situatie de genul... Mie ieri mi-a aratat natura inca o data ca nu e gluma cu ea.M-am campat langa lacul Vaja si peste noaptea a crescut apa cu foarte mult... scaparea a fost ca am avut grija sa pun semn sa vad acea crestere si am strans catrafusele si m-am mutat mai sus. Natura ne pune capac cam la toti chiar daca esti si 2 masini... Felicitarile mele celor de la Valcea si sper sa nu mai fie nevoie de "echipaje" de recuperare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Re: Aventura 4x4...transformata in situatie de urgenta felicitari,cu toate ca nu cred ca mai aveti nevoie. baieti de la valcea sunt si profesori si mai mult decat atat sunt inimosi si saritori. mereu ati avut o inima mare,cinste voua. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate