Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie masina 4x4 de familie

KAROLOKW

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie masina 4x4 de familie

In legatura cu ' alegerile ilogice' - ma refeream direct la problemele binecunoscute ale LR , complicatiile si bataile de cap de care personal ma lipsesc pe negindite . Fanaticii marcii poate ca le suporta , dar pentru mine care-s un limitat umil sint inexplicabile ( poate pentru ca nu arunc cheile pe birou si de rest nu ma mai intereseaza nimic , nici macar devizul de service , doar sa ma sune cind ar fi ea gata reparata ).

Scuze de off-topic: care ar fi acele "probleme binecunoscute ale LR" in momentul in care vorbim de o masina noua?

Intreb asta deoarece sunt pe forum destule cazuri (proprietari de LR luate de noi), in care masina nu a vazut service decat pentru revizii sau accidente; in ambele cazuri orice marca viziteaza un service ccam cu aceeasi frecventa.

Iar daca vorbim de masini SH, majoritatea "cazaturilor" ajung asa la vanzare din nepasarea proprietarilor initiali. Iar daca cumperi o astfel de masina si nu te ocupi de ea cum trebuie, ori nu stii ce ai cumparat ori esti inconstient!

Da, multe modele LR au probleme, nici una din ele nerezolvabila, toate generate din utilizare si intretinere necorespunzatoare. Au fost si ceva SUV-uri (pe care s-au facut experiente inca din faza de productie) care au avut "probleme specifice" insa si acelora li s-a gasit rezolvare, chiar de catre fabricant. Oare nu spune nimic faptul ca, din totalitatea off-roaderelor produse de LR inca de la inceputul fabricatiei (1948) si cu utlilizare civila, nu militara, sunt inca in circulatie peste 80%? Care sunt marcile cu procentaj asemanator?

Nu vreau sa intram in polemici de genul "care marca e mai mare si mai tare"! Dar lasati-ne pe noi, proprietarii de LR sa ne spunem parerea cata vreme nu ati condus sau avut una "de noua".

Multumesc si, inca o data, scuze de off-topic.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sefu' daca nu s-a subanteles pina acum , mai scriu odata - nu sint fan la nimic si nimeni in afara de respiratie .

E foarte adevarat ca masinile respective inca mai sint in circulatie , dar e un fenomen unic , si nu pentru ca ar fi ele de o mare genialitate . Tocmai pentru ca acest fenomen e unic (.... nu chiar unic - mai sint ele masini vechi care merg si ele cote-a-cote cu fenomenu' , dar ramase in umbra , lipsite de conservatorismul englezesc pentru conserve + un patriotism laudabil , oriunde au ramas masinile astea prin toata lumea .... ) si ideea acestui fenomen e mentinuta bine , popularizata si reamintita de fanii marcii de cite ori e posibil . Asta imbunatateste doar imaginea , din pacate nu masinile la care se refera .

In acesta idee de perfectionism al marcii care a provovat usoara discordie - crede cineva ca masinile 'moderne si perfectionate' se vor compara ca durata de viata cu cele din secolul trecut , chiar si aceasi marca atit de laudata ? Doar se alege o masina contemporana , nu una din cele care au facut istorie .

Derivata direct din raspunsul la acesta intrebare este si parerea mea ca termenul de utilizare de aprox 10 ani care e definit in primele postari ale initiatorului e supraestimat si ar trebui reevaluat , daca se opteaza pentru o masina 'moderna'.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

vesnica problema...vrem masina 3 in 1....vrem masini puternice cu impozit mic....le vrem inmatriculte pe Romania....cand ai 35000 de bagat in masina....iti cumperi una de tura...si una de strada....eu unul asa as face

as vrea sa vad pe cineva facand offroad cu un LRD4....nu cred sa vad curand asa ceva

cel mai aproape de ce cauti tu e Toyota LandCruiser ....inmtriculata pe Brasov...ca la capitala impozitul e mai mare :grin:

Link spre comentariu

Daca as avea bugetul ala pentru o masina as cumpara un Volvo xc60 fara sa ma gandesc. Daca nu vrei sa mergi si la concurs cu ea face tot ce vrei tu de pe lista ta. as lua 2,4 diesel, automat si obligatoriu cu asistenta la urcare si coborare. Eu l-am testat in padure, iarna cu zapada pana la genunchi si am fost extrem impresionat. Plus ca exceleaza la siguranta, consum, autonomie. City safety este un sistem de siguranta bestial. Daca vrei si la concurs mai baga vreo 6000 in un samurai sa ai cu ce sa iti faci de cap.

Stiu ca multi nu vor fi de acord cu mine.... dar asta e parerea mea

vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at
Link spre comentariu

...Si la fel de multi vor fi ... nu si de Volvo , ci de idee ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Scuze,

Salut Karole,cand esti in Bucuresti da-mi un telefon sa vezi masina mea.

0722364408

Costel

p.s. ne cunoastem de la gratar Fane CCF

SALUTARE COSTEL

scuzele de rigoare dar nu asociez numele cu figura :) oricum sigur daca ne vedem ne recunoastem :) pai eu sunt in bucuresti si te sun cred in una din zilele urmatoare mai catre sfarsitul de saptamana poate ne vedem si cu CCF-ul ca nu ne-am mai vazut cred ca de mai bine de un an :)

oricum ne auzim ca ma intrereseaza detaliile si mai ales pe viu utilajul si parerea ta de posesor si utilizator.

intre timp mi-am programat cateva drive-teste pe la respectivele firme sa vad cu ce se mananca si cu ce oferte vin baietii :) ca unii deja imi ziceau de casco gratuit un an,altii de tva altii de set de cauciuce :):):) etc oricum e de discutat ca e vorba de o masina pe care vreau sa o tin cam 10 ani si vreau sa stiu ca iau decizia corecta din toate punctele de vedere.

personal pana acum cei mai reactivi au fost cei de la Toyota care mi-au trimis si oferta si lista costurilor de service acum astept si de la restul sa fac o mica comparatie :)

Link spre comentariu

Ok, ne auzim la telefon.Dealarii iti fac tot felul de propuneri ''indecente'' pentru ca si ei trec printr-o perioada f.grea.

Nu lasa garda jos.

Cele bune

Toyota Hilux 3.0 D4-D,171 cp-2010

VW Golf IV 1.9 TDI,165 cp-2003

Suzuki GSR 600,98 cp-2007

Link spre comentariu

stimati colegi :)

nu vreau sa va enervati sau sa va varsati nervii pe mine ca nu asta e scopul meu sinici nu asta doresc :)

ce vreu este o masina versatila care sa poata face cat mai mult din ceea ce doresc eu :) masina de concurs de standard am o lada niva si ma distrez cu ea de nu se poate,e mica ieftina si la taxe si la intretinere si nu prea pretentioasa iar service-ul mi-l fac singur in masur ain care pot :)

masina clasica si istorica am un M 59 B din 1963 asta pentru a imi satisface egoul patriotic si placerea mea proprie si personala plus ca apreciez o masina bruta dar "neaosa" :) nu m-ar supara inca unul dar nu mai am loc in garaj de ele :)

vreau o masina care sa faca ce spuneam mai sus exact pentru ca vreau sa imi iau toata familia si sa batem de exeemplu apusenii prin sate prin vai nu pe coordonate gps ca la extrem ci pe drumuri de caruta sau de tractor pe unde merge badea Ion catre casa...asta ca ai mei se trag din Salaj si am idee de zona...o masina care ne poate duce la cabana din varf de deal unde nu avem curent si trebuie sa car generatorul unde nu avam lemne si car drujba unde nu avem provizii si car apa mancare si tot ce mai trebuie, o masina care duce un motor fiabil si care isi face treaba corect si fara mofturi.

o masina care sa imi ofere o siguranta atat soferului cat si pasagerilor, ma refer aici la airbaguri laterale/cortina...etc eventual o masina careia i se poate monta un rollcage (aici stiu ca la LR este si exista asa ceva si imi place tare cum arata si cum e facut) o masina la care se poate monta o bara ARB AFN si un troliu o masina careia sa ii pun scuturi sa nu imi fie frica si teama ca daca incalec buturuga risc sa agat ceva pe dedesubt...

expun toate astea pentru a ma face mai bine inteles si automat voi cei cu experienta sa ma puteti indruma sau sa ma puteti sfatui in ideea asta.

e drept ca toate acestea nu le facem zilnic dar ce cateva ori pe an da iar in rest sa poata fi o masina pe care sotia sa o conduca linistita iarna fara grija ca daca se urca pe un maldar de zapada sau daca trece ala cu plugul dupa ce a parcat nu mai iese din locul de parcare,o masina care sa ii confere prin pozitia mai inalta la volan si in interior o mai mare siguranta si desigur copiilor care sunt mai sus si vad ceva mai mult pe drum decat rotile celorlalte masini din lateral.

nu vreau o masina de alergat pe autostrada dar vreau o masina care sa imi confere placere si satisfactie cand o conduc si prin natura ei locurile unde o conduc si unde ajungem cu ea.

intreb si eu acum ca am vazut ca :) COs e reticent cand cer de la masina 10 ani? de ce e mult? la un Nissan y60 sau 61 nu e demult trecut acest termen? mi-ar placea un y61 de prin 2007 parca atunci au fost facute cu motor de 4,2 :) lung dar personal pentru ca stiu pe cineva cu unul de genul si stiu ca il costa diverse piese componente de il rupe ma abtin plus ca nu s emai fabrica si ar insemna sa iau un SH ceea ce nu vreau :)

un Disco e frumos e comod e interesant dar service-ul si piesele sunt extrem de scumpe asta ca tot asa e cineva pe care il stiu si stiu si masina si e mult pentru mine pentru ca nu vreau si consider ca nu merita iar daca tot dau o gramada de bani pe masina aia vreau sa sii merite nu sa dau inca atat pe intretinerea ei.

as ape bune iau un Duster pun remorca la el si am rezolvat problema spatiului si a caratului necesar dar nu am celelalte la care tin mult mai mult.

deci ce primeaza este siguranta si ce imi ofera la bugetul aferent,motorizarea si dotarile aferente bugetului,spatiu de "carat" aferent care prefer sa fie separat deasta inclin spre pick-up (nici in campionat nu ai voie cu canistrele in interior :) ) plus ca miroase si nu e placut :) IWA stie cum e sa conduci cu diluant in nari :):):)

pana acum repet ce spuneam mai devreme cea mai tentanta mi se pare Toyota hilux cabina dubla varianta style parca asa se numeste...dubiile acum stau in alegerea motorului...sa fie 2,5 sau 3.0 ca la intretinere par a fi lafel ma refer la revizii...:) ma opresc ca am scris romane deja :)

Link spre comentariu

Exista variante de imbunatatire a suspensie spate la pick-ul. Nu e ieftin dar cred ca merita banii avand in vedere ca poti cara greutati mai mari sau o poti regla pentru un confort mai bun. Eu sunt fan HJ60 dar nu as refuza un pick-up niciodata.

http://www.perneaer.com/

dar mai sunt multi pe piata cu asemenea sisteme.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Colegule Karolokw ,

Cand vorbesti de pick-up-uri comercializate in Romania , vorbesti in general de motorizari 2.5 si 3.0 Diesel.

Impozitul ar fi cam la fel , daca sunt omologate ca si utilitare , dar asigurarea este diferita.

Legat de sistemul de transmisie integrala ai de ales Mitsubishi cu Superselect ( cu diferential central ) si restul lumii ( care au cutie de transfer ).

In functie de cat de bun si experimentat pilot esti , se poate sa nu te intereseze faptul ca L200 are posibilitatea de a functiona 4x4 permenent fara a solicita suplimentar transmisia si poti opta pentru un Hilux . Totusi , nici calitatea Toyota nu mai este ce era si legenda aia cu indistructibilitatea s-a cam borsit , mai ales cand dai pe un rulment 400 de euro ...si crapa pe la 70-80.000 km. Nu te lasa amagit de preturile din brosuri pentru planul de servis care sunt date pana la iesirea din garantie. Sunt pacaleli de marketing. In realitate costurile sunt duble. Vorbesc din experienta nu din povestile altora.

Nissan Navara este o optiune , mai ales ca este fabricat integral in UE. Piesele vin de pe o saptamana pe alta , nu ca la Toyota Hilux , Mazda BT50 , Isuzu D-Max ...in cateva luni.

Desi imaginea de marca este mai buna la Toyota Hilux , eu personal as inclina spre un L200 dar musai cu Superselect.

Intre L200 cu Easy Select ( adica cel cu transmisie clasica - cutie de transfer ) si Toyota Hilux as alege Hilux.

Noul Ford Ranger este o masina impresionanta tehnic , motor mic ( taxe mici ) , puternic , diferentiale blocabile pe ambele punti ( in unele configuratii ) , consum mic ( dat de producator ) dar ca orice model nou , sigur sufera de vreo hiba de fiabilitate care va costa bani multi.

Ca fiabilitate as indrazni sa fac un top :

Cele mai fiabile ( premiul intai cu coronita ) :

- Hilux , MAzda B2500 , Ford RAnger ( penultimul model ) , Isuzu D-max

Astea au tehnologie clasica , mecanica multa , cutie de transfer si mult - mult fier pe dedesupt.

Cele mai sensibile ( din cauza aportului de tehnologie ) :

- L200 , Navara

E greu sa faci cumparaturi in ziua de azi , indiferent de cate informatii detii despre obiectul vizat. Pana la urma o vei cumpara pe cea in care te simti cel mai bine la volan . Decizia va tine mult de forma si reclama si mai putin de calitatile automobilului ...dar asa patim toti. Dupa ce dam banii ne vine "mintea cea de pe urma" a romanului .

Bafta multa la cumparaturi si sa ne tii la curent cu alegerea facuta.

Editat de JurasikMan
Link spre comentariu

Colegule Karolokw ,

Cand vorbesti de pick-up-uri comercializate in Romania , vorbesti in general de motorizari 2.5 si 3.0 Diesel.

Impozitul ar fi cam la fel , daca sunt omologate ca si utilitare , dar asigurarea este diferita.

Legat de sistemul de transmisie integrala ai de ales Mitsubishi cu Superselect ( cu diferential central ) si restul lumii ( care au cutie de transfer ).

In functie de cat de bun si experimentat pilot esti , se poate sa nu te intereseze faptul ca L200 are posibilitatea de a functiona 4x4 permenent fara a solicita suplimentar transmisia si poti opta pentru un Hilux . Totusi , nici calitatea Toyota nu mai este ce era si legenda aia cu indistructibilitatea s-a cam borsit , mai ales cand dai pe un rulment 400 de euro ...si crapa pe la 70-80.000 km. Nu te lasa amagit de preturile din brosuri pentru planul de servis care sunt date pana la iesirea din garantie. Sunt pacaleli de marketing. In realitate costurile sunt duble. Vorbesc din experienta nu din povestile altora.

Nissan Navara este o optiune , mai ales ca este fabricat integral in UE. Piesele vin de pe o saptamana pe alta , nu ca la Toyota Hilux , Mazda BT50 , Isuzu D-Max ...in cateva luni.

Desi imaginea de marca este mai buna la Toyota Hilux , eu personal as inclina spre un L200 dar musai cu Superselect.

Intre L200 cu Easy Select ( adica cel cu transmisie clasica - cutie de transfer ) si Toyota Hilux as alege Hilux.

Noul Ford Ranger este o masina impresionanta tehnic , motor mic ( taxe mici ) , puternic , diferentiale blocabile pe ambele punti ( in unele configuratii ) , consum mic ( dat de producator ) dar ca orice model nou , sigur sufera de vreo hiba de fiabilitate care va costa bani multi.

Ca fiabilitate as indrazni sa fac un top :

Cele mai fiabile ( premiul intai cu coronita ) :

- Hilux , MAzda B2500 , Ford RAnger ( penultimul model ) , Isuzu D-max

Astea au tehnologie clasica , mecanica multa , cutie de transfer si mult - mult fier pe dedesupt.

Cele mai sensibile ( din cauza aportului de tehnologie ) :

- L200 , Navara

E greu sa faci cumparaturi in ziua de azi , indiferent de cate informatii detii despre obiectul vizat. Pana la urma o vei cumpara pe cea in care te simti cel mai bine la volan . Decizia va tine mult de forma si reclama si mai putin de calitatile automobilului ...dar asa patim toti. Dupa ce dam banii ne vine "mintea cea de pe urma" a romanului .

Bafta multa la cumparaturi si sa ne tii la curent cu alegerea facuta.

saluatre jurasik :)

vad ca suntem de prin zona :) iti multumesc tare mult pentru parerea ta scurta si clara la obiect,exac de asa ceva am nevoie ,multumesc

intradevar stiu ca nici o masina nu mai e ce era pe vremuri dar tocmai deaia incerc sa adun cat mai multe informatii si sa intreb pe cat mai l=multa lume sa nu dau banii pe o porcarie cum era m tentat initial :)

intradevar prefer ustensilele fara electronica sau cu cat mai putina cat mai mecanice ca alea sunt mai fiabile si mult mai usor de intretinut,deasta ma orientam spre Hilux

la hilux chiar daca nu mai e ce era toyota pe vremuri totusi 10 ani consider ca la un rulaj de 200 000 km ar trebui sa tina indiferent ce masina e si cce producator.

stiu ca toyota are parca blocant pe spate ca nu imi place LSD nu vreau selectie din buton de tipul auto...lock...etc vreau stilul clasic cu high si low la maneta :)

detalii de genul.

merg zilele astea sa vad una pe viu si voi reveni cu imprersii pareri detalii dupa :)

Link spre comentariu

Ford Ranger (2012): Conceput in offroad , durabilitate ,Confort maxim, siguranta peste limitele asteptate, construit pe sasiu, rollcage in structura vehiculului, consum acceptabil , impozit mic , utilitara , si 5 ani garantie , eu asta imi cumpar doar sa am $ de avans:grin:

Link spre comentariu

Ford Ranger (2012): Conceput in offroad , durabilitate ,Confort maxim, siguranta peste limitele asteptate, construit pe sasiu, rollcage in structura vehiculului, consum acceptabil , impozit mic , utilitara , si 5 ani garantie , eu asta imi cumpar doar sa am $ de avans:grin:

salutare ma tenta intradevar dar e mult mai scump iar bugetul nu ma lasa :) apropo unde ai vazut aia cu roll cage interior ca eu nu am gasit aceasta informatie pe siteul oficial :) da-mi detalii te rog sa ma uit si eu mai bine putin:)

Link spre comentariu

salve ,

fiecare cumpara ce crede ca i se potriveste , DAR studiati f atenti conditiile de garantie la o masina noua !!!!!

unii dau 3 ani din bara-n-bara , altii au diverse limtari de timp sau kilometraj pe parte electrica , mecanica , punti , injectie , etc......si se lauda cu 4-5-X ani , etc.....

nu aveti idee cate surprize proaste puteti gasii :(

stima

Link spre comentariu

Mazda BT50 este scoasa din competitie. Nu se mai importa pentru ca are doar Euro4 si taxa de inmatriculare este prohibitiva. Nissan au in schimb pe stoc niste Navara gata inmatriculate de anul trecut la preturi cu 5-6000 euro mai mici decat ce se gaseste anul asta. S-au gandit ( in 2011 ) ca vor creste taxele si au inmatriculat un lot pentru a avea ce vinde mai rezonabil in 2012 . Lotul este la nivel de tara si poate fi verificat prin orice dealer Nissan. Acum 3 saptamani cand batean si eu reprezentantele in cautare de masina mai erau cateva bucati destul de accesorizate. Oferta este foarte buna , mai ales ca se poate completa cu 3 cupoane . Sunt foarte flexibili cei de la Nissan . Am inteles ca in cazul unui client serios , acestia se implica chiar in gasirea de cupoane la un pret mai rezon.

Desi nu este calitativ la nivelul unor japoneze , Navara se conduce cel mai apropiat de turism dintre toate pickup-urile de pe piata din tara noastra. Pe sosea , cel putin , nu faci diferenta.

Link spre comentariu

salutare

revin si eu cu ceva noutati :)

nu am apucat inca sa testez Toyota dar ce pot sa spun ca un Navara am studiat asa un pic :) pare interesanta destul de fasneata desi parca lipsea ceva :) oi fi obisnuit eu cu benzinarele...in schimb in offroad...putin cam dezamagit si nu ma refer la mocirle sleauri sau ravene ci doar un drum orizontal sa spun doar ca avea ceva ce semana cu brazdele de la plug doar ceva mai mari si mai ample.

e drept ca erau ceva incrucisari de punti sau punte dar parca nu stiu era un sentiment de lipsa de incredere.

poate mi se pare mie

am citit si niste articole mai vechi gasite de mine despre model si se spunea acolo ca dintre toate Navara ar fi cel mai cel la toate capitolele...eu stiu am ceva dubii desi mai accesorizata si mai noua poate mai bine lucrata fata de versiunea aia NP500 sau cum se numea dar...nu prea.

am descoperit putin mai recent e drept si varianta de camioneta de la land rover aia cu 110 sau nu mai stiu cum dar e cam scumputa :)

oricum Navara parea confortabila loc in spate destul puteam sa stau si eu destul de bine macar cam ca intr-un logan deci pt mine e bine ca oricum in spate vor fi locurile copiilor care ar avea loc lejer.

ce nu am verificat e sitemul isofix care am impresia ca lipseste de la Navara ca de la Toyota sigur lipseste si asta e cam nasol :)

iar laToyota la motorizarea care ma interesa cea de 3 litri nu au diff spate blocabil pe motiv ca au controlul tractiunii...asa ca aici sunt nevoit daca merg pe ea sa merg pe motorul de 2,5 litri...incep sa ma cam desumflu despre ceea ce credeam si doream eu si tare imi e ca incep sa tind catre vreun suv :)

Link spre comentariu

La bugetul pe care ti l-ai stabilit nu ma pot gandi decat la un Pajero 2011-2012, in functie de dotari si km. Din ce stiu au fost unele care au fost omologate autoutilitare de importator. Mi se pare ca inca se mai poate in anumite conditii.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Navara este cel mai lung Pick-up din cele luate in calcul si are cel mai lung ampatament. De aici si concluzia ca unghiul de rampa este cel mai redus , desi are cea mai mare garda la sol in unele configuratii ( parca 230 cm in conditiile in care concurenta are 215 ). Consola spate este cea mai lunga , deci si unghiul de degajare este cel mai putin potrivit pentru off-road. Dar , este cel mai usor de condus on-road si are motorul de 2.5 cel mai puternic dintre toate .

Link spre comentariu

Navara este cel mai lung Pick-up din cele luate in calcul si are cel mai lung ampatament. De aici si concluzia ca unghiul de rampa este cel mai redus , desi are cea mai mare garda la sol in unele configuratii ( parca 230 cm in conditiile in care concurenta are 215 ). Consola spate este cea mai lunga , deci si unghiul de degajare este cel mai putin potrivit pentru off-road. Dar , este cel mai usor de condus on-road si are motorul de 2.5 cel mai puternic dintre toate .

Sigur asta ai vrut sa zici? Is niste informatii destul de folositoare, chiar si pentru mine ca sunt in cautarea unui pick-up si eu, si as dori sa fie corecte daca se poate.

O zi buna!

Editat de symy139

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Am in fata oferta de la Nissan Navara. In varianta de echipare SE Double Cab , cu Jante R16 , da garda la sol 230 mm.

XE King Cab - 217 mm

XE Double Cab - 216 mm

SE Double Cab - 230 ( R16 ) si 228 ( R17 )

LE, LE Plus - 228 ( R 17 )

Presupun ca e din diferentele de anvelope si nu din caroserie.

Oricum nu te ajuta prea mult pentru ca are ampatament 3200 mm in toate variantele si unghiul de rampa e tot mic ( 22 mm ) . Are si cel mai mic vad din toate 450 mm .

ASta este oferta listata de la Dealerul Nissan Brasov. Pe site am vazut ca nu dau garda la sol mai mare de 216 mm .

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna, acum un an am avut si eu aceeasi dilema. Aceeasi inclinatie spre pick up si cam din aceleasi motive ca si tine (loc la munte,mereu ceva murdar de carat, biciclete, motociclete..). Doar ca bugetul era mai redus si am pornit de la inceput cu ideea de a lua un second. Fara sa mai trec prin toate amanuntele am luat pana la urma un L200 din 2008 cu Superselect f bine dotat si ce e mai important cu bena inchisa si cu geamuri. Acum nu as mai schimba-o pentru nimic in lume cu altceva.

In bena poti sa iti bagi mana din mers pt ca exista un geam electric pe care iti poti baga mana sau maximum capul. Altfel daca mentii bena curata e cel mai fain portbagaj din lume...cam inalt e drept. Impozitul mic, rovineta ceva mai mare (autoutilitara) asa ca tot acolo ajungi cam ca un SUV la taxe.

Sistemul Superselect cu cele trei posibilitati si mic-mare e genial pana si o femeie intelege ce si cum. Motorul de 2.5 e ff ff economic daca sti sa il conduci (crezi /nu crezi la drum intins e de 6 daca nu mergi mai mult de 100 km si in oras 8.5%...oras mic e drept)

In fine locurile din spate sunt generoase, si au izofix.

Pt ca am doi copii mici nu mai putem marsaluii ca pe vremuri la munte asa ca masine ne duce pana aprope de obiectiv pe drumuri pe care nu credeam ca reusesc dar daca ai incredere in ea poate tot mai mult....

In fine o iau pe aratura cu elogiile dar din al meu p.d.v. L200 bine dotata e cel mai bun compromis dintre toate pick-upurile.

Link spre comentariu

Si eu te sfatuiesc spre pick-up.Am doi copii ceva mai mari, 9 respectiv 13 ani, si tot timpul trebuie sa caram o multime de hodrobele pentru entertaiment.

Desi este veche, a treia masina in familie, toti o iubim si o respectam pe Toyo.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

desi nu am mai scris de mult pe topic in ultimul timp nu am mai avut disponibilitate de drive teste datorita unor alte prioritati dar :) am vazut un L200 mai de aproape si am avut timp sa il studiez putin vizual :)

detaliile si dotarile le stiu din oferta iar masina o stiu fizic astfel:

pana acum a beneficiat de acceptul formal al sotiei desi nu prea e convinsa de ce ne mai trebuie inca o masina si mai ales un "camion deasta, da ce facem noi cu ditamai masina" :) deja mi-a spus ca farurile nu le vrea alea de serie ca i se par urate si ca le vrea pe alea cu lupa de la optionale :):):) in fine detalii de genul.

global masina pare momentan la un nivel de echipare mediu cea mai ieftina prin comparatie cu celelalte avute in vedere.

pentru a face un mic rezumat...Dmax am fost am vazut...nu prea mi-a placut probabil ca e chestie subiectiva,Fordul asemenea dar aici e chestie de pret care e mult peste ce sunt dispus sa dau,Navara ...e si parca nu e ceva ma retine desi cunosc Nissanu ca masina (preferam un Y61 lung :0 :) Mazda nu iese din calcul din start, Amarok-ul e aproape mai scump ca Ford-ul plus costurile de service sunt mari si fara suparare unii dintre meseriasi imi par cam cioclasi...( ca o paranteza pentru a scoate apa din cutia de climatizare gigeii au dat o gaura si au acoperit-o cu silicon apoi in loc sa desfunde scurgerea... :)

asa ca momentan raman in cursa Hilux si L200 cu un plus pentru cel din urma la pret dar si cu un plus pentru Hilux la fiabilitate asta din discutiile cu posesorii modelului.

in continuare va rog pe toti cei care aveti,avut sau conduce-ti aceste modele in mod curent,daca le cunoaste-ti problemele fie ele vizibile sau nu orice informatie pe mine ma ajuta ca astfel sunt mai atent la ce cumpar si macar stiu la ce sa ma astept plus ca la un drive test stiu ce sa verific sa ma conving sau nu.

Pana acum la amandoua personalul foarte amabil si saritor mi-au dat toate detaliile...costurile de service revizii sunt relativ similare intervalele de revizii asemenea...ramane doar caracteristica de fiabilitate/pret/design/dotari.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare