yety Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Salut! Am un Samurai SJ413 cu motor G13BA , adica pe injectie . Mai nou , rezervorul meu a pierdut lupta cu rugina si s-a spart chiar acolo unde se imbina cele 2 jumatati. Cum nu am gasit pe nimeni sa-l repare, ma gandesc sa-l inlocuiesc.... Problema e ca as putea gasi un rezervor de Samurai , dar de la modelul cu carburator simplu , deci fara pompa aia de benzina din rezervor. Stie cineva daca se poate face o adaptare la rezervorul ala ca sa-i montez pompa pe el si sa-l pot folosi la Samurai-ul meu ? A mai facut cineva asa ceva ? Multam anticipat. Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Modificare rezervor .... operatiunea e relativ simpla. Se monteaza pompa de benzina in exteriorul rezervorului. Se complica un pic numai daca Samuraiul pe injectie nu are conducta de retur (returul fiind asigurat direct in rezervor printr-o supapa regulatoare . Complicatia ar consta (daca e cazul) in instalarea unei conducte suplim si a regulatorului aferent 1 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Modificare rezervor .... Samuraiul pe injectie are returul in rezervor, iar spupapa regulatoare de presiune este pe corpul de injectie.Asadar in rezeror ajunge doar o o teava.Ideea cu pompa de benzina exterioara, mi se pare una foarte buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 (editat) Re: Modificare rezervor .... daca supapa regulatoare este pe corpul de injectie ............ atunci exista teava de retur daca nu are teava de retur ........... atunci supapa de retur este pe corpul pompei de benzina plasata in rezervor hmm, imi scapa ceva? PS ideea este sa montezi un regulator de retur reglabil si cu manometru. In felul acesta poti regla presiunea de injectie si sa obtii ceva caluti in plus ( pe baza imbogatirii amestecului) sau un consum redus prin reglarea unei presiuni scazute de injectie. Editat August 29, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cj01Fiz Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Modificare rezervor .... Salut. Si eu am intampinat aceasi problema. Cand am luat jos rezervorul din locasul lui original... din cauza ruginii si a unu-i surub care nu vroia sa se desfaca m-am ales cu o gaura exact asa cum te-ai ales si tu. Am gasit aici la Cluj un mester care le repara. Am fost cu rezervorul la el.. a vazut despre ce ii vorba... a zis ca se rezova... nu-i problema. Urmeaza sa ma duc cu rezervorul saptamana viitoare la el la reparat... El aproxima costul total al reparatiei undeva pe la 20-30 de lei . Eventual revin cu detalii pe saptamana viitoare dupa ce ma duc cu el la reparat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Modificare rezervor .... Hmmm, treaba cu rezervorul ruginit e o lupta pe care o vei pierde. Recomand unul second hand in mintile lui ... sau unul nou. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 Re: Modificare rezervor .... daca supapa regulatoare este pe corpul de injectie ............ atunci exista teava de retur daca nu are teava de retur ........... atunci supapa de retur este pe corpul pompei de benzina plasata in rezervor hmm, imi scapa ceva? PS ideea este sa montezi un regulator de retur reglabil si cu manometru. In felul acesta poti regla presiunea de injectie si sa obtii ceva caluti in plus ( pe baza imbogatirii amestecului) sau un consum redus prin reglarea unei presiuni scazute de injectie. Scuze, greseala imi apartine.Adica m-am exprimat gresit.Am vrut sa spun ca inrezervor ajunge inapoi, o teava. In partea superioara a rezervorului exista un capac metalic rotund(prins in suruburi) din care ies doua tevi.Una tur, una retur.Pompa este in rezervor si poate fi inlocuita cu una de Logan sau de Solenta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cj01Fiz Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 Re: Modificare rezervor .... Hmmm, treaba cu rezervorul ruginit e o lupta pe care o vei pierde. Recomand unul second hand in mintile lui ... sau unul nou. Un rezervor nou ii undeva la 700 de lei... second hand gasesti de la 250 de lei in sus... cat mai duce asta.. ii bine :D oricum... eu l-am mutat in porbagaj sa il feresc de lovituri si mai stiu eu ce minuni :D sper sa tina mai mult asa :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 Re: Modificare rezervor .... Un rezervor nou ii undeva la 700 de lei. depinde de unde-l iei. eu am platit pe al meu 550 de ron la unix. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cj01Fiz Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Re: Modificare rezervor .... Problema Rezolvata !!! :banana Astazi am ajuns intr-un final cu rezervoul la mester :D . Se pare ca nu era ruginit... avea doar o taietura (cca 2-3 cm) chiar pe partea unde se imbina cele 2 parti... Taiat jos... curatat... pus "petec" asa frumos... sudat... si... GATA !! :D Cost total - 50 de lei Durata - 4-5 ore Revin maine cu poze... ca astazi nu am mai reusit sa fac poze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cj01Fiz Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Re: Modificare rezervor .... uite ca am reusit sa pun si poza cu mica reparatie a rezervorului. Din spusele mesterului.. rezervorul ii bun.. nu da semne de rugina... pe interior arata bine... deci urmeaza pe saptamana viitoare sa-l pun sus... si sper ca am scapat de aceasta problema. In concluzie... se pot repara si rezervoarele... dar trebuie sa gasesti mesterul bun :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Laurentiu.C Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Re: Modificare rezervor .... Nu vreau sa fiu carcotas, vreau sa reamintesc doar legenda reparatiei rezervorului de tabla a daciei: respectivul rezervor avea un strat de cositor pe interior pentru a nu da voie benzinei sa corodeze. Cand acesta, rezervorul, se "spargea" se mergea repede la sudor care il "alamea" cu un punct de sudura dar acolo unde intervenea cu foc pe interior tot cositorul se topea deci era o noua zona de coroziune viitoare. Eu sper ca rezervorul de la Samurai sa nu fie la fel la stratul anticoroziv! Hyundai Elantra Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cj01Fiz Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Re: Modificare rezervor .... Sincer sa fiu.. nu stiu ce sa zic.. asta o sa vedem in timp :) si sincer sa fiu... eu cred ca o sa tina... deoarece mesteru la care am dus rezervorul... se ocupa si de rezervoare de motociclete... deci.. cam are ceva experienta cu ele.. teoretic.. :)) si practic ( ca doar mi l-a reparat :grin: ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Re: Modificare rezervor .... 550-700 ron un rezervor de samurai nou?Pai sunteti fericiti.Eu am gasit la Daihatsu doar pe original si costa 2200 ron :?(.Noroc ca am gasit unul second bun. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Re: Modificare rezervor .... Problema Rezolvata !!! :banana Astazi am ajuns intr-un final cu rezervoul la mester :D . Se pare ca nu era ruginit... avea doar o taietura (cca 2-3 cm) chiar pe partea unde se imbina cele 2 parti... Taiat jos... curatat... pus "petec" asa frumos... sudat... si... GATA !! :D Cost total - 50 de lei Durata - 4-5 ore Revin maine cu poze... ca astazi nu am mai reusit sa fac poze. hmm, 10 lei /0ra ........... superieftin ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Re: Modificare rezervor .... Vin si eu cu niste intrebari: - Odata sudat rezervorul, indiferent cu ce ar fi tratat la interior anticoroziv, nu isi pierde (in zonca incalzita / sudata) protectia anticoroziva? - Am vazut un filmulet pe youtube cu unii care dupa de "alameau" un rezervor bagau in el o solutie pentru a-i crea un strat anticoroziv. Stiti cumva ce este? Si intrebarea definitorie: - Se poate suda sau nu pana la urma un rezervor? E indicat, sau rugineste in 6 luni iarasi? Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cj01Fiz Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Re: Modificare rezervor .... - Acuma nu stiu daca putem zice ca a fost 10 lei/ora.... eu am mers la el pe la 12...se ocupa de o masina in momentul respectiv, o vazut despre ce este vorba, l-am lasat acolo si mi-a zis sa merg pe la 6 dupa el... pretul a fost facut pe toata lucrarea, nu pe ora. Eu am zis ca ii un pret Ok... mai ales daca ii rezolvata problema. - Decat sa dai atatia bani pe un rezervor ( 2200 lei - cat ii cel de Daihatsu ) mai bine faci ajustari pentru un rezervor de la alta masina... cu alta pompa de benzina.. si tot ce trebe... ca nu se merita :) bine macar ca ai gasit la unu mai ieftin :D - Legat de intrebarea " daca se poate suda rezervorul.. " SE POATE !! Saptamana viitoare o sa merg la mester sa-l intreb de chestiile astea cu rugina ( rezervorul meu este in porbagaj, ferit de apa/noroi/ bolovani si alte chestii - nu stiu in ce masura influenteaza aparitia ruginii ) ... cu stratul din interior... si ce ati mai zis voi p`acia sa vad ce zice si pe urma sa vedem. ... in rest.. toate bune si frumoase... momentan :ha: Multumesc :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Re: Modificare rezervor .... 550-700 ron un rezervor de samurai nou?Pai sunteti fericiti.Eu am gasit la Daihatsu doar pe original si costa 2200 ron :?(.Noroc ca am gasit unul second bun. La 2200 ron mai bine cumperi tabla aluminiu si il faci de la zero. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate