Pleampa Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 Lacul Fantanele http://www.youtube.com/watch?v=UEnHr4il0uM S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 Re: Lacul Fantanele Pe caldurile astea, daca mergeai in partea de E a lacului, pe drumul spre Padis, poate aveai sansa sa vezi si biserica din lac... "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat August 31, 2012 Autor Partajează Postat August 31, 2012 (editat) Re: Lacul Fantanele Este prima oara cand am ajuns in acea zona si cum nu cunosteam locurile, am cautat un loc cat mai bun de campare. Poate anul viitor voi trece si pe acea parte a lacului dupa ce strang mai multe informatii despre zona. Nici nu stiam de acea biserica si nici alt drum catre lac, am intrebat localnicii si ei mau indreptat in acea directie, ba mai mult, unii ziceau sa ma duc dincolo de Poiana Horea , la baraj si satul de vacanta Fantanele. La Doda Pilii am facut dreapta (cum cobori spre Rachiteke) iar acolo mi sa spus ca dupa pod sa o iau la dreapta si am ajuns in Giurcuta de Sus si de acolo mai departe pe drum forestier ce urmareste conturul lacului. Desigur, druymul rupt de camioan si resturi de lemn peste tot. Iata cum se incarca si se transporta lemnul. Editat August 31, 2012 de Pleampa S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 (editat) Re: Lacul Fantanele Foarte frumoase locurile astea! Abia astept sa mai merg din nou, intr-o tura pe-acolo. Sugestie::wink: Unifica toate subiectele deschise intr-unul singur, o poveste intreaga a calatoriei (cu descrierea traseului eventual), in care sa pui toate filmuletele si povestile lor. Ai putea sa-i spui "Calatoriile lui Pleampa" :j E mult mai usor de urmarit si de revazut ulterior. Numai bine. Sorin Editat August 31, 2012 de sop Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat August 31, 2012 Autor Partajează Postat August 31, 2012 Re: Lacul Fantanele Nu stiu daca este bine sa fie unificate deoarece fiecare este ditr-o anumita locatie si este mai usor de gasit daca cineva cauta o locatie anume. Initial ma gandisem sa fac un topic cu Apusenii insa am considerat ca este mai bine sa fie separate si de asemenea discutiile si informatiile sa fie pentru fiecare locatie in parte. Se obtin astfel informatii mai detaliate focusate pe o anumita locatie si este mai usor de urmarit. S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Re: Lacul Fantanele legat de zona in cauza in anul de gratie 2012 acolo peste vara campeaza peste 1000 o mie de oameni in colibe, corturi in diverse satuce si catune de vara , de la tigani pana la oameni ca oricare dintre noi , familii care stau toata vara pe munte si culeg ciuperci, afine , mure tot ce ofera pe moment padurea. vin din mai multe judete evident pt a face bani partea frumoasa e ca in zilele noastre inca mai sunt familii care isi petrec timpul impreuna sun cerul liber si isi invata copii niste lucruri care odata era normale, acum a devenit normal ca familia sa se intalneasca in trecere si in viteza dimineata si seara, sa isi lase biletele pe frigider . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat August 31, 2012 Autor Partajează Postat August 31, 2012 (editat) Re: Lacul Fantanele La Doda Pilii era o tabara mare de tzigani. Spre Poiana Horea, unde era plin de zmeura, erau pe alocuri pancarde cu numele familiilor "Familia Xulescu" etc. Probabil ca era semnalizat locul taberei pentru acea familie. Erau lemne taiate la 1metru, lasate pentru data viitoare. Eu am gasit tabere parasite si locurile pustii. Tablitele ramasesera si culmea, destul de curat, fara peturi si alte mizerii. Oamenii astia muncesc din greu pentru o bucata de paine. La capatul drumului forestier m-am intalnit cu un WV T4 plin de tzigani, o Dacie si un Opel vechi, mergeau sa predea fructele la locul de achizitie. Aveau o anumita ora si un anumit loc in care trebuiau sa ajunga. In zona Somesului Cald am scos din mocirla o Dacia cu un tzigan si femeia sa, care, din cauza ca lemnarii blocasera drumul si ei se grabeau sa ajunga sa predea fructele, incercasera sa ocoleasca pe iarba fara sa-si dea seama ca era mocirla si se pusesera pe burta, lemnarii nici nu sau gandit sa-i ajute. In schimb dupa ce iam tras afara pe tzigani si acestia au plecat sau dat la o parte sa-mi faca mie loc sa trec, ciudati. Este adevarat ca tot pe Somesul Cald, am campat langa apa intr-un loc amenajat de cineva si am gasit 2 brazi mari, lasati in picioare dar ciopartiti pe jumatate de jur imprejur la inaltimea de un metru Am gasit si unul culcat la pamant, taiat la fel prin ciopartire la inaltimea de 1 m. Oare tot culegatori statusera acolo ? sau niste grataragii ? desi era cam departe de zonele locuite. http://www.youtube.com/watch?v=4QwU1T5Z7LA http://www.youtube.com/watch?v=GWkE3iBr2KY Editat August 31, 2012 de Pleampa S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 Re: Lacul Fantanele Hmmm iti spun eu de ce nu au ajutat lemnarii tziganii din Salaj: pe unde merg ei, PARJOLESC totul: ciupercile nu mai cresc, afinele nici atata, iar zmeura o taie pur si simplu. In Giurcuta, parca. satenii au rezolvat muuuuult mai simplu problema: au chemat mascatii si gata. Acum au si oamenii ce recolta. Dupa cum ai vazut , nu sunt 3-4 masini, ci 30, 40..... "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate