Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vreau sa ma fac si eu mare, Def 90 !

DKW

Postări Recomandate

Dupa cum spune si titlu', pe viitor vreau sa achizitionez un Defender 90. Asta nu inseamna ca o sa renunt la Freelandere, dar vreau o masina ceva mai potenta dpdv mers pe aratura. Masina va fi pentru uz strict personal, nu va fi share-uita cu nevasta :ha:, deci se va merge pe confortul strict necesar si upgrade-uri decente pe viitor. Nu vreau sa fac masina de competitie din el, dar nici sa ma faca de ras cand mi-e lumea mai draga.

Deci, care ar fi cea mai ok "configuratie" avand in vedere urmatoarele aspecte:

-va fi folosita si la tractari

-va fi echipata gen atelier mobil pt reparatii moto

-va fi scoasa si la coclau

-nu trebuie sa fie mai inalta de 2 m in punctul cel mai inalt (criteriu de baza)

-sa nu rupa la impozit, de preferat cat mai mic/decent...

Deci, sariti cu idei! :grin:

L.E.: nu ma grabesc cu achizitia, este un proiect de viitor si in urma sfaturilor/ideilor o sa calculez bugetul initial.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vreau sa ma fac si eu mare, Def 90 !

Date fiind conditiile de mai sus, propun un 300tdi, an 1994-1998.

Diesel, 2.5l (impozit mic), injectie mecanica (deci buna in teren, piese ieftine, reparatii usoare), euro I sau II (in functie de an), daca e bine intretinut face milionul de km, trage ca un tractor, merge si cu ulei alimentar fara modificari.

Masina poate fi adusa de afara in configuratie autoutilitara N1, asadar taxa decenta (pe la noi se gasesc rar tdi-uri). Dezavantaj la N1 ca va avea doar 2 locuri (fara probleme, avand in vedere destinatia de atelier mobil).

Masina ar putea fi si td5 (tot diesel, 2.5l, 1999-2007), injectie electronica, motor ceva mai puternic, consum ceva mai mare, piese mult mai scumpe.

Pre 300tdi nu recomand (in afara de 200tdi, an 1991-1994) dar care din cauza vechimii probabil are probleme mari la caroserie. Restul motoarelor pre tdi sunt nesatisfacatoare.

Mai nou de td5 iarasi nu recomand, masina va fi mult mai scumpa, motorizari ford, fiabilitatea o stim, piesele le stim cat costa si cum se gasesc, calculatoare, testere, calculatoare, testere ...

In ceea ce priveste inaltimea (cu suspensie stock) este strict chestie de cauciucuri.

Editat de shark
Link spre comentariu

de ce nu un disco 1 in mare e defender pe sub tabla si e muuuuult mai confortabila ...a mea cu kit de inaltare de 5cm si roti 265.75/16 intra la micul fix in parcarea subterana de la Real bv 2M ....diferenta dintre cele 2 e raportul pe HI in cutia de transfer dar CT urile sunt interschimbabile

Link spre comentariu

Problema cu Disco sta cam asa, din cauza rampei de la garaj (gandita cu *****) o masina mai lunga gen Disco va agata poarta cu plafonul. Nu stiu cat de bine se intelege din poze dar as avea nevoie de o masina scurta, sa nu fac prea multe manevre la intrarea/iesirea din garaj. Cu Freelander-ul si platforma se poate intra sau iesi dintr-o singura manevra, dar cam la limita. Iar in garaj nu am spatiu suficient unde sa intorc un Disco...

22092011068.thumb.jpg.2e439decb42e2828f599d4131433310b.jpg

22092011067.thumb.jpg.4626be0c16355b7efba2dfa32b48ef39.jpg

Link spre comentariu

Pai daca-i asa garajul si grinda/poarta nu se poate modifica, atunci cel mai bun lucru ar fi sa faci niste probe cu masina dorita, fie Disco fie Defender 90, sa te convingi ca se poate manevra pe acolo.

Link spre comentariu

Acuma toti o sa te sfatuiasca sa iei un cotet ca al lor, ca apoi sa te invete cum sa-l repari.

Daca ai de carat si o remorca dupa tine, si doresti sa poti depana la randul tau motocicletele respective nu poti sa butonezi si la masina de tractiune cand crapa ceva in drum. Cel mai bine e sa mergi pe un 90 cu 2 locuri, poate iese autoutilitara, cel mai nou model pe care-l permite bugetul tau; deja la 8-10 ani intra rugina in ele si e nasol... Achizitionat fara modificari si apoi, vezi ce nu-ti place si incepi modificarile. Capacitatea de tractiune e de 3500 kg, deci ai ce face cu ea. Abia dupa aia, o sa intelegi de ce englezii au o anumita porecla pentru Freelandere.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Ia Carabinierul ca nu mai gasesti inmatriculate din astea.Iti pui a 2-a baterie si esti gata de lucru.Are scuturi pe jos, gume ca lumea, etc.

Si un 110/130 e extrem de scump inmatriculat.

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Ia Carabinierul ca nu mai gasesti inmatriculate din astea.Iti pui a 2-a baterie si esti gata de lucru.Are scuturi pe jos, gume ca lumea, etc.

Si un 110/130 e extrem de scump inmatriculat.

Momentan sunt in groapa cu bugetul ca am terminat de facut KV6-le, intre timp mi-am tunat clavicula cu suruburi, asa ca ma limitez la a strange informatii pana va intra noul buget de cheltuieli.

Carabinierul lui KYK imi face cu ochiul de ceva vreme.:grin:

Abia dupa aia, o sa intelegi de ce englezii au o anumita porecla pentru Freelandere.

Farmlander, Gaylander, Costlander, etc... Freelander-ul n-a reusit sa ma dezamageasca, am stiut ce si cat sa-i cer de fiecare data. 90-ul imi va fi util pentru capabilitatea de remorcare aproape dubla fata de Freelander, nu are rost sa rup un Freelander cand un Def se achita mai mult decat onorabil la ce o sa vreau eu sa-l utilizez. Vreau Def pentru ca stiu limitele Freelander-ului.

L.E.: vedeti ce scrieti p-aici ca mai citeste si nevasta-mea :ha:

Editat de DKW

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare