cristeaandm Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Am prin garaj niste jante de Range Rover Classic, si as vrea sa le readuc la viata. Ma gandeam la niste solutii de genul DIY. Ce spuneti de pasii acestia, luati de pe un alt forum. "Cum sa iti vopsesti singur jantele. Cost estimativ 120-150 ron+timpul pierdut+berile baute dar nu prea multe ca dupaia nu mai faceti treaba si satisfactia lucrului facut de tine,indiferent ca a iesit bine sau nu. :P MATERIALE NECESARE: Spray Primer 2 Buc. Spray Vopsea 4-5 Buc. Spray Lac 2 Buc. Chit Auto - optional daca janta prezinta zgarieturi Hartie Abraziva de 240,400/600,1000 Degresant sau Diluant Rola Schoci Lavete O sticla cu apa calda Decapant vopsea-optional PASII DE URMAT: 1.Se spala bine jantele 2.Se freaca cu hartie abraziva uscata de 240 3.Se degreseaza 5.Se freaca cu hartie abraziva umeda de 400/600 6.Se degreseaza 7.Se da cu chit daca este nevoie 8.Finisam cu hartie abraziva umeda de 1000 9.Se degreseaza 10.Se aplica 2 straturi de primer,primul strat mai subtire 11.Dupa ce sa usuca se corecteaza imperfectiunile cu hartie abraziva umeda de 1000 12.Se degreseaza 13.Se aplica 3 straturi de vopsea 14.Se aplica 2 straturi de lac dupa ce sa uscat vopseaua NOTA:Pauza intre straturi este de 25-30 min. Spor la treaba." Ar mai fi ceva de completat, alte detalii sau materiale necesare? O alta susrsa de inspiratie ar mai fi: [video=youtube;_oG-1uzLJr0] S-auzim de bine 2 :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante Am de completat cu singura informatie pe care o cred valabila - incearca prin orice mod posibil sa le sablezi , e cel mai indicat , iar rezultatul sablarii corecte te va convinge ca pentru cele patru jante e cea mai bine investita suta de lei . Daca aceasta metoda e departe sau imposibil de aplicat ( deci daca e departe inseamna doar ca ai mult de mers , dar nu trebuie renuntat ) mai poti incerca decaparea cu doua linguri de soda de rufe pentru fiecare 5 litri de apa , o cuva de plastic , un electrod de depunere la plus ( orice fieroanga de suprafata suficienta ), piesa la minus si un redresor de incarcare pentru baterii auto .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Septembrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante Sa-nteleg ca aceasta operatiune de sablare m-ar scapa de punctele 2-6 sau 2-8. Janta este de metal, trebuie ca pulberea cu care se sableaza sa aiba anumite caracteristici? Pentru una de aliaj se pastreaza aceeasi pasi cu sau fara sablat? S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 (editat) Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante Sa-nteleg ca aceasta operatiune de sablare m-ar scapa de punctele 2-6 sau 2-8. Janta este de metal, trebuie ca pulberea cu care se sableaza sa aiba anumite caracteristici? Pentru una de aliaj se pastreaza aceeasi pasi cu sau fara sablat? S-auzim de bine Daca e de tabla, se sableaza normal, daca e din aliaj, cu calciu, sau gheata carbonica (sunt niste utilaje prin BUc, daca vrei caut sa vad daca mai gasesc contactul- vroiam sa sablez Monumentul lui Horea, dar costurile pentru a transporta utilajul acolo m-au depasit....) Editat Septembrie 3, 2012 de bogthebat "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Septembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante Azi am dat curs acestei operatii si cam asa fu: 1. 4 Jante Range Rover Classic ce asa aratau inainte de operatiunea de indepartare a vopselei negre (in prealabil spalate cu jet) 2. Dupa ce am incercat diverse metode, cum ar fi, flex cu perie de sarma, frecat cu peria de sarma, arse cu lampa cu benzina/gaz, am filosit diluantul si carpa, ulterior pentru intrega suprafata hartie abraziva cu insistenta maxima pe xonele cu rugina. 3. Dupa inca o decapare cu diluant cu o carpa curata am dat un strat de grund gri 4. Stratul de vopsea l-am aplicat doar pe suprafata catre exterior, in doua straturi repetate. 5. Grundul si vopseaua folosite Pentru operatiune timpul alocat a fost de aproximativ 5 ore, iar ca si costuri avem: 2 sticle de 500 ml diluant - 20 lei 2 spray-uri grund - 56 lei 1 spray vopsea de jante - 25 lei de prin ograda hartie abraziva 40 cm si lavete S-auzim de bine 1 :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante Am si eu unele identice , donate prin bunavointa unui cunoscut . Din pacate nu a donat tiganului (- adica io ...) si rabdarea ta , pentru care te felicit . Jante nituite ...tubeless . Ciudate ( pentru mine , imi aduc aminte de cazane nituite , cu niturile etanse ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante Salut, Eu am aplicat metoda "lenesa": - perie sarma - hartie abraziva - vopsea kober "hammer" (sau protecta 3 in 1 de la policolor) - pensula - solutie degresat: "PUR" aloe vera de spalat vase :) Jantele se curata cu peria sarma, se mai curata foarte putin cu hartia abraziva, apoi cel mai important se spala foarte bine cu "PUR". Se aplica Kober hammer cu pensula. Aceasta vopsea are: inhibator de rugina, grund si vopsea. Efectul "de ciocan" face sa nu se vada denivelarile. Exista si varianta fara "efect de ciocan" (si la kober si la policolor). O sa pun diseara o poza cu o janta, daca nu uit. Deocamdata am facut doar una, astept sa ajung sa iau vopsea argintie, nu-mi place pe negru. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante Inca nu stiu daca sa aplic si 1-2 straturi de lac, sau sa las asa. Acum numai timpul ne poate spune daca am facut corect totul sau mai lucram in primavara. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adb Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante Salut! In Bucuresti stiti pe cineva care sableaza si vopseste jante? Din auzite... cica sprayul acela nu ar tine foarte mult... Eu am 4 jante de samurai de vopsit si inca nu am gasit pe nimeni pt treaba asta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante Salut! In Bucuresti stiti pe cineva care sableaza si vopseste jante? Din auzite... cica sprayul acela nu ar tine foarte mult... Eu am 4 jante de samurai de vopsit si inca nu am gasit pe nimeni pt treaba asta... București, Șoseaua Giurgiului, vis-a-vis de Dedeman - 0722.340.642 http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bamse Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante Salut! In Bucuresti stiti pe cineva care sableaza si vopseste jante? Din auzite... cica sprayul acela nu ar tine foarte mult... Eu am 4 jante de samurai de vopsit si inca nu am gasit pe nimeni pt treaba asta...[/quote In Bucuresti, zona Baneasa mi am facut un set de jante de aliaj: sablare, vopsire electrostatica, indreptat si reparat o fisura, mi au demontat si anvelopele in pret si le au montat la loc cu tot cu echilibrat...m-a costat 500 de lei sablarea si vopsirea electrostatica ceea ce mi se pare okey si a durat 4 zile toata treaba. Saptamana viitoare merg din nou cu jantele de tabla de pe Bestie ca au cam ruginit iar pretul este de 350 de lei pentru jantele de tabla indiferent de diametru, sablare si vopsire electrostatica.nr tel: 0763 692 707 Va salut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Re: DIY curatat, pregatit, vopsit jante ... Din auzite... cica sprayul acela nu ar tine foarte mult... Eu am 4 jante de samurai de vopsit si inca nu am gasit pe nimeni pt treaba asta... Dupa mai bine de un an in care nu le-am dat jos de pe masina, cam asa se prezinta situatia. Pe muchiile jantei, la imbinare si prin cateva locuri unde s-a mai frecat, a aparut culoare de rugina superficiala. In zona prezoanelor s-a si exfoliat din cauza frecarii si strangerii piulitelor. Pe interior, unde nu are decat stratul de grund, in zona unde a luat contact cu fuzeta si in cateva puncte au aparut "flori" superficiale de rugina. In concluzie sunt multumit de rezultat pentru cat am investit ca si bani. Ca si munca, se pare ca nu a fost suficienta, asa ca pentru o lucrare ca la carte pentru un efect indelungat recomand sablarea. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate