Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achiziție Range Rover Vogue 2002-2005

Giovanny

Postări Recomandate

Salut!

:hl

Nu știu dacă sunt printre voi posesori de modelul pe care îl caut eu, dar sper să primesc măcar câteva sfaturi. Am văzut că sunt destui posesori de modelul precedent...

Am găsit ceva SUV-uri pe mobile.de (cu voia administratorului pun un link:http://suchen.mobile.de/auto-inserat/land-rover-range-rover-td6-vogue-leder-blau-beige-münchen/166417202.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=14800&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2002-01-01&maxPrice=15001&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=150000 .) Dacă nu este voie îmi cer scuze și voi șterge imediat linkul. Cam așa ceva ne dorim (și eu și familia). Să fie 3.0D motorul de pe BMW din ce am citit eu, care e mai ușor de întreținut și mai fiabil.

Pot spune că sunt îndrăgostit de această mașină. Nu am avut ocazia să o conduc, cunosc un prieten care are un Range Rover Supercharged din 2004 dar nu suntem atât de apropiați încât să-mi permit să "i-l cer o tură". Vreau să vă întreb pe voi ce știți despre acest model, ce probleme are? Cât de scump este la întreținere și așa mai departe. Vreau să precizez că mă uit doar la Range-urile cu km sub 150.000 pe mobile.de.

Îmi cer scuze pentru postul lung, și vreau să primesc cât mai multe sfaturi:pr1.

Mulțumesc anticipat:)

I Love Range Rover Vogue 2002-2005
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achiziție Range Rover Vogue 2002-2005

Salut. Ce pot sa-ti spun eu despre acest model este ceea ce cunosc despre componentele comune Land Rover. Eu unul as cumpara o masina sh numai de la proprietar si sincer pana in 60.000 de km, asta in speranta ca acesta nu a umblat la kilometraj. Ceea ce ar trebui in prima instanta este verificarea pernelor de aer si functionarea corecta a compresorului. Componentele articulatiilor sunt usor subdimensionate si ar putea avea ceva probleme, in concluzie si acestea ar trebui verificate. Restul verificarilor sunt cele standard, respectiv verificarea carnetului de service si a interventiilor care s-au facut de-a lungul timpului ( daca au fost necesare ). In rest nu vad de ce ar exista altfel de probleme. Eu iti recomand sa cauti mai sus de 2005 daca iti permiti si sub 80.000 de km. Bafta !

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

Salut!

Nu cred ca vei gasi foarte multi adepti ai modelului (RR Vogue) pe aici.

Este o masina, in principiu, scumpa, atat ca achizitie cat si ca intretinere: la electronica pe care o detine nu este o masina pe care s-o repari "la coltul blocului"! Deci ai in vedere ca, pentru orice problema, vei face o vizita la reprezentanta. Tot legat de costuri, nu este o masina pe care s-o bagi, fara strangere de inima, prin paduri si prin noroaie (desi nu se poate spune ca n-ar face fata, cu succes, provocarii).

Este unul din ultimele modele dezvoltate de BMW inainte de vanzarea companiei catre Ford, in 2000: drept urmare si motorizarile BMW au fost rapid inlocuite de motorizari Jaguar si Ford (la fel si cutiile de viteze)

Motorul, M57D30, este unul din cele mai reusite ale acelor ani, dar, utilizat pe RR "sufera" de boala generala a motoarelor "6 in linie": racire deficitara, in special la ultimii doi cilindri (cei dinspre volan). In rest este un motor foarte bun, care, intretinut corect, nu-ti va crea probleme mult timp de acum inainte.

Ca opinie personala: m-as intreba in primul rand, "de ce o masina, al carei pret de plecare a fost undeva la 70k lire (noua), a ajuns sa se vanda, dupa 9 ani, la pretul asta (cca 11k lire)?". In rest, daca te "impaci" cu costurile (include aici achizitia, inmatricularea, impozite, etc), casca bine ochii inainte de a scoate banu': sa nu iei vreun cazan fatuit pentru vanzare! (cum se mai intampla pe la parcurile auto detinute de turcaleti, pe oriunde ar fi ele)

Bafta si te asteptam cu impresii despre comportament si utilizare!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

am avu una la intretinere .....nu pot sa o laud ....masina avea 80 de mii reali folosita doar la ture lungi afara din tara ......s a inlocuit la ea toata bucsaraia aparatorile de noroi disparusera de la rugina discuri placute un rulment sau 2 ....cam asta as verifica pe dedesupt si mai ales sa nu fie ruginite suruburile si maruntaiele de sub masina....in rest nu curgea nu boncanea motorul nu papa ulei etc motor transmisie par ok si nu am auzit sa fie belele cu ele.........in schimb pe partea de electronica masinile alea sunt un cosmar nu exista un calculator sau modul care sa nu aiba erori memorate dintre cele mai stranii....le stergeai si reaparau dupa un timp ...nimic evident defect ...pot spune ca nu numai la masina aia am vazut acelasi lucru...din ce stiu exista ceva note tehnice(date de producator) in legatura cu compresoarele care trebuiesc inlocuite cu pernele pe spate si conductele aferente ....mai au o problema cu infiltratii de apa in habitaclu (apa sta pe burta masinii mocheta fiind groasa nu ti dai seama din prima ) apa care ajunge pe ceva cablaje si distruge conexiunile (de aici o gama intreaga de beculete prin bord module care nu mai fac treaba displayul central nu mai lucra ramai fara lautari etc)

masina aia cand merge e tun si nu are rival nici ca performante nici ca aspect si nici ca si confort dar cand se strica te apuca dracii pana ii dai de capat (vorbesc din punctul de vedere al celui care se da cu testerul pe ele ) si din nefericire se cam strica

Link spre comentariu

Aici poti citi cam ce si cum http://www.rangerovers.net/rrmkiiiremedies.html#intro ...macar stii despre ce e vorba, ceea ce la alte masini nu prea gasesti asa detaliat:wink: partile "comune" is cam aceleasi indiferent de motorizare

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

În primul rând vă mulțumesc că nu m-ați luat la mișto în privința vârstei și a preferințelor... Pentru că până acum, cui am spus, m-a luat în râs... Că ce visez la vârsta mea la mașini de astea...

@ Cristi S, mulțumesc mult pentru sfat, vreau să precizez că nu vreau acum, urgent, să achiziționez această mașina... Deocamdată am alte probleme:) precum mutatul la București, pentru că încep în câteva săptămâni facultatea, și nu voi mai avea timp de pierdut... Dar știu eu, într-un viitor, vreau să achiziționez un RR Vogue, și am spus că mai bine mă interesez din timp...văd că sunteți niște oameni deschiși și vă mulțumesc enorm pentru înțelegere. Cristi, poate peste 1 an,2 sau când voi cumpăra mașina asta, vor ajunge prețurile celor din 2005 mai jos... Așa cum ai spus tu... Oricum trebuie să fie lansat noul model peste câteva zile la salonul auto de la Paris:) și cel mai devalorizat va fi modelul 2009-2012... Care este o navă spațială, la care deocamdată pot doar să visez :).

@ teddybear, mulțumesc mult de informații, întrebarea ta e firească, legată de preț, dar gândește'te că aceeași întrebare poți s-o pui și unui Audi A8 sau unui S-klasse care noi aveau prețuri de peste 100.000€, variantele cele mai full și cu motoare 4.2 TSi sau S500i care acum se vând pe la 15.000€-20.000€. Deci nu e nimic de mirat la preț. Eu sunt îndrăgostit de mașina asta... Îmi place și nu pot să nu mă gândesc la ea... Sunt un fan înrăit...(am chiar și o pagină pe facebook intitulată RangeRoverVogueFan). Știi tu când ți se pune pata, greu te mai răzgândești. Până nu te convingi tu că nu e așa buna precum pare (în cazul meu RR Vogue), nu te lași. Și dacă nu voi reuși să îl conving pe tatăl meu să achiziționam un RR, vă promit eu că vom ține legătura și voi strânge bani personal pentru un Range Rover Vogue :)) după ce îmi voi termina facultatea (drept), chiar dacă vor trece 10 ani :))- vă promit că vin la o întrunire Land Rover : x.

@ nae rx 4 mulțumesc de sfaturi și de experiențele povestite.

@ sierraferry merci pentru link, în seara asta îl voi citi amănunțit. "

I Love Range Rover Vogue 2002-2005
Link spre comentariu

Si aici gasesti toate buletinele tehnice de care ai nevoie

http://topix.landrover.jlrext.com/topix/content/document//lookup/select?groupId=104&cat=BULLETINS

Lectura placuta si te asteptam la intalniri cu masina sau fara.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare