Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dodge Durango V8 5.9...de pastrat

daniel_hnatec

Postări Recomandate

Va salut.

M-am hotarat sa pastrez Durango-ul pentru ca pretul de vanzare ar fi mic, asadar incerc sa gasesc posibilitati de reducere a cheltuielilor:

- pentru consum ma gandesc la o instalatie GPL, ce imi recomandati, cam la ce bani si ~cam care ar fi consumul pentru un mers normal, rog sfaturi de la persoane care si-au montat si sunt in cunostinta de cauza;

- pentru impozit ma gandesc la transformarea in utilitara, unde se poate face, ce presupune si cam cat costa in total sau a doua varianta ar fi inmatricularea pe Bg (desi incerc sa evit pe cat posibil).

Va multumesc anticipat pt pareri/sfaturi!

Daniel.

P.S.: este acelasi motor, Magnum V8 ce se regaseste si la Grand Cheroke.

Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dodge Durango V8 5.9...de pastrat

Pentru transformare in autoutilitara gasesti in sectiunea "Juridic" mai multe topicuri pe aceasta tema, dar, pe scurt, iti pot spune ca sunt necesare urmatoarele modificari facute la service autorizat de RAR pentru astfel de modificari :

- se pastreaza doar scaunele din fata;

- spatiul rezultat in spate trebuie delimitat printr-un grilaj despartitor fixat de caroseria masinii;

- geamurile de la spatiul din spate trebuie inlocuite cu tabla.

.....Si despre aventura cu actele pentru transformarile astea, iti recomand sa citesti si topicul de mai jos :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68222-Inmatriculare-omologare-4x4-%28LR-Defender%29-ca-AUTOUTILITARA-!&p=755734&viewfull=1#post755734

Link spre comentariu

Multumesc!

Am trimis mail la RAR pentru a-mi transmite ce trebuie sa fac pentru a transforma masina in utilitara, raspunsul lor a fost:

"Buna ziua,

Va aducem la cunostinta ca în conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice aplicabile RNTR-7, modificate si completate prin O.M.T.I. nr.1275/2009, modificarea parametrilor constructivi si functionali ai vehiculelor rutiere se accepta de catre RAR numai daca este efectuata de catre operatori economici autorizati conform Legii nr.222/2003 (exceptie fac cazurile in care acel model a fost construit si ca autovehicul din categoria N, autoutilitare). Pentru mentinerea în circulatie, vehiculele astfel modificate trebuie supuse omologarii individuale conform conditiilor constructive in vigoare la data omologarii.

In consecinta, urmeaza sa va prezentati cu vehiculul la o reprezentanta a RAR in vederea identificarii si, dupa caz,unui atelier autorizat pentru modificari constructive în baza Legii nr.222/2003, pentru efectuarea modificarilor si instalarea elementelor constructive specifice, care sa justifice încadrarea vehiculului respectiv în categoria autoutilitara. Precizam ca lista atelierelor respective si datele de contact ale acestora se afla publicate pe adresa noastra de internet: http://www.rarom.ro

In vederea omologarii, solicitantul activitatii respective trebuie sa puna la dispozitia RAR declaratia de conformitate din partea atelierului autorizat, care va cuprinde inclusiv codul de varianta al vehiculului rezultat in urma transformarii. "

Editat de daniel_hnatec
Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Va salut.

M-am hotarat sa pastrez Durango-ul pentru ca pretul de vanzare ar fi mic, asadar incerc sa gasesc posibilitati de reducere a cheltuielilor:

- pentru consum ma gandesc la o instalatie GPL, ce imi recomandati, cam la ce bani si ~cam care ar fi consumul pentru un mers normal, rog sfaturi de la persoane care si-au montat si sunt in cunostinta de cauza;

- pentru impozit ma gandesc la transformarea in utilitara, unde se poate face, ce presupune si cam cat costa in total sau a doua varianta ar fi inmatricularea pe Bg (desi incerc sa evit pe cat posibil).

Va multumesc anticipat pt pareri/sfaturi!

Daniel.

P.S.: este acelasi motor, Magnum V8 ce se regaseste si la Grand Cheroke.

Ce Durango ai ?

Pentru Durango 2007 , 5.7L HEMI costul unei instalatii e de aprox 9000 ron !!!

Link spre comentariu

Ce Durango ai ?

Pentru Durango 2007 , 5.7L HEMI costul unei instalatii e de aprox 9000 ron !!!

Scrie in TITLU, 5,9....

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Este din 1999, pentru instalatia GPL am primitun cost pe la 5000-6000 lei parca, este pentru V8, nu cred ca este prea importanta capacitatea.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Parerea mea e sa o inmatriculezi pe BG. Pe firma si "tu" ca utilizator. Nu are nimeni ce sa iti face. Te costa 500 EUR. Te duci dimineata la Ruse si pleci dupa amiaza cu numere si acte. EU asa am facut cu un F350 si voi continua cu alte masini din familie!

Succes!

radiez de energie pozitiva !!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare