Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfaturi confectionare bare pentru Vitara

RaduCampina

Postări Recomandate

noroc baieti

vreau sa incep un proiect maret si anume sa fac Vitara mea sa arate ca aceasta din figura de mai jos

deci bare fata spate, laterale plus praguri, suportul de canistra :) si portbagajul de deasupra

barele fata spate o sa le fac din tabla groasa dar pentru ca nu am cu ce sa le ambutisez am sa sudez drept si apoi rotunjit usor

despre barele laterale nu stiu cum sa le indoi sa iasa bine aici am nevoie de voi

si mai e ceva , tabla de 2mm e ok pentru bara fata si suportul de troliu?

multumesc

IMG_1633.thumb.jpg.85ab29068b9e78ee0b88c877e507774a.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfaturi confectionare bare pentru Vitara

Doua imagini si doua sfaturi - 'cata pi net' , ca e destula informatie pe forum si mult mai multa pe 'afara' ... numai s-o poti duce ....

... daca ai intrebari despre cele cele din foto , doar intreaba-ma !313503645_P1040935(Medium).JPG.cfae46798f3e3606156f7954d1b0e79d.JPG1581125914_P1040939(Medium).JPG.944c9b0990da9e49da22a711d1788898.JPG

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Doua imagini si doua sfaturi - 'cata pi net' , ca e destula informatie pe forum si mult mai multa pe 'afara' ... numai s-o poti duce ....

... daca ai intrebari despre cele cele din foto , doar intreaba-ma ![ATTACH=CONFIG]150670[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]150671[/ATTACH]

salut, ma intereseaza dimensiunile barii fata,eventual ceva cote, sau desen daca ai.

Link spre comentariu

Salut!

Am si eu o intrebare catre tine: Cata greutate esti dispus sa adaugi la vitara si ce efecte va avea asupra comportamentului off-road si on-road al masinii ?

Dupa ce raspunzi, intreaba-te singur: Se merita la genul de off-road pe care il faci tu?

Avand in vedere ca masina e mica/scurta, eu nu mi-as bate capul cu protectiile de aripi. O bara fata/spate usoara metalica e de ajuns, rotile iesite in afara vor proteja aripile.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Masina e într-adevăr micuța, sidekick 2 uși. Dar cu bara de plastic din fata dau des pe jos,de asta vreau sa ii fac bara de metal. Nu sunt încă hotărât încă de model, vreau și suport de troliu pt achizitie ulterioara.Am rămas de câteva ori împotmolit și singur nu am reușit sa o scot .

Link spre comentariu

cos, sper sa nu te superi, nu este cu intentie. Nu pun la indoiala calitatea lucrarilor tale.

Este plin netul, forumul, olx-ul si multe "ateliere de offroad" de monstruozitati asa cum ai dat exemplul de mai sus, adevarate ancore pentru o masina al carui atuu este greutatea scazuta. Peste tot vezi "copii ARB" de 85+kg. Din filmul: cum o vrei? Sa fie mare frate, sa ma protejeze....

Personal eu as merge pe asa ceva:

p1010075_1.jpg.32f55907019b7cfc71bcd1f92b7e25de.jpg

p1010074.thumb.jpg.11224affe301155dea5dc3f3e2908087.jpg

Dar, ia la socoteala si cat de mult vrei sa te opreasca politia pentru modificari neautorizate.

Editat de koais
Link spre comentariu

Daca pui tevile alea si troliu la vedere nu se ia politia de tine?

Cel mai bine faci o bara sa semene cu originalul(troliul ascuns), o vopsesti in culoarea masinii si treci mai neobservat prin trafic.

Link spre comentariu

Daca pui tevile alea si troliu la vedere nu se ia politia de tine?

Cel mai bine faci o bara sa semene cu originalul(troliul ascuns), o vopsesti in culoarea masinii si treci mai neobservat prin trafic.

Cu siguranta vei atrage atentia. De aceea am scris "dar". Fiecare isi cantareste riscul. Eu prefer o bara de plastic ranforsata cu metal pe sub. Un fel de protectie ascunsa.

Link spre comentariu

orice varianta de bullbar vei alege, nu trebuie sa scapi din vedere scopul acestuia, care nu e acela de a da cu masina in pomi ( ca altfel ne puneam toti niste sina de tramvai in botul masinii)

1. sa fie usor , pt ca 99% din timp , il cari degeaba .

2. sa aibe prinderi solide de masina , am vazut ceva bullbar-uri ce au zburat de pe masini

3. sa fie construit rezistent. Rezistent nu inseamna neaparat din tabla groasa , ci sa aiba imbinarile bine sudate si ceva ranforsari in punctele critice. Daca alegi vreo tabla groasa ( 4-5mm) tine cont ca la impact , bullbarul va rezista eroic dar sasiul se va stramba ( e din tabla de 2-3mm), iar reparatia sasiului costa bani nu gluma. Eu le fac ( pt Patroale grele) din tabla de 3mm partea centrala si 2mm flapsurile laterale. Rezulta un bullbar de vreo 27 kg (pt Y61), ccu oarecare deformabilitate ce fereste sasiul de rele tratamente.

4. nu te ieftini la vopsele, e pacat de munca ca sa il vezi in 3 luni cum curge rugina pe el

5. fa o fereastra generoasa in zona tamburului , te va ajuta nespus atunci cant cablul se va incalci pe tambur.

6. pune ferit cutia de relee si mansoneaza suplimentar cablurile cu ceva protectie . Daca in timp freaca pe vreo tabla si da la scurt , iti ia masina foc, doamne fereste. Ar fi indicat montajul unui heblu de conectare a plusului. Nu e prea indicat ca sa umble curentul pe fire si relee cand nu ai nevoie de troliu .

Cam atat m-a dus capul sa iti zic, cred ca mai sunt colegi cu ceva experienta ce mai pot completa lista de mai sus cu sfaturi

• Like 1

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare