Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Statii CB ieftine - pareri, experiente, comparatii.

JurasikMan

Postări Recomandate

Nici una. Ambele sunt statii proaste , de buget. La banii aia cumperi un Stabo XM-3003e , un President Teddy sau un Maas KCB- 8040 , ii pui o antena ML si nu mai faci upgrade la combinatie in urmatorii 5 ani.

Edit Atar: Era vorba despre comparatia dintre Midland 100 Plus si Cobra 19dx IV EU

Editat de atar
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Midland 100 Plus vs Cobra 19dx IV EU

La fel "de buget" sunt si cele trei amintite de tine. In special Stabo si MAAS.

E greu, spre imposibil, sa poti face o recomandare 100% obiectiva, mai ales cand este vorba de statii ieftine.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Re: Midland 100 Plus vs Cobra 19dx IV EU

Am si specificat " la banii aia " ...deci in acelasi buget. Pe cele recomandate de mine le-am auzit la lucru in trafic . Ma mir ca sunt asa ieftine. Cobra 19 DX ( care se gaseste prin toate "super" si "hyper" market-urile din Romania mi se pare de departe cea mai proasta. Intra la categoria " conserve " . PE cele doua le-am auzit doar pe stand , in centrul orasului si cu o antena cocotata pe cladire. Proaste si pe emisie ( la masurare erau destul de mult sub puterea de 4 w ) si pe receptie ( cam lipsa de filtre reale la ambele ) . Mai rau de asa se poate doar TTI.

Nici eu nu as cumpara o statie ieftina , dar toate cele de mai sus au un mare atuu si anume dimensiunile reduse care nu te obliga sa deteriorezi interiorul masinii pentru un montaj accesibil.

As recomanda President Harry 3 sau Zeus Lafayette in putere nominala la un pret de 500-550 Ron. Dar la bugetul alocat de coleg nu as cumpara nici una din cele doua.

Editat de JurasikMan
Link spre comentariu

Statii CB ieftine - pareri, experiente, comparatii.

Deschid acest topic, pentru a nu polua alte topicuri tip Versus.

Lipsa banilor si nevoia de a economisi, ne determina din ce in ce mai mult sa cautam solutii "de buget" in toate domeniile. Asa se intampla si pe piata de statii CB.

Propun deschiderea unei discutii despre statiile sub 400 RON.

In concluzie: ce parerea aveti despre statiile ieftine, care vi se par ca isi merita banii, ce experiente placute, sau neplacute, ati avut cu statiile ieftine.

Voi avea grija, si rog de pe acum participantii la discutie, sa nu paraseasca subiectul si sa nu incerce sa-l devieze.

Deasemeni, ii rog pe cei ce vor sa povesteasca ce au auzit la altii, sa se abtina.

Link spre comentariu

Re: Statii CB ieftine - pareri, experiente, comparatii.

Intrucat este un forum de 4x4 si nu unul de camionagii , cred ca dimensiunile sunt in primul rand importante. La camioane poti pune orice pentru ca spatiul permite. Intamplator , multe statii de buget sunt si reduse ca dimensiune deci cadreaza mai bine cu un 4x4 care nu este neaparat spatios.

Eu ma ghidez dupa doua principii cand cumpar ceva ( nu neaparat statii CB ) :

1) ieftin si bun nu exista decat in imaginatia unora .

2) scump si prost in schimb , se intalneste tot mai des.

Ar mai fi un al treilea principiu cand cumpar electronice :

3) daca este usor e prost . Orice echipament electronic in care toata treaba o face un chip acoperit de rasina este o scula de unica folosinta.

Statii sub 400 Ron care sa fie bune sunt destule , mai ales daca 400 Ron reprezinta o promotie la o statie de 600 de Ron :grin:. Sunt si statii S-H modele mai vechi care sunt calitative dar este riscant pentru cine nu se pricepe sa cumpere asa ceva. Nu prea se mai gasesc neumblate inauntru.

Cum nu stiu daca este permis sa pun link-uri directe catre anumite promotii de pe unele siteuri de specialitate , ma abtin sa o fac .

Link spre comentariu

fiecare cu parerea lui...ptr o utilizare normala o statie de 400 ron.....ce rusine domle.....e de ajuns....mai ales daca o cuplezi cu o antena buna.....restul sunt discutii seminarii nesfarsite pe tema A vs B

eu personal prefer sa umplu de praf si socuri o statie d-asta...de low cost....de care sunt pline pravaliile....decat sa regulez una scumpa...care bate cu 5 km mai mult...sau are display in jde mii de culori...cu multe butonase....care abia asteapta sa pun mana pe ele plina de noroi....etc

Link spre comentariu

Exact despre asta este vorba Marius. Nu e vorba de rusine, ci de utilitate.

Experienta mi-a aratat ca peste trei sferturi dintre off-roaderi gandesc exact ca tine.

Ideea este insa alta. Au aparut din ce in ce mai multe porcarii pe piata, cu denumiri pompoase, mascate de reclame mincinoase sau tendetioase, care se ascund in spatele unui marketing agresiv, dar in fapt, niste mari fasuri.

De asta am deschis topicul. Sa impartasim din experientele proprii cu statiile ieftine.

Ma bucur ca ai postat despre Cobra.

Eu voi continua, si voi recomanda mai departe Maxonul CM10 si Midlandul 100 PlusB. Motivele pentru care le consider ok, sunt aceleasi pe care le-am spus de fiecare data. Sunt decente ca performante, sunt stabile, rezistente la vibratii si socuri, se comporta bine la umezeala si la diferente mari de temperatura si foarte important, usor de reparat.

Asta nu inseamna ca sunt singurele care merita sa fie luate in seama, dar voi fi rezervat in continuare fata de "ciudatenii" gen Avanti, Bytrex, si multe alte "noutati".

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Nu trebuie sa ai rezerve fata de Bytrex daca iti place Maxon (sunt de acord cu tine in ce priveste CM10 si Alan100), Bytrex-ul e facut tot de Maxon, Pro-M4 si CM10 sunt cam aceeasi Marie cu alta palarie.

Nissan Patrol Y61
Link spre comentariu

Cred ca pentru inviorarea topicului ar trebui sa abordam si altfel problema.

Vedem cu ochii nostri care este realitatea si anume ca o statie scumpa are multe functii pe cand o statie mai ieftina are doar functiile de baza.

Din punctul meu de vedere , o statie buna nu are nevoie decat de un minim de functii. De exemplu ,exista o multime de reglaje care - minune !!! - ca sa fie active trebuie date la maxim. Astea sunt genul de functii inutile , deoarece si statiile care nu au asa ceva "reglabil " au aceeasi functie "nereglabila " dar setata implicit la maxim ! Deci sunt bani aruncati pe un potentiometru vizibil, care sta permanent la maxim , deci nu reglam efectiv nimic invartind de el. Eventual scadem calitatea emisiei si a receptiei daca il invartim pe alta pozitie decat "pozitionarea la blana " .

Orice statie care se respecta are unele filtre. O multime de statii scumpe au si posibilitatea de a le dezactiva . Pentru a dezactiva un filtru care la o statie de buget este implicit si functioneaza fara sa invartim noi de ceva , dam bani mai multi pe un buton colorat in plus.

Sa facem un top al celor mai utilizate functii de statie :

1) butonul de pe microfon care activeaza emisia ( asta , fara dubii , toate statiile il au )

2) butoanele de "up" si "down" ale canalelor de pe microfon .

3) daca statia are ASQ ( adica automat squelch ) este grozav sa fie un buton suplimentar pe microfon ( exemplu , Zeus Lafayuette are asa ceva si face toti banii ) .

4) functia SCAN este utila , dar extrem de rar folosita. Doar daca ai statia prin torpedou sau sub scaun si nu vezi cu ochiul pe ce canal esti sau daca e suspect de liniste in eter.

5) Functia PA , mie mi se pare - desi este ilegal in romania sa ai asa ceva activ - una din cele mai utile functii . Permite utilizatorului de statie sa fie auzit si in afara masinii. Cine stie ce filozif este si daca nu are PA se pierd o multime de pilde intelepte.

6) Posibilitatea de a monitoriza doua canale . Este o functie importanta mai ales cand mergi in coloana cu alte masini si ai nevoie atat de "22" cat si de un alt canal pe care sa comunici cu cei din coloana fara a polua canalu lprincipal.

functii inutile :

1) 1001 de tonuri . Unul singur ajunge cu varf si indesat. Cine vrea galagie suplimentara sa mearga la discoteca !

2) roger beep - inutil rau. Stresezi toata lumea cu beep-urile tale si ocupi 22-ul cu sunete sinistre

3) 1001 ecouri . De ce ar vrea cineva sa se auda in trafic ca din fundul butoiului , nu pot sa imi dau seama .

4) 100 de filtre - pe care cele mai multe statii le au incorporare si activate , dar pe statiile de fitze ai buton de le poti activa si dezactiva , de parca cineva sanatos la cap ar dezactiva vreun filtru cand sunt atatea bazaieli in eter .

5) RF gain - castig receptie zic producatorii ...toate statiile au asa ceva setat la maxim , doar ca nu au potentiometru pentru asta.

6) Mic gain - castig microfon ...la fel ca si RF Gain .

7) indicator semnal emisie - receptie . Adica , ori il ai , ori nu il ai ...ce poti sa faci ? Daca nu iti convine de exemplu cat de tare este semnalul receptionat ...ce poti sa faci ? Nimic. Dar vezi ca in loc de 6 liniute ai numai 4 si te apuca nervii. Ma pot lipsi linistit de functia asta .

8) memorare canale . Aaaa ...de ce as memora canale ? Ca sa ce ? Vreau alt canal , dau up si down pana ajung acolo.

9) canale de urgenta 9 si 19 . Astea sunt tari in Romania. Dati si voi pe ele si vedeti daca va aude cineva , pe undeva. Rufe intinse !

In schimb , o gaselnita utila , care transforma o statie proasta intr-o statie care isi face treaba este o antena scumpa si lunga. Sigur ca daca ai dat 250 ron pe o statie , ti se pare aiurea rau sa dai 350 Ron pe antena. Te zgarcesti si cumperi ceva mic ( sa dea bine pe masina ) si ieftin ...sa nu afecteze bugetul. Si dupa aia incepe romanul si crapa de draci ca toate statiile sunt niste conserve chinezesti si nu receptioneaza decat paraituri iar de emis , nu emit decat beep-uri si tonuri de submarin .

Deci , colegi de trafic care nu ati mai avut statie pana acum , trebuie sa tineti cont de niste lucruri cand cumparati o statie :

1) spatiul de care dispuneti ( in turisme nu aveti ce cauta cu statii mai groase de 3,5 cm )

2) nu cumparati statii cu functii pe care nu le veti folosi niciodata ;

3) dati banii pe o antena buna , scumpa si cat de lunga se poate .

Nu exista minuni cu antene de 90 cm cu bobine aurite , argintate si platinate care fac cat un Sirio de 2,4 metri. In veci de-a pururea nu o sa fiti multumiti de spaghete mai mici de 150 cm , indiferent ce statii scumpe si amplificatoare destepte si antene minuscule miraculoase veti cumpara.

Link spre comentariu

Nu trebuie sa ai rezerve fata de Bytrex daca iti place Maxon (sunt de acord cu tine in ce priveste CM10 si Alan100), Bytrex-ul e facut tot de Maxon, Pro-M4 si CM10 sunt cam aceeasi Marie cu alta palarie.

Nu are nici o legatura Maxon-ul cu Bytrex-ul. Doar forma carcasei.

Maxon este un brand sud coreean de prin anii 70-80 cu multa experienta in domeniul radio si ceva implicatii in timp in telefonia mobila (incepand cu NMT si continuuand cu GSM).

Link spre comentariu

Sunt de acord cu tine, cu exceptia pct. 4 si 5 de la capitolul "inutile". Adica: daca o statie nu are butoane aferente filtrelor, nu inseamna ca le are si sunt active tot timpul, ci mai degraba inseamna ca nu le are, mai ales daca producatorul nu le pomeneste in specificatiile tehnice. Apoi, RF-gainul reglabil dupa mine face toti banii in conditii de propagare. E inutil doar in conditii optime (de exemplu, noaptea).

Nissan Patrol Y61
Link spre comentariu

Nu are nici o legatura Maxon-ul cu Bytrex-ul. Doar forma carcasei.

Maxon este un brand sud coreean de prin anii 70-80 cu multa experienta in domeniul radio si ceva implicatii in timp in telefonia mobila (incepand cu NMT si continuuand cu GSM).

Exista si in Coreea (Seul). Nu numai carcasa e aceeasi (desi nu e chiar la fel), si softul (norma in cifre, respectiv 06 pentru Ro), si altele.

http://www.maxoncic.co.uk/about-us.asp

Nissan Patrol Y61
Link spre comentariu

Vedem cu ochii nostri care este realitatea si anume ca o statie scumpa are multe functii pe cand o statie mai ieftina are doar functiile de baza.

Corect.

Orice statie care se respecta are unele filtre. O multime de statii scumpe au si posibilitatea de a le dezactiva . Pentru a dezactiva un filtru care la o statie de buget este implicit si functioneaza fara sa invartim noi de ceva , dam bani mai multi pe un buton colorat in plus.

.

Aici nu prea ai dreptate. Nu prea exista statii de buget cu filtre decente. Au doar minimul necesar. Nu poti vorbi de performanta si filtre eficiente la o statie CB ieftina, mai ales una din segmentul "low cost" chinezeasca. Nu ai sa gesesti ESP si procesoare devoce decat la statiile peste medie.Daca vrei o statie buna, cauta o statie veche, de pe vremea cand controlul calitatii mai insemna ceva gen President, Stabo, HAM, Kaiser, Etc.

In schimb , o gaselnita utila , care transforma o statie proasta intr-o statie care isi face treaba este o antena scumpa si lunga.

Nici mama antenelor nu transforma o statie proasta intr-o statie buna.

Deci , colegi de trafic care nu ati mai avut statie pana acum , trebuie sa tineti cont de niste lucruri cand cumparati o statie :

1) spatiul de care dispuneti ( in turisme nu aveti ce cauta cu statii mai groase de 3,5 cm )

2) nu cumparati statii cu functii pe care nu le veti folosi niciodata ;

3) dati banii pe o antena buna , scumpa si cat de lunga se poate .

Nu exista minuni cu antene de 90 cm cu bobine aurite , argintate si platinate care fac cat un Sirio de 2,4 metri. In veci de-a pururea nu o sa fiti multumiti de spaghete mai mici de 150 cm , indiferent ce statii scumpe si amplificatoare destepte si antene minuscule miraculoase veti cumpara.

la punstul 1 nu prea iti dau dreptate in ceea ce priveste cei 3,5cm, in rest, cam asa e.

Link spre comentariu

Exista si in Coreea (Seul). Nu numai carcasa e aceeasi (desi nu e chiar la fel), si softul (norma in cifre, respectiv 06 pentru Ro), si altele.

http://www.maxoncic.co.uk/about-us.asp

Ce legatura directa este intre Maxon si Bytrex?

Link spre comentariu

Acolo gasisem Maxon legat de Bytrex... Raman la convingerea ca Bytrex-ul e produs de Maxon, dar ma voi conforma si ma voi abtine. Imi cer scuze si multumesc pentru intelegere!

Nissan Patrol Y61
Link spre comentariu

Cu voia dvs va dau o idee despre o statie ieftina si buna. Cautati pe bursele de profil, nu neaparat din Ro, un President Valery. E old school pt cine nu cunoaste si bate la fund majoritatea statiilor entry level de azi. Mai merge si Stabo care e bunisoara. Dar nimic nu se compara cu modulatia unui Valery. Si inca un sfat, cel mai bun poate... Daca vrei niste informatii cat de cat reale si la obiect, intrati pe un forum dedicat. Fara suparare, dar am vazut aici niste aberatii cat China, niste clasificari total absurde. Nu de alta, dar induce lumea in eroare. Bafta

Sezi bland, ca-s din Maramu' !
Link spre comentariu

Cand mi-am cumparat eu Maxon 10-le, vanzatorul imi spunea ca Bytrex este facut tot de Maxon dar branduit pt ei, ca sunt importatori. Carcasa seamana izbitor, doar au schimbat pozitia comenzilor, iar la interior cica ar fi la fel...

Dincolo de asta, sunt foarte multumit de Maxon 10, nici nu am nevoie de mai mult, poate uneori de dual chanel.

Link spre comentariu

Daca cautati cu atentie la mai multi producatori de statii veti constata ca unele modele seamana izbitor. Practic , sunt aceleasi statii , dar produse de alta firma. In general , cele scumpe sunt cele de la care s-a plecat. Cele identice, dar sesizabil mai ieftine, se incadreaza in doua categorii. Unele care au fost preluate spre producere de alte firme cu acordul celor care le-au produs prima data ...si clone sub diverse nume.

Daca sunteti familiarizati cu unitatile multimedia pentru diverse tipuri de automobile veti intelege diferenta clara dintre o unitate multimedia fabricata de Grunding pentru automobilele VAG ( de exemplu ) si cele produse de vreo firma obscura din China. Pretul este de peste 2000 Euro ( de noi ) la cele originale , dar functioneaza impecabil ...si 300- 500 Euro la facaturile comercializate de unii importatori autohtoni care cumpara la container cu 150 de Dolari . Asa cum am precizat si in alte posturi , acest lucru este posibil pentru ca China nu are legislatie antipiraterie si contrafacere . Acum un an am cautat o unitate multimedia pentru o Octavia II si dupa cateva discutii telefonice sau pe e-mail cu firmele de pe NEt care vindeau asa ceva , cand am intrebat despre autorizari si omologari ale produselor , certificat de producator si garantie cu acte , mi s-a inchis telefonul in nas si nu mi s-a mai raspuns la e-mailuri. Mai mult , chiar in Brasov , dupa ce am fost in magazin la un asemenea resaller si l-am intrebat despre legalitatea importurilor , au disparut de pe raft toate produsele.

uitati si niste modele similare :

Magnum 257 ~ Jopix Itaca ~ Storm CB 900

Si sunt foarte multe. Statii clonate pur si simplu, care la exterior sunt identice ...si la interior foarte asemenatoare cu mentiunea ca desi componentele sunt identice ca si caracteristici, calitatea si provenienta acestora este incerta.

Ca si in cazul falsificarii banilor , nu merita sa falsifici o bancnota de mica valoare pentru ca falsul costa mai mult decat valoarea . Se cloneaza statii ceva mai scumpe , care au marja de profit serioasa. Ar fi culmea sa clonezi un TTI de 199 Ron ( originalul ) .

Link spre comentariu

...diferenta clara dintre o unitate multimedia fabricata de Grunding pentru automobilele VAG ( de exemplu ) si cele produse de vreo firma obscura din China. Pretul este de peste 2000 Euro ( de noi ) la cele originale , dar functioneaza impecabil ...si 300- 500 Euro la facaturile comercializate de unii importatori autohtoni care cumpara la container cu 150 de Dolari ....

Off-topic:

Da-mi, te rog, voie sa te contrazic putin: diferenta intre unitatile multimedia care echipeaza din fabrica un (oricare) model de autoturism si o alta unitate multimedia (cele produse de firme serioase), este de cele mai multe ori de dimensiuni fizice. Pentru inlocuirea lor esti nevoit sa cumperi fie scula originala, fie ceva la aceleasi dimensiuni (altfel iti raman gauri inestetice in bord); si, evident, ai surpriza sa vezi ca trebuie sa dai pe un astfel de scula 2000 euro (sau peste), in vreme ce o scula produsa de acelasi fabricant (sau unul de top - Alpine, Kenwood, etc.) si cu aceleasi caracteristici functionale costa muuult sub acest pret.

("Secretul" tine de aplicarea si protectia marcii :wink: - similar ca la treningurile Lacoste sau Kappa care se produceau pe vremuri la Satu Mare sau Tg. Mures si mai ajungeau prin magazinele noastre la `circa 15-20$ la valoarea de atunci, dar fara "marca").

On-topic: in ce ma priveste, la o statie CB din categoria low-cost, putin imi pasa ce scrie pe ea daca isi face treaba corect:grin: Si, asa cum au mai spus colegii pe aici, nu ma voi apuca sa dau banii pe o scula care clar nu o voi putea folosi mai mult de 2-3 ani: e mai ieftin sa cumpar alta decat sa o repar/curat cand se umple de praf, noroi, etc. Cu antenele e alta discutie :wink:

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Nu prea ! Pentru majoritatea masinilor produse in Europa , unitatile multimedia sunt fabricate in Europa si numai de producatori consacrati .

DAr , poporul chinez si "fost" prieten a descoperit ca poate fabrica ceva absolut identic ; ba in unele cazuri cu multiple imbunatatiri gen doua sau mai multe sloturi SD , mediaplayer incorporat pentru orice tip de fisier media - la originale nu citeste decat un anume tip de fisiere video - , sau posibilitatea de a incarca orice program GPS , nu numai cel original furnizat de producatorul auto ... echiparea cu Tunere TV , sau pregatirea pentru montarea de camere marsharriere .

Sunt dedicate pentru tipurile de masini foarte comercializate si sunt de tip "plug and play".

Insa, la atatea minunatii tehnice apare si reversul. De obicei nu se pupa cu modulul de confort al masinii si descarca bateria in 24 de ore , sau calitatea audio este execrabila , sau prinde pe TV Tuner doar puricii de la Big Bang-ul primordial ...ca de prins canale TV, sufletul lui Avram Iancu, sau ecranajul este inexistent , aparatul fiind bruiat serios de instalatia electrica a masinii.

Dar , arata ca cele originale si costa 10 % din valoarea acestora.

Am avut ocazia sa compar pe propriile mele masini originalul si clona. In afara de carcasa , nimic nu este comun.

La fel si la statii. Unele sunt originale si au niste standarde de calitate. Celelalte , pot functiona sau nu . E la "Ghici" ! Daca ai bafta , te feliciti ca ai facut o afacere buna. Daca nu , ramai cu paguba.

Si sa stiti ca nu ma ofuschez niciodata cand cineva ma contrazice sau are alta parere. Cele mai bune solutii se pot gasi atunci cand mintile luminate ( adica a mea si ale voastre :ha: ) isi expun parerile , iar cei interesati de atingerea geniului nostru , citesc si prin asta devin mai intelepti :grin:.

Zic si eu ...

Link spre comentariu

Am avut ocazia sa compar pe propriile mele masini originalul si clona.

Eu ma refeream la doua produse identice ca si "continut" (hard si soft) si performante, diferite de doar doua lucruri: aspectul general (dimensiuni exterioare in primul rand) si "marca" inscrisa pe acele produse.

Si, diferentiate evident de pret: cel pe care e inscrisa marca masinii costa undeori si de aproape 10 ori mai mult decat cel care are inscris doar fabricantul sculei. Am avut in mana destule exemple (si europene si asiatice), cele mai multe de la Clarion, Alpine, Kenwood si Blaupunkt.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare