Maresalul Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Salutare! Ma bate gandul sa fac o iesire de vreo 4 zile pana la Dubrovnik pentru ca nu am vazut inca partea asta a Europei. Daca sunt colegi de forum care au fost in plimbare pe acolo sper sa ma ajute cu cateva lamuriri> cam cat se face din Bucuresti, care e drumul cel mai bun (am vazut cateva variante de traseu pe ViaMichelin), trebuie pasaport sau este de ajuns CI, ceva locuri de cazare pe care le recomandati etc. Merci mult! http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 (editat) Re: Bucuresti-Dubrovnik Am mers eu anu trecut in drum spre Budva in Muntenegru. Doar ca eu am plecat din Deva si am iesit din tara pe la Moravita. Deci traseul facut de mine: Deva - Moravita-Belgrad-Uzice (cazare imediat dupa Uzice intr-un complez hotelier foarte fain intr-o padure de pini - parca ii spunea Zllatiborska Noc sau ceva de genu asta) - de vizitat apoi Makro Gora cu linia de cale ferata ingusta si orasul de lemn a lui Emir Kusturitza, trecut in Bosnia Hertzegovina pe la Visegrad ( acolo e un pod de piatra facut de turci pestre Drina prin sec. 16 parca) - Sarajevo - Mostar (dormit la Mostar la o pensiune Fortuna foarte aproape de podul peste raul Nerevsca - pod distrus de catre croati si refacut. mostarul merita vazut -orasul vechi e mirific). Dupa Mostar - cu o mica ocolire se ajunge la cascada de la Kravice - i se spune Niagara Europei - foarte frumos acolo. Apoi, glont spre Croatia si Dubrovnik. Eu am folosit pasapoartele pentru ca am mers cu nevasta si copii minori. Te sfatuiesc sa folosesti pasapoartele. Treci atatea granite si puncte de frontiera incat la un moment dat nici nu mai sti pe unde esti. SI cam la toate iti cere pasaportu. Editat Septembrie 9, 2012 de cretu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 Re: Bucuresti-Dubrovnik Doar pasaport. Pentru masina sa verifici ca ai carte verde cu Serbia trecuta, sa nu fie X peste casuta respectiva. Din tara plecand, ca traseu, noi am iesit pe la Portile de Fier - E771 spre Nis - E80 si am intrat putin prin Kosovo pe la Mitrovice (foarte OK experienta, merita, doar ca platesti vreo 50 de Euro RCA, la iesire din Kosovo erau soldati de-ai nostri si au vorbit cu sarbii din partea cealalta sa nu ne faca probleme) - Podgorica - Budva (am plecat seara pe la 20 cred din Portile de Fier si am fost a doua zi pe la 11-12 la Budva cu tot cu un mic somnic in masina si un drum extraordinar (din greseala, e un secundar) peste munte in Muntenegru, lat cat o masina). Ne-am intors pe Dubrovnik - Trebinje - dormit seara undeva in munti in Bosnia - apoi nu mai tin minte exact ruta, doar stiu ca am avut un drum super bun cu tuneluri multe, spre Belgrad si am intrat in tara pe la Bela Krvaka / Naidas. Nu e drum de 4 zile. KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AT 5.9 Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 (editat) Re: Bucuresti-Dubrovnik De la Dubrovnik urca spre Split pe drumul de coasta si treci prin vechiul oras de pirati Omish, merita de vazut:wink: Editat Septembrie 12, 2012 de AT 5.9 Johnson. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate